Stiri

MHC_9296

UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREȘTI – FESTIVITATE DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI DE INGINERI „REGELE CAROL I”

Anul acesta UPB a sărbătorit, în data de 9 iulie 2016,  la Sala Palatului din București, Festivitatea de Absolvire a promoției de Ingineri „Regele Carol I”

Evenimentul s-a bucurat de prezența Majestăților Lor Principesa Margareta și Principele Radu al României care au premiat cu câte o Diplomă de Excelență și o medalie omagială pe cei patru absolvenți cu media 10.

Șefii de promoţie pe universitate, care au terminat cu media generală 10:

  • Ana Maria Claudia Brezoiu           – Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor
  • Elena Alexandra Oprea                  – Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor
  • Valentina Alexandra Băluță         – Facultatea de Inginerie Medicală
  • Diana-Georgiana Rotaru               – Facultatea de Inginerie Medicală

 

De asemenea Domnul Academician Ionel-Valentin VLADPreședintele Academiei Române s-a aflat printre cei prezenți care au ținut să aducă salutul Său întregii generații de Ingineri aflați într-un moment de mare bucurie.

Un alt moment emoționant al festivității a fost acela în care un tânăr absolvent, Domnul Andrei PITIȘ -fondatorul Vector Watch - a adresat cuvântul său de încurajare și susținere pentru proaspeții ingineri.

„Fondată în 1818 ca Şcoala de poduri şi şosele a lui Gheorghe Lazăr, Universitatea Politehnică din Bucureşti a ajuns la a 198 - a generaţie, generaţia 'Regele Carol I'. Majestatea Sa Regele Carol I al României a reprezentat în istoria României promisiunea unui viitor mai bun. Aceasta este semnificaţia din spatele numelui dat promoţiei dumneavoastră.

Pentru aceasta doresc să mulţumesc familiei regale a României care ne-a sprijinit, nu doar în alegerea numelui şi în acceptarea acestuia, ci a sprijinit continuu universitatea şi continuă să dea sprijinul istoric de aproape două secole de existenţă a universităţii pe care o absolviţi astăzi.

Cred că la fel de importantă ca şi educaţia este creativitatea, este la fel de importantă precum scrisul şi cititul. Imaginaţia, creativitatea, inovarea fac diferenţa în ziua de astăzi mai mult decât oricând. Conţinutul este cel care face diferenţa", a declarant Domnul Mihnea COSTOIU - Rectorul U.P.B, de la tribuna Sălii Palatului.

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

FILM EVENIMENT

jobsghujke48eiuo

SC DRUCKFARBEN ROMANIA SRL cu sediul in Magurele, jud. Ilfov angajeaza:

INGINER CHIMIST laborator calitate cerneala. 

Candidatul ideal

- Studii superioare – chimie, chimie industriala;

- Cunostinte limba engleza;

- Cunostinte operare PC;

Descrierea jobului

- Testeaza materiile prime si produsele finite (cerneala si solventi);

- Emite certificate de calitate conform testelor interne de laborator;

- Creeaza produse noi.

Descrierea companiei

SC DRUCKFARBEN ROMANIA SRL este producator si distribuitor de cerneala tipografica si materiale de constructii. 

Cei interesati pot trimite cv-ul pe adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Miercuri, 06 Iulie 2016

SC Senarv SA angajeaza

jobsghujke48eiuo

SC SEVERNAV SA cu sediul în localitatea Drobeta Turnu Severin, str. Calea Timişoarei nr. 204, judeţul Mehedinţi,  având ca domeniu de activitate construcţii nave si diverse constructii metalice, vă comunică disponibilitatea de a recruta în vederea angajării:

-          Ingineri proiectanti;

-          Ingineri mecanici;

-          Ingineri tehnologia constructiilor de masini;

-          Ingineri utilajul si tehnologia sudarii;

-          Ingineri tehnologia vopsirii;

Contact: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , persoana contact Vasile Megan - telefon 0735 306 740.

COFRET16_50x70Huitième Edition du

COLLOQUE FRANCOPHONE – COFRET 2016SUR L’ÉNERGIE – ENVIRONNEMENT – ÉCONOMIE & THERMODYNAMIQUE

sous les auspices de SFT (Société Française des Thermiciens), SRT (Société Roumaine des Thermiciens)avec le soutien de : l’Agence De l’Environnement et de l’Energie (ADEME) – France,l’Agence Nationale pour Recherche Scientifique et Innovation (ANCSI) – Roumanie,L’Agence Universitaire de la Francophonie (AUF).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

work5-v01

Cele mai prestigioase universități tehnice din țară capătă o singură voce - ARUT

SCRISOARE DESCHISA

Rectorii universităților de top cu profil tehnic din țară - Universitatea Politehnica din București, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea Tehnică de Construcții din București - se reunesc vineri, 24 iunie 2016, la Universitatea Politehnica din București, pentru a înființa Alianța Română a Universităților Tehnice.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 iunie 2016, cu incepere de la ora 9.30 in Sala Senatului - Rectorat UPB.

La ora 12.00 va fi organizata o conferinta de presa. 

Alianța își propune să reprezinte atât o platformă de colaborare pentru cele mai prestigioase universități cu profil tehnic din țară, cât și o voce comună, puternică și permenent implicată în optimizarea politicilor din educație și cercetare.

Atât marile companii, cât și întreprinderile mici și mijlocii au nevoie atât de resursă umană bine pregătită pentru a putea performa pe o piață competitivă - în acest context ARUT vine în întâmpinarea recomandărilor Consiliului European privind Programul național de reformă al României pentru 2015 prin creșterea calității și relevanței învățământului superior tehnic pentru piața forței de muncă și prin consolidarea proiectelor de cercetare aplicată care vizează piața de consum.

ARUT va reprezenta, în același timp, un cadru pentru proiecte ample dedicate domeniilor prioritare din Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020. Atât crearea de surse de finanțare destinate proiectelor educaționale și de cercetare, cât și redactarea de proiecte destinate finanțării din Fondul Social European vor fi tematici centrale ale activității alianței, care va încerca să definească un circuit financiar mai clar și mai transparent pentru toate instituțiile cu profil tehnic din România.

Nu în ultimul rând, ARUT - în calitatea sa de cel mai mare consorțiu cu profil tehnic din țară - va participa activ la dezvoltarea inteligentă a politicilor care privesc educația și cercetarea.

COMUNICAT DE PRESA

In urma constituirii Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT), universitățile asociate atrag atenția Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, asupra faptului că politicile din domeniul educației - și cu precădere cele din domeniul învățământului superior - au creat dezechilibre majore la nivelul sistemului de învățământ și au fost luate fără consultarea instituțiilor relevante din domeniu cu riscuri foarte grave pentru viitorul apropiat al economiei și educației naționale.

 SCRISOARE DESCHISA

Galerie foto eveniment

Pagina 10 din 33