Marți, 20 Iunie 2017 08:09

La UPB va avea loc prezentarea burselor și programelor de cercetare acordate de către Fundația Alexander von Humboldt

banner_Hundbold

Invitatie de a participa la prezentarea programelor de cercetare si burselor de cercetare acordate de catre Fundatia Alexander von Humboldt.

Evenimentul va avea loc in data de 29 iunie 2017, la Rectorat UPB - Sala Senatului (Etaj II), incepand cu ora 10.00.

Fundația Alexander von Humboldt promovează cooperarea științifică între cercetători străini și germani la nivel de excelență. Fundația acordă în fiecare an peste 700 de burse de cercetare și premii, menite să sprijine cercetători din străinătate să meargă în Germania pentru a lucra într-un proiect de cercetare împreună cu cercetători germani în cadrul unui institut-gazdă. Tema de cercetare este aleasă de către candidat. 

Fundația Alexander von Humboldt a sprijinit de-a lungul timpului cercetători din peste 140 de țări, creând o rețea de oameni de știință care cuprinde la ora actuală peste 26.000 de cercetători, printre aceștia numărându-se 50 de laureați ai premiului Nobel. Un singur lucru contează pentru a deveni membru al familiei Humboldt:  realizări individuale excelente. Nu există cote de țară, nici cote pentru diferitele discipline academice. Comisiile de selecție, formate din cercetători din toate disciplinele, hotărăsc în mod independent acordarea de burse, unicul criteriu fiind calitatea științifică a candidatului/candidatei. Sunt promovate persoane și nu proiecte. După prima finanțare a unui stagiu de cercetare, programele pentru alumni sprijină în mod flexibil cariera și dezvoltarea humboldtienilor și cooperarea între aceștia după sloganul “odată humboldtian, pentru totdeauna humboldtian”. Prin aceasta, Fundația dorește nu numai să creeze o rețea științifică, să întărească legăturile foștilor bursieri cu Germania, ci să întărească și relațiile dintre cele două culturi.

Prezentarea se adresează cadrelor didactice si de cercetare aflate în diferite etape ale parcursului profesional, de la profesori cunoscuți la nivel internațional, cercetatorilor cu experiență, postdoctoranzilor, dar si doctoranzilor în ultimul an de studiu. Pentru stiintele exacte nu este necesară cunoașterea limbii germane, cunoasterea limbii engleze este deajuns. Competiția este deschisă, nu există termene de depunere a candidaturilor.

Informații detaliate cu privire la programele și bursele de cercetare puteți găsi pe site-ul Fundatiei (https://www.humboldt-foundation.de) sau solicitând informații suplimentare la adresa de mail - Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza