Stiri

ROBOCHALLENGE 2012

Pasiune, perseverenţă şi intelegenţă, cele 3 atuuri ce pun în mişcare creaturi autonome într-o confruntare a orgoliilor.

Aceasta este definiţia a ceea ce înseamnă competiţia Robochallenge, dar pentru a vă convinge ca aceasta nu este decât o simplă definiţie Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, alături de Echipa ETTI Robochallenge si Liga Studenţilor Electronişti vă invită sâmbătă, 21.04.2012, începând cu ora 13:00 în Aula Facultăţii la etapa naţională a concursului Robochallenge.

Considerată cea mai mare competiţie studenţească de robotică, această întrecere va reuni tineri ambiţioşi şi talentaţi din toate marile centre universitare din România.

Concursul este structurat în 4 mari probe, fiecare echipa având posibilitatea să aleagă să participe la una sau mai multe probe gândite de organizatori. Robo-Sumo este cea mai îndrăgită proba ce se desfăşoară între 2 roboţi autonomi plasati într-un ring. Fiecare robot va încerca să îşi scoată adversarul în afara ringului şi în acelaşi timp sa evite să cadă în afara suprafeţei de joc; primul ieşit din cadru pierde runda. Pe acelaşi principiu se desfăşoară şi proba de Mini-Sumo, cu roboţi construiţi la o scală mai mică.

Robo-Fotball presupune confruntarea a doi roboţi poziţionaţi pe un teren de fotbal, împreună cu câte 12 mingi. Fiecare robot trebuie sa detecteze poarta adversarului şi să dea cât mai multe goluri. Robo-Line Follower este proba ce  se adresează şi elevilor de liceu; robotul trebuie să parcurgă traseul de la start la finish. Vor exista mai multe secţiuni iar caştigator va fi robotul care parcurge traseul în cel mai scurt timp.

 OFFICE

 

Suntem extrem de onorati sa va anuntam si sa va invitam la festivitatea de decernare a titlului academic de Doctor Honoris Causa al Universitatii noastre Domnului Academician Mircea MALITA.

Evenimentul va avea loc astazi - 19 aprilie 2012

orele 13.00, la Rectorat-Sala Senatului UPB.

Când vorbim de matematicieni, ne gândim de regulă la creatori de definiţii şi teoreme. Dar acade-micianul Mircea Maliţa este un om aparte, fiind simultan ma-tematician şi eseist, filosof şi profesor, politician şi diplomat, promotor al consensului asupra unui număr minim de valori universale şi nu numai. 

Senatul Universităţii Politehnica din Bucureşti a hotărât să-i confere cel mai prestigios titlu ştiinţific, acela de Doctor Honoris Causa. Este, fără îndoială, un eveniment marcant în viaţa universităţii noastre. Suntem onoraţi şi fericiţi să-i înmânăm acest titlu care vine ca o încu-nunare a strălucitei sale activităţi ştiinţifice, filosofice şi diplomatice.

Mircea Maliţa s-a născut la 20 februarie 1927 la Oradea. A absolvit Facultatea de Matematică şi Facultatea de Filosofie ale Universităţii Bucureşti, rămânând sensibil la formula de adresare “Domnule Profesor”.

 

 

  Metodologie privind organizarea concursului pentru functia de decan  

Scopul prezentei metodologii este de a descrie modul de organizare şi desfăşurare a Concursului public de ocupare a funcţiilor de Decan la facultăţile de la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, pentru perioada 2012-2016.


Calendarul Concursului

1. Depunerea candidaturilor: 12 - 20 aprilie
2. Avizarea candidaţilor de către Serviciul Contencios: 23- 24 aprilie
3. Avizarea de către Consiliile facultăţilor: 24 - 26 aprilie
4. Concurs propriu -zis: 27 aprilie - 5 mai
5. Senat pentru validarea concursului: 10 mai.

