Stiri

banner-GEX2017

Se lansează competiția de granturi interne UPB - GEX 2017.

Vă invităm să consultați documentele competiției:

În perioada  16.01.2017 - 30.01.2017 puteți să transmiteți observațiile și propunerile Dvs .la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Deasemeni vă invităm să consultați îndrumarul pentru depunerea aplicațiilor utilizînd platforma electronică Easy Chair.

Observațiile și propunerile Dvs le puteți transmite la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

MT180_327120

Teza mea de doctorat în 180 de secunde

Editia 2017

 

Pentru prima oară în România, datorită Institutului Francez din România și Ambasadei Franței în România, concursul Teza mea de doctorat în 180 de secunde permite doctoranzilor sau celor care au obținut deja titlul de doctor în anul precedent să își prezinte subiectul de cercetare în termeni accesibili unui auditoriu profan și divers.

Fiecare participant trebuie să facă, în trei minute, o prezentare clară, concisă, însă convingătoare a subiectului de cercetare.

Un apel este lansat către toate universitățile și academiile din România, pentru ca fiecare instituție în parte să organizeze un concurs intern. Laureatul sau laureații selecționați își vor reprezenta universitatea sau academia la finala națională care se va desfășura în aprilie 2017.

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a fost reprezentata de 5 doctoranzi:

1. VASILE Virginia
2. CATANA(DUMITRESCU) Adina  
3. GLICA Lavinius  
4. NEGREA Liviu Andrei
5. VORONCA Stefan Dominic

Dintre toti s-a evidentiat, in mod exceptional, Dra. VASILE Virginia de la Facultatea de Energetica, care a castigat premiul intai si premiul de popularitate la faza regionala.

Mai multe informatii gasiti aici: Caietul organizatorului (document adaptat conform recomandărilor primite din partea ACFAS)

 

300_6

Conducerea Universității POLITEHNICA din București a decis reluarea orelor de curs începând de miercuri, 11 ianuarie a.c., urmând să disemineze informațiile cu privire la modul de recuperare a cusurilor aferente perioadei suspendate, după consultarea comunității academice.

 

UPB_ansamblu

Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile și dificultățile ce pot fi întâmpinate în deplasarea către Municipiul București, conducerea Universității POLITEHNICA din București (UPB) a decis suspendarea cursurilor în perioada 9 – 10 ianuarie 2017.

Decizia suspendării cursurilor a fost luată din respect față de studenți, ținând cont de evoluția stării vremii la nivel național și de principiul asigurării accesului egal la educație, în siguranță, a tuturor studenților, care provin din toate regiunile țării.

În baza autonomiei universitare, Comunitatea UPB va lua toate măsurile corespunzătoare pentru recuperarea ulterioară a cursurilor, cu asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării acestora.

foto_Constantin_STROE

Conducerea Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti își exprimă regretul profund pentru decesul lui Constantin Stroe, fostul director al Automobile Dacia, cel care timp de aproape cinci decenii a contribuit la succesul uneia dintre cele mai mari mărci românești.

„Viața lui Constantin Stroe se confundă cu istoria mărcii Dacia. El reprezintă un simbol al întregii industrii auto românești. Inginerul Constantin Stroe a pus în valoare și a transmis mai departe generațiilor viitoare toate cunoștințele dobândite de-a lungul întregii cariere, dar și în școală romanescă de inginerie. Vestea morții domnului Stroe întristează întreaga comunitate academică a Universității POLITEHNICA din București, care în aceste momente grele este alături de familie și cei dragi”, a declarat rectorul UPB, Domnul Mihnea Costoiu.

Domnului Constantin Stroe i se datorează in foarte mare parte renașterea și succesul Dacia, el contribuind semnificativ la asigurarea unei tranziții exemplare între ceea ce a fost și ceea ce este această emblemă a industriei românești.

Fostul director general al Dacia este considerat atât de către specialiștii în domeniu, cât și de proaspeții studenții care întră pe băncile facultăților de profil, un exemplu demn de admirat și de urmat.

Pe lângă faptul ca a fost un bun profesionist, domnul Stroe a dat dovadă de un mare caracter. Încă din timpul studenției la UPB, părea a fi un lider în domeniu, înregistrând rezultate remarcabile pe parcursul studiilor.

Cadrele didactice universitare care l-au avut ca student au fost întotdeauna impresionate de viteza cu care asimila informațiile, capacitatea de sinteză, dar și implicarea și respectul de care a dat dovadă devenind mai apoi un absolvent emblematic al instituției de învățământ superior.

Comunitatea academica a Universității POLITEHNICA din București transmite condoleanțe familiei îndoliate și sincere regrete!

 

 

1122

 

Studenții din UPB – indiferent de facultate și de anul de studii, dar care sunt pasionați de automobilele de competiție –  sunt invitați să participe la întâlnirea echipei „Formula Student” a Universității POLITEHNICA din București – „UPB Racecar”, care va avea loc în data de 13 decembrie 2016, la ora 17:00, în amfiteatrul JA 103 din Facultatea Transporturi.

În cadrul întâlnirii se va face o prezentare a competiției „Formula Student” în lume și în țară, cu detalieri asupra stadiului actual al activităților echipei „UPB Racecar”. Studenții din UPB sunt așteptați să se alăture acestei echipe în care pot dobândi cunoștințe referitoare la tehnica automobilelor de curse, noțiuni despre proiectare / modelare / simulare pentru monopostul „Formula Student”, precum și de managementul activității de competiție.

