Miercuri, 17 Mai 2017 07:44

UPB a gazduit - LES JOURNNÉES FRANCOPHONNES DU WEB - WEBDAYS BUCURESTI 2017

Banner_WEBDAYS

Webdays este un concept inovator, care vine în sprijinul tinerilor pasionați de web, noi tehnologii și antreprenoriat. Acesta este conceput în două formate : fie se desfășoară pe parcursul a trei zile consecutive, într-o variantă mai scurta, fie pe parcursul a şapte zile consecutive, varianta lungă.

Primul eveniment Webdays a avut loc în Africa, în anul 2011, la inițiativa fondatorului grupului Founder Family, Farid Arab.

Cu timpul, acest concept a devenit o referință a continentului. Astăzi, conceptul Webdays se derulează în mai mult de 20 de țări, România fiind prima țară europeană care a găzduit evenimentul. Acesta a avut loc în «Biblioteca Centrală» a Universității  POLITEHNICA din București.

Evenimentul s-a derulat în perioada 21-23 aprilie 2017, deschiderea oficială având loc la Castelul Bran, joi 20 aprilie. Realizarea acestuia a fost posibilă datorită dorinței de a întâlni oameni creativi și de a învăța lucruri noi, dintr-o perspectivă occidentală, a voluntarilor din asociația: “Comité des Etudiants Francophones Gaudeamus” (CEFG). Pe parcursul celor 6 luni de activitate, asociația CEFG a demonstrat un puternic spirit de implicare în lumea francofonă, aceasta susținând mai multe evenimente menite să implice studenții în diverse proiecte, precum organizarea acestui eveniment de mare avergură.

Pe tot parcursul organizării au fost evidențiate calități ale coordonatorilor și membrilor precum motivația, seriozitatea și implicarea. Cele 3 zile de Webdays au constat într-o serie interactivă de ateliere ce au avut ca și concept de bază, tematica pe subiecte de actualitate precum : antreprenoriatul, jocurile video, plăți electronice, telecomunicații, dezvoltarea durabilă. Aceste ateliere au fost difuzate, live pe facebook, de către conferențiari și înca se pot găsi pe pagina STARTUP.LIVE, unde sunt și interviurile cu cele doua ascociații participante, și anume AESO (Fac. de Inginerie Aerospațială) și clubul de robotică, RobotiqueFF(Fac. FILS).

Printre participanții evenimentului Webdays s-au numărat și invitați din mediul francofon, studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca și membrii ai CRU (“Centre de réussite universitaire”), studenți ai Universitatii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, dar și studenți francofoni din țări precum : Republica Moldova, Albania, Macedonia, dar și din Armenia. Prezența acestora se datorează legăturilor Asociației cu mediul francofon din Romania și parteneriatului obținut cu OIF “Organizația internațională a francofoniei”.

După realizarea cu succes a evenimentului WEBDAYS, Comitetul nostru pregătește un nou eveniment ce va avea loc pe data de 3 iunie și care prezintă drept nucleu multiculturalitatea și diferențele dintre oameni. Mai multe detalii despre acest eveniment și despre activitățile desfășurate de asociația noastră le puteți găsi pe site-ul : www.asso-cef.org

FOTO-02