In perioada aprilie - mai 2012 in cadrul DEPARTAMENTULUI DE EDUCAŢIE FIZICĂ SI SPORT – KINETOTERAPIE din cadrul FACULTATII DE INGINERIE MEDICALA  din UPB se vor organiza, în următoarea perioadă, acţiuni de nivel naţional şi internaţional, astfel:

28 aprilie 2012, orele 9oo-1300 , la Complexul sportiv din Noul local, finala CAMPIONATULUI NATIONAL UNIVERSITAR DE GIMNASTICĂ AEROBICĂ

 

 Camp_univ_de_Gimn_Aerobica_1

 4 mai 2012, orele 9oo-1300, la Complexul sportiv din Noul local, Conferinţa ştiinţifica cu participare internaţională , „PREZENT ŞI PERSPECTIVE ALE EDUCAŢIE FIZICE SI SPORTULUI ÎN SFERA CALITĂŢII VIEŢII”

Conf_stiintifica_Dep_EFS

 

12 mai 2012, orele 9oo-1300 , festivalul naţional universitar de gimnastică aerobică şi dans , POLIDANSFEST „GINETA STOENESCU” ediţia a V-a

Polidansfest_2

 

In perioada 29-30 martie 2012 se va desfasura in cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti (Rectorat - Amfiteatrul AN 010) - Air Navigation Convention 2012

 

Joi 29 martie 2012 - ora 10.00 - in amfiteatrul CD 008 (in cadrul Facultatii IMST) - Va avea loc Simpozionul - TU ai o Diploma, noi iti oferim o CARIERA

Descopera oportunitatile de angajare in cadrul companiei Assystem, leader in domeniul ingineriei si partener al Dacia-Renault si Airbus in Romania.

Descopera stagiile disponibile acum pentru tine!

Pentru informatii suplimentare: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 Afis eveniment

 


Eşti pasionat de robotică? 

Eşti un iubitor al sporturilor? Concursul Naţional de Robotică Robochallenge 2012 îţi oferă posibilitatea de a urmări îndeaproape lupta pentru supremaţie dată între roboţii construiţi de nişte studenţi iscusiţi sau de a urmării un meci de fotbal atipic în care jucatorii vor fi nişte roboţei.

Peste 150 de studenţi ai Universităţii Politehnica Bucureşti si 50 de roboţi autonomi construiţi de aceştia vor participa miercuri, 21 martie începând cu ora 14:00 în Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei la etapa locală a Concursului Robochallenge 2012 .

Robochallenge este o competiţie ce se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai multe. Concursul constă în construirea unor roboţi autonomi, capabili să se confrunte cu ceilalţi roboţi în cadrul celor 4 mari probe, fiecare echipă având posibilitatea de a alege să participe la una sau mai multe dintre probele gândite de organizatori: Robo-Sumo, Mini-Sumo, Robo-Football, Line Follower.

Este un concurs adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar mai ales pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii, este modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice.

Concurenţii vor avea avea parte de recompense pe măsura eforturilor depuse, iar echipele clasate pe primele locuri vor avea şansa de a participa la etapa următoare a concursului, care va avea loc în luna aprilie.

Evenimentul este organizat de echipa ETTI RoboChallenge şi Liga Studenţilor Electronişti. Echipa ETTI RoboChallenge, este cea care în urmă cu patru ani a avut în premieră pentru România ideea desfăşurării unui astfel de concurs dedicat pasionaţilor de robotică şi care de atunci s-a dedicat ţelului de a duce acest concurs pe culmile succesului internaţional.

Liga Studenţilor Electronişti este una dintre cele mai vechi organizaţii studenţeşti din Bucureşti, fiind înfiinţată în anul 1990 de către un grup de studenţi ambitioşi care au dorit să se implice mai mult în activităţile extraşcolare. Diversitatea şi calitatea proiectelor reprezintă rezultatul implicării întregii comunităţi a studenţilor, fiecare opinie fiind susţinută şi încurajată de către organizaţia LSE, mergând pe principiul “Mai puternici împreună!”.

Afis eveniment

 

Va invitam la prezentarea programului Fulbright Student Award 2013-2014, care va avea loc miercuri, 04 aprilie, ora 13.00, la Sala Senatului (Rectorat) a Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Programul Fulbright Student Award acorda cetatenilor romani burse pentru studii de masterat sau cercetare la universitati din Statele Unite ale Americii.

Evenimentul va include o prezentare interactiva a doamnei Corina Danaila, Directorul Programului Fulbright pentru Cetatenii Romani, urmata de o sectiune de intrebari si raspunsuri, dedicata in exclusivitate participantilor. Vor fi prezenti alumni ai programului Fulbright, in calitate de invitati speciali.

Bursa Fulbright Student vizeaza toate domeniile de studiu, exceptand medicina clinica, si se adreseaza studentilor in an terminal, absolventilor, masteranzilor si doctoranzilor romani, de la universitati de stat sau particulare.

Afisul evenimentului

 

Pagina 32 din 33