Duminică, 26 Martie 2017 14:20

E.S. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, în vizită la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Foto_Amsadador_SUA_la_UPB

Bucuresti, 24 martie 2017 – Excelenţa Sa Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, împreună cu membrii secției economice din cadrul ambasadei, au efectuat vineri o vizită la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, la invitația rectorului Mihnea Costoiu.

Cu acest prilej, distinsul oaspete, împreună cu membrii delegaţiei sectiei economice, au vizitat laboratoarele Sisteme inovative bazate pe Cluster şi GRID Computing şi Roboţi umanoizi şi drone, din cadrul Centrului de Cercetare pentru produse, procese şi servicii inovative inteligente – PRECIS.

În timpul vizitei, ambasadorul a dialogat cu profesori, studenţi şi tineri cercetători, beneficiari ai granturilor Romanian-American Foundation (RAF), dar şi cu voluntari ai Asociaţiei Codette - prima asociaţie din România care are scopul de a ajuta femeile pasionate de IT să pătrundă în tainele acestui univers sofisticat şi atractiv.

Membrii delegației s-au arătat încântați de realizările tinerilor cercetători din UPB și au afirmat că Ambasada SUA sprijină si susține proiectele si initiativele RAF, în ceea ce priveste finanțarea tinerilor cercetători pentru obţinerea rezultatelor remarcabile în cercetare.

În cea de-a doua parte a vizitei sale la UPB, diplomatul, împreună cu membrii delegaţiei secţiei economice din cadrul Ambasadei SUA, s-au deplasat către alte laboratoare importante ale instituţiei - Laboratorul pentru ardere curată a cărbunelui, din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Mecatronică, şi Laboratorul Centrale Electrice şi Termoficare (CET), din cadrul Facultăţii de Energetică.

Ultima oprire a oaspeţilor străini a fost la Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, aceştia vizitând atelierul de lucru în care s-au pregătit echipele de elevi pentru competiţia de robotică „First Tech Challenge”.

GALERIE FOTO EVENIMENT

foto-vizita_01