Duminică, 18 Decembrie 2016 20:13

Conducerea Universității POLITEHNICA din București își exprima regretul pentru decesul lui Constantin Stroe

foto_Constantin_STROE

Conducerea Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti își exprimă regretul profund pentru decesul lui Constantin Stroe, fostul director al Automobile Dacia, cel care timp de aproape cinci decenii a contribuit la succesul uneia dintre cele mai mari mărci românești.

„Viața lui Constantin Stroe se confundă cu istoria mărcii Dacia. El reprezintă un simbol al întregii industrii auto românești. Inginerul Constantin Stroe a pus în valoare și a transmis mai departe generațiilor viitoare toate cunoștințele dobândite de-a lungul întregii cariere, dar și în școală romanescă de inginerie. Vestea morții domnului Stroe întristează întreaga comunitate academică a Universității POLITEHNICA din București, care în aceste momente grele este alături de familie și cei dragi”, a declarat rectorul UPB, Domnul Mihnea Costoiu.

Domnului Constantin Stroe i se datorează in foarte mare parte renașterea și succesul Dacia, el contribuind semnificativ la asigurarea unei tranziții exemplare între ceea ce a fost și ceea ce este această emblemă a industriei românești.

Fostul director general al Dacia este considerat atât de către specialiștii în domeniu, cât și de proaspeții studenții care întră pe băncile facultăților de profil, un exemplu demn de admirat și de urmat.

Pe lângă faptul ca a fost un bun profesionist, domnul Stroe a dat dovadă de un mare caracter. Încă din timpul studenției la UPB, părea a fi un lider în domeniu, înregistrând rezultate remarcabile pe parcursul studiilor.

Cadrele didactice universitare care l-au avut ca student au fost întotdeauna impresionate de viteza cu care asimila informațiile, capacitatea de sinteză, dar și implicarea și respectul de care a dat dovadă devenind mai apoi un absolvent emblematic al instituției de învățământ superior.

Comunitatea academica a Universității POLITEHNICA din București transmite condoleanțe familiei îndoliate și sincere regrete!