Stiri

BANNER-STIRE-SEC2U

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti se alătură iniţiativei Startup Europe Comes to the Universities (SEC2U) organizate de reţeaua Startup Europe University Network (SEUN) cu sprijinul Comisiei Europene. Iniţiativa SEC2U îşi propune să evidenţieze angajamentul universităţilor europene de a se implica în crearea unei puternice culturi a antreprenoriatului şi inovării în rândurile comunităţii academice.

Transferul rezultatelor activităţii de cercetare, dezvoltare şi inovare către societate se va  reflecta prin înfiinţarea de companii de tip start-up şi spin-off cu o importantă valoare adăugată, bazate pe cunoaşterea şi dezvoltarea tehnologică generate în comunitatea universitară. Vor fi generate astfel noi oportunităţi de colaborare şi va fi evidenţiat sprijinul disponibil prin programele de susţinere a activităţilor antreprenoriale dezvoltate de diferitele universităţi participante.

În cadrul iniţiativei SEC2U, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti va organiza în data de 20 octombrie 2016 la Biblioteca Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti un eveniment care va reuni antreprenori, oameni de afaceri, studenţi, cadre didactice universitare şi reprezentanţi ai mediului guvernamental. În cadrul acestuia, antreprenorii vor avea ocazia să se familiarizeze cu oportunităţile şi sprijinul pe care îl pot primi în dezvoltarea propriei afaceri precum şi cu creşterea gradului de inovare în propriile companii. Vor fi organizate totodată activităţi de networking şi stabilire de contacte între participanţi.

Mai multe informaţii despre iniţiativa SEC2U şi reţeaua SEUN pot fi găsite la adresa: la https://www.eventbrite.com/e/workshop-university-politehnica-of-bucharest-startup-europe-comes-to-the-universities-tickets-27623260917?aff=ehomecard

si http://startupeuropeuniversities.eu/sec2u-politehnica-of-bucharest/

CONTACT PERSON:

Conf. Dr. Ing. Valerian CROITORESCU,

Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

  Comunicat de presă   - Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti se alătură iniţiativei Startup Europe Comes to Universities SEC2U

   Agendă eveniment 

Foto-vizita-Mark-Hersam

Profesorul Mark Hersam, de la Universitatea Northwestern din Statele Unite ale Americii, a vizitat astăzi Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), la invitaţia rectorului UPB Domnul Mihnea Costoiu.

Cercetătorul American care este și ambasador ştiinţific al Guvernului SUA a afirmat, în cadrul vizitei, că în sistemul educaţional din România este nevoie de lideri "vizionari" care să educe studenţii şi să sprijine "studiul colaborativ". El s-a declarat impresionat de infrastructura de înaltă calitate din cadrul Universității Politehnica din București şi a apreciat natura interdisciplinară a activităţilor.

"Am fost foarte impresionat, infrastructura este de înaltă calitate, susţin şi apreciez natura interdisciplinară a activităţilor de aici, aşa că pot spune că sunt impresionat. În vremurile noastre ştiinţa are caracter internaţional. Eu călătoresc prin toată lumea şi mă întâlnesc cu cercetători din toată lumea inclusiv România şi cred că acesta este unul dintre lucrurile cu adevărat captivante la ştiinţă: faptul că nu are graniţe. Şi cred că în ţară este nevoie de lideri vizionari care să educe studenţii şi să sprijine studiul colaborativ ca valoare şi cred că în mod cert acest lucru se întâmplă aici la Universitatea Politehnica din Bucuresti", a declarat oaspetele american.

Referindu-se la o posibilă colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, profesorul Mark Hersam a spus că a observat aici mult potenţial în domeniul chimiei materialelor, multe dintre experimentele efectuate în laboratoarele UPB fiind similare cu cele pe care le întreprinde în laboratorul său.

"Văd mult potenţial, în special în zona chimiei şi a ştiinţei materialelor. Multe dintre experimentele pe care le-am văzut astăzi sunt similare cu cele pe care le întreprind eu în laboratorul meu, aşa că vom continua discuţiile pe această temă", a spus cercetătorul american.

