Stiri

Joi, 12 mai 2016, Universitatea Politehnica din Bucuresti in parteneriat cu Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, a organizat Simpozionul aniversar, 35 de ani de la primul si singurul zbor in spatiul cosmic al unui roman.

 Pliant eveniment

GALERIE FOTO EVENIMENT

ACS_on_Campus_banner

Societatea Americana de Chimie (ACS) organizează în colaborare cu Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, seminarul științific din seria ”ACS on Campus” dedicat modalitatilor de publicare in jurnale ACS și prezentări activității doctoranzilor români din domeniu.

Evenimentul va avea loc în data de vineri, 13 mai 2016, în Amfiteatrul AN 010 – clădirea rectorat UPB.

Detalii suplimentare - http://acsoncampus.acs.org/events/politechnica-university-05-13-2016/

 

GAMAX-fejlec_Invitation

We invite you to our seminar and masterclass presented by Loren Shure, MATLAB expert from MathWorks, to learn new ways on how to use  MATLAB in your research and teaching more efficiently. 
Detalii suplimentare puteti afla pe site-ul - http://gamaxlabsol.com/meet_loren_shure_2016/?lang_=EN


Date: 11 mai 2016

Location: Amfiteatrul "Radu Voinea" AN 010 - Cladirea Rectorat, Universitatea Politehnica din Bucuresti

Address: Splaiul Independentei nr. 313, sector 6, RO-060042

               Bucharest, Romania

Poster_ICPEPA_2016_v05_Final

În perioada 29 august- 2 septembrie 2016 va avea loc la Brașov, cea de-a 10-a conferință Internațională ICPEPA-10,  10th International Conference on Photoexcited Processes and Applications.

Este recunoscut pe plan mondial ca aceasta serie de Conferinte acopera o arie tematică largă, la interferență dintre mai multe domenii ce au ca numitor comun fenomenele excitate și conduse sub acțiunea luminii.

Conferința va reuni membrii ai comunității științifice internaționale, cercetători cu o vastă experiență în domenii precum nanotehnologia, nanomateriale, fenomene ultrarapide și fabricarea 3D aditivă.

Conferința va fi deschisă cu o lecție plenară susținută de distinsul Profesor Stefan Hell, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2014 "Optical microscopy: the resolution revolution".

Informatii suplimentare puteti afla accesand site-ul conferintei -  www.icpepa10.com

  AFIS EVENIMENT

BANNER_FULBRIGHT

OPORTUNITĂȚI DE STUDIU ÎN STATELE UNITE

PENTRU STUDENȚII, MASTERANZII ȘI DOCTORANZII ROMÂNI

Comisia Româno-Americană Fulbright și Universitatea POLITEHNICA din București vă invită sa participați la o prezentare a oportunităților de studiu și cercetare în Statele Unite, prin programele de burse Fulbright și EducationUSA.

MARȚI, 29 MARTIE, ORA 16.00,
FACULTATEA DE INGINERIE ELECTRICĂ
 Splaiul Independentei nr. 313, corp EC, etajul 2, Sala de consiliu
Seminarul va oferi informații despre:
  • Programul „Fulbright Student Award 2017-2018”, pentru studii de masterat sau cercetare doctorală (non-degree) la universități din Statele Unite ale Americii

&

  • EducationUSA - un demers independent, prin intermediul căruia puteți primi consiliere în legatură cu procedura de înscriere la studii post-universitare în SUA, ca studenţi independenţi, cu finanţare din partea universităţilor americane.

Bursa „Fulbright Student” vizează toate disciplinele, exceptându-le pe cele clinice, și se adresează absolvenților, masteranzilor, studenților în an terminal de studiu și doctoranzilor români, de la universități acreditate, de stat sau particulare. (http://www.fulbright.ro/fulbright-student-award-to-the-united-states-17-18)

EducationUSA, promovat in România de Centrul de Consiliere Educaţionala al Comisiei Fulbright Româno-Americane, se adresează elevilor de liceu, studenţilor şi absolvenţilor universitari interesaţi de studii în Statele Unite ale Americii. (http://www.fulbright.ro/educational-advising-center)

MicroDERLab Group  - www.microderlab.pub.ro
Fulbright Ambassador - http://www.fulbright.ro

RECTOR-12

COMUNICAT DE PRESA

Mihnea-Cosmin COSTOIU a fost reales joi, 17 martie 2016, în funcția de rector al Universității POLITEHNICA din București, cu 994 de voturi (84,31%) din numărul total de 1179 de voturi valabil exprimate.

S-au prezentat la vot 1179 de alegători, din totalul de 1399 de persoane înscrise pe listele de vot, reprezentând 84,27%.

Mihnea-Cosmin COSTOIU a fost declarat câştigător din primul tur, întrunind majoritatea simplă a voturilor valabil exprimate.

banner_regulament

Luni, 08.02.2016, ora 20:00, în Sala Senatului UPB, vor avea loc Consultări privind Regulamentul de Alegeri al Studenților Reprezentanți

Regulamentul se găsește pe www.aspoli.ro/regulament.pdf

Pagina 10 din 32