Vineri, 22 Decembrie 2017 09:03

Premiul Charlemagne pentru Tinerii Europeni - ediţia 2018

Banner_concurs

Premiul Charlemagne pentru Tinerii Europeni - ediţia 2018

Despre premiu

Parlamentul European invită tinerii din România, cu vârste cuprinse între 16-30 de ani, să se înscrie în competiţia “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, concurs organizat de către Parlamentul European şi Fundaţia pentru Premiul International Charlemagne din Aachen. Aflată la cea de-a unsprezecea sa ediţie, competiţia se adresează tinerilor care au realizat proiecte ce promovează buna înțelegere între popoarele din diferite țări europene, oferind astfel exemple de cooperare între tineri din statele membre - cum ar fi evenimente pentru tineret, schimburi de experiență între tineri sau proiecte online care au o dimensiune europeană. O condiţie necesară înscrierii în concurs se referă la perioada de derulare a proiectelor: acestea trebuie să fi fost deja începute şi să aibă termen de finalizare în perioada 1 ianuarie 2017 – 29 ianuarie 2018 sau să fie în curs de desfăşurare.

Procesul de selecţie

Selecţia proiectului câştigător al Premiului Charlemagne pentru Tinerii Europeni se va face în două etape:

  • Etapa întâi: înscrierile în cadrul etapei naţionale a concursului pot fi realizate până la data de 29 ianuarie 2018, urmând ca juriile naţionale, compuse din cel puţin doi deputaţi din Parlamentul European şi dintr-un reprezentant al unei organizaţii pentru tineret să selecţioneze un câştigător naţional din fiecare dintre cele 28 de state membre până la 19 martie 2018.
  • Etapa a doua: juriul european, compus din trei deputaţi în Parlamentul European, Preşedintele Parlamentului European şi patru reprezentanţi ai Fundaţiei pentru Premiul Internaţional Charlemagne din Aachen, va desemna cele 3 mari proiecte câştigătoare dintre cele 28 de proiecte propuse de juriile naţionale, până la data de 11 aprilie 2018.

Premiile acordate

  • Celor mai bune proiecte la nivel european li se vor acorda premii în valoare de 7.500 € (premiul întâi), 5.000 € (premiul al doilea) şi 2.500 € (premiul al treilea).
  • Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în data de 8 mai 2018 la Aachen, Germania, unde vor fi invitaţi toţi reprezentanţii celor 28 de proiecte naţionale selectate în prima etapă a procesului de jurizare (7-10 mai 2018).
  • Premiile acordate celor mai bune trei proiecte vor fi înmânate de Președintele Parlamentului European și de reprezentanții Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen.
  • Cei trei laureaţi vor primi, de asemenea, invitaţia de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg).

Mai multe informaţii despre regulamentul concursului, modul de înscriere, precum şi formularul de înregistrare se regăsesc la următoarele link-uri:

http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/introduction.html

http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/application-form.html

http://www.charlemagneyouthprize.eu/ro/rules.html