"Profesorul Mark Hersam a fost desemnat ca ambasador ştiinţific al Guvernului SUA. Este oficial venit cu susţinerea Departamentului de Stat al Statelor Unite în ţări est-europene - Cehia şi România. Domnia sa împreună cu Departamentul de Stat a ales două universităţii reprezentative şi anume: Universitatea din Praga şi Universitatea  Politehnica din Bucureşti. Este o personalitate ştiinţifică marcantă a lumii academice americane. Nu este doar un mare profesor, un specialist ci este şi un antreprenor care a făcut acest pas şi este extrem de important ca noi să învăţăm din experienţa americană care este una de succes. Domnia sa are expertiză în nanotehnologii, în special în Ştiinţa materialelor cu invenţii puse în practică în companii. Va avea întâlniri cu tinerii noştri studenţi, doctoranzi, cu profesorii tineri din universitate tocmai pentru a le insufla acest spirit antreprenorial american în mod special. Este într-o vizită normală, spunem noi, în circuitul pe care Politehnica l-a deschis cu câţiva ani în urmă, colaborarea cu universităţile americane, cu personalităţile ştiinţifice americane, cu lumea ştiinţei şi tehnologiei americane", a declarat rectorul UPB Domnul Mihnea Costoiu.

El a spus că în cadrul discuţiilor avute cu profesorul Mark Hersam acesta şi-a exprimat disponibilitatea pentru a colabora cu UPB în domeniul cercetării.

"După primele discuţii de ieri şi de astăzi profesorul Hersam şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu noi, de a prelua doctoranzi, de a lucru împreună cu universitatea noastră în perioada următoare în laboratoarele noastre. Şi-a exprimat deja admiraţia pentru investiţiile extraordinare făcute în universitate în ultimii ani, pentru capacitatea noastră de cercetare, pentru capacitatea noastră tehnologică, pentru resursa umană foarte bine pregătită şi suntem convinşi că putem dezvolta proiecte şi în parteneriat cu universitatea domniei sale, precum şi cu laboratorul dânsului în mod special. Se pune problema folosirii laboratoarelor noastre de către domnia sa. (...) Suntem în acest moment în faza discuţiilor - care dintre subiecte pot fi tratate în laboratoarelor noastre, deopotrivă în laboratoarele din SUA", a mai afirmat Domnul Mihnea Costoiu – rectorul UPB.

Cercetătorul american a vizitat Centrul de Micro şi Nanomateriale al UPB, "Casa Pasivă"  și laboratoarele aflate in Clădirea CAMPUS. Tot astăzi, profesorul Mark Hersam a susținut și o conferiță științifică în faţa studenţilor, doctoranzilor, tinerilor antreprenori şi a cadrelor didactice din UPB.

Profesorul Mark Hersam este cofondator al NanoIntegris, o companie care se concentrează pe înalta performanţă a nanomaterialelor din carbon.

GALERIE FOTO EVENIMENT

renault-groupe-001.JPG.ximg.l_full_m.smartPasiunea este motorul Grupului Renault. Din pasiune pentru masini si pentru oameni avem astazi in Romania o gama completa de activitati prin care ii oferim fiecarui client vehiculul potrivit. Sa te alaturi Grupului Renault Romania inseamna sa iti poti pune amprenta in oricare dintre etapele de dezvoltare ale unui vehicul: design, proiectare, testare, fabricatie, logistica, vanzare, post vanzare si finantare. Sa faci parte din echipa noastra inseamna sa participi la crearea vehicului viitorului.

  SPECIALIST CEM

  SPECIALIST SIMULARI CEM

 

 

Specialist_CEM

Specialist_simulari_CEM

Imagine_cup_02

 

Trei studenți ai Universității POLITEHNICA din București au câștigat locul întâi la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, la categoria Innovation. Echipa a primit un premiu în valoare de 50.000$ și șansa la titlul de campion Imagine Cup. 

Cei trei studenţi ai Universității POLITEHNICA din București (Facultatea de Automatică și Calculatoare) care reprezintă România sunt Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu. Echipa lor, numită „ENTy” (un acronim pentru – Ear, Nose, Throat), dezvoltă un dispozitiv menit să revoluționeze felul în care se face măsurarea și diagnosticarea problemelor medicale de echilibru.