De asemenea, sunt invitați să participe la întâlnire atât cadre didactice care pot contribui la continuarea activității „Formula  Student”, cât și membri din conducerea UPB, având în vedere faptul că un monopost construit în UPB constituie un vehicul foarte eficient pentru promovarea universității în lume.

  

Prof.univ.dr.ing. Gabriel Anghelache

Coordonatorul echipei „UPB Racecar”

Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Luni, 05 Decembrie 2016

Netio Open Doors

123

 

PROGRAMUL OPERAȚIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020

INVITAŢIE

NETIO OPEN DOORS 

7-8 Decembrie 2016, orele 10:00 -14:00

Ecosistem de cercetare, inovare și dezvoltare de produse și servicii TIC pentru o societate conectată la Internet of Things

ID 40 270 / Nr. contract de finanțare: 53/05.09.2016

www.netio.ro

Avem deosebita plăcere şi onoare de a vă invita la evenimentul OPEN DOORS organizat în cadrul proiectului NETIO “Ecosistem de cercetare, inovare și dezvoltare de produse și servicii TIC pentru o societate conectată la Internet of Things“, derulat de Universitatea POLITEHNICA din București. Proiectul este realizat de Facultatea de Automatică și Calculatoare în colaborare cu facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor și are ca obiectiv principal, crearea unui cadru de colaborare efectivă între specialiști din UPB și întreprinderi pentru accelerarea transferului de cunoștințe din mediul academic către industrie în scopul dezvoltării de produse și servicii inovative din sfera Internet of Things, și implică realizarea unor granturi de cercetare în parteneriat între UPB și companii, temele specifice fiind investigate pe parcursul primului an al proiectului.

În cadrul evenimentului NETIO OPEN DOORS, Universitatea Politehnica din București, vă invită să vizitați laboratoare de cercetare și să cunoașteți îndeaproape tematicile și rezultatele de cercetare obținute de colectivele acestor facultăți, cât și infrastructura existentă, oferind astfel posibilități de parteneriate pentru transferul de cunoștințe. Cu această ocazie vor avea loc discuții pentru rafinarea unor teme de cercetare specifice care pot fi abordate în cadrul granturilor de tip C si D finanțate prin proiect, cât și prezentarea infrastructurilor la care participanții pot avea acces în cadrul acțiunilor de tip B.

Pe parcursul a 2 zile (7.12 și 8.12), în intervalul 10:00-14:00, sunteți invitați să vizitați acele laboratoare care, prin tematica de cercetare abordată, pot reprezenta un partener al companiei în colaborarea care se va realiza în cadrul proiectului NETIO și în activități comune de cercetare, dezvoltare și inovare. Lista și locația laboratoarelor participante la evenimentul NETIO OPEN DOORS este pe site-ul proiectului www.netio.ro.

Proiectul NETIO este co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE) în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC), iar valoarea totală aferentă este de 15.901.500 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 13.497.500 lei.

Pentru orice intrebare legata de eveniment nu ezitati sa ne contactati

Date de contact:

Ing. Claudiu Zaleschi

Responsabil tehnic monitorizare și implementare NETIO

Tel: 0723.440.757, Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Felicitări reprezentanților noștri la Salonul Bruxelles INNOVA 2016! 

Echipament pentru prelucrarea suprafețelor elicoidale prin electroeroziune asistată de ultrasunete- MARINESCU Niculae Ion,GHICULESCU Liviu Daniel, Alupei Cojocariu Ovidiu Dorin, Popa Liliana

Invenţia se referă la un echipament de prelucrarea suprafețelor elicoidale interioare/exterioare prin electroeroziune asistată de ultrasunete, cuprinzând un șablon cu canale elicoidale și trei palpatoare la 120o, un lanț ultrasonic cu un electrod elicoidal în capătul său (antinod) care execută vibrații torsionale, cu centrul de rotație pe axa suprafeței elicoidale, poziție reglabilă cu două flanșe prevăzute cu suprafețe sferice.

Medalie AUR

* Premiu MOLDOVA

* Premiu BELGIA

** Premiu CROATIA

 

Echipament pentru prelucrarea găurilor și microgăurilor curbe prin electroeroziune asistată de ultrasunete - GHICULESCU Liviu Daniel, MARINESCU Niculae, IonAlupei Cojocariu Ovidiu Dorin, Popa Liliana

Invenţia se referă la un echipament de prelucrarea găurilor și micro-găurilor curbe prin electroeroziune asistată de ultrasunete cu ajutorul unui lanț ultrasonic care are în capătul său (antinod) un electrod circular care execută vibrații torsionale, care au centrul de rotație pe axa găurii / micro-găurii curbe.

Medalie AUR

** Premiu POLONIA

** Premiu BOSNIA ȘI HERȚEGOVINA

* Premiu FEDERATIA RUSA

 

Metodă şi sistem pentru obţinerea ghidajelor chirurgicale personalizate în funcţie de anatomia pacientului - POPESCU Diana, LĂPTOIU Dan, HADĂR Anton, ILIE Cătălin, DOROBANŢU Alin Anghel Invenţia se referă la o metodă şi la un sistem online colaborativ inteligent destinat proiectării şi fabricării ghidajelor chirurgicale personalizate pentru pacient, care oferă şi integrează aplicaţii şi instrumente asistate de calculator pentru facilitarea luării de decizii bazate și deduse din cunoştinţe medicale şi inginereşti

 

Medalie AUR

** Premiu POLONIA

* Premiu TAIWAN

 

Instalatie de