Joi, 09 Februarie 2017 13:35

Joi, 9 februarie, Universitatea POLITEHNICA din București găzduiește prima reuniune din acest an a Consiliului Național al Rectorilor

DSC_0047

Reprezentanții universităților acreditate de stat și private, din toată țara, participă la reuniunea Consiliului Național al Rectorilor (CNR), organizată la Universitatea POLITEHNICA din București. Întâlnirea este prezidată de către Sorin Cîmpeanu, președintele CNR, alături de Mihnea Costoiu, secretarul general al CNR.


Evenimentul beneficiază de prezența ministrului educatiei naționale, Pavel Năstase, a ministrului cercetării și inovării, Șerban - Constantin Valeca și a ministrului sănătății, Florian Bodog. 


Printre temele supuse dialogului se numără: perspectivele cercetării științifice în România, criterii de abilitare versus criterii pentru promovarea în cariera didactică, calitate în învățământul superior, internaționalizarea învățământului superior, criteriile generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin pentru studenți, fundamentarea cifrei de școlarizare pentru anul universitar 2017 – 2018 și finanțarea învățământului superior.

Printre vorbitori se află și Iordan Petrescu, președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, iar la finalul întâlnirii, cei 65 de rectori prezenți vor adopta o rezoluție, ce va fi făcută publică, printr-un comunicat de presă.

COMUNICAT DE PRESA

GALERIE FOTO EVENIMENT