Experiența aici este una uimitoare și nu poate fi redată clar prin cuvinte. Imagine Cup a deschis echipei noastre multe drumuri și a validat încă o dată ideea inovativă a ENTy, dar și a valorii studenților români din IT”, a declarat Flavia Oprea - product developer ENTy.

 

 

Imagine_cup_01

ENTy vrea să revoluționeze diagnoza problemelor de echilibru

Măsurarea posturii și a echilibrului are un rol important atat pentru validarea aptitudinilor necesare în unele domenii – alpinism, aviație – cât şi din punct de vedere medical, ca metodă de diagnostic pentru o serie de afecțiuni din sfera O.R.L. În prezent, măsurătorile se fac cu ajutorul unor echipamente voluminoase și costisitoare, probleme pe care prototipul creat de cei trei le elimină din start, obținând aceleași rezultate funcționale.

Dispozitivul – deja folosit de mai mulți medici în cadrul unui program pilot – constă într-o serie de senzori aranjați pe două „bretele”, conectate la un „creier” ce măsoară, înregistrează și interpretează datele și se află într-o cutie de dimensiuni reduse. Tot dispozitivul este alimentat de baterii și poate fi ușor purtat de pacient chiar și pentru perioade îndelungate. Datele stocate astfel și transmise în cloud pot fi accesate de către utilizator (medic sau pacient) prin intermediul unei interfețe tip „dashboard” ce permite vizualizări și interpretări ale informației.

Pe termen mediu, echipa intenționează să încurajeze folosirea dispozitivului pentru corectarea problemelor de postură și echilibru. Pe măsură ce vor obține certificările necesare, este prevăzută o extindere a folosirii lui și în domeniul medical și sportiv.

Gala de premiere Imagine Cup – o sărbătoare a inovației

Cele 35 de echipe care participă la finală aduc la Imagine Cup o varietate impresionantă de proiecte – de la concepte incredibile de noi jocuri, la dispozitive inovatoare ce pot salva vieți, precum si la soluții gândite să transforme modul în care funcționează o companie, amfiteatrul liceului Garfield din Seattle devinind zilele acestea un adevărat vulcan de inovație și inspirație.

Banner-POLIJOBS_corectat

   COMUNICAT DE PRESA


Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti lansează, începând cu anul universitar 2016-2017, POLI JOBS, o agenție de plasare a forței de muncă pentru studenți.

Anual, 3000 de studenți vor fi angajați prin intermediul acestei agenții.

„Suntem în acest moment capabili, pe baza parteneriatelor încheiate cu companiile și pe baza experienței acumulate în perioada de practică, să oferim această oportunitate. Toți studenții universității fac practică la finalul anului trei într-o companie care are încheiat un acord cu universitatea. Deja avem de nouă ani această experiență”, a adăugat Domnul rector Mihnea Costoiu.

colaj-foto_cercetare

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti  anunță, cu mândrie, câștigarea uneia din cele mai prestigioase și competitive burse individuale Marie Curie de către Doamna dr. Irina Ciornei pentru avansarea cercetării în domeniul microrețelelor electrice de curent continuu.

Este pentru prima dată când o Universitate din România este gazdă pentru o astfel de bursă și aceasta este o consecință a recunoașterii internaționale a calității de cercetător și îndrumător al dnei Prof. Dr. Mihaela Albu de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Directorul Centrului de Cercetare MicroDERLab din  cadrul Facultatii de Inginerie Electrica.

Bursele Individuale Marie Curie, de tip followship sunt finantate integral de catre Uniunea Europeana prin Programul pentru Cercetare si Inovare Horizon 2020 si sunt acordate pentru sustinerea si dezvoltarea carierei  profesionale a celor mai experimentati cercetatori la nivel mondial, avand totodata,  un impact pozitiv si de crestere a vizibilitatii stiintifice si  imbunatatirii calitatilor de mentorat  a universitatii gazda.

Pe aceasta cale adresam dnei dr. Irina Ciornei felicitarile noastre si ne exprimam bucuria de a putea colabora impreuna in cadrul echipei MicroDERLab din cadrul Facultatii de Inginerie Electrica.

Pagina 10 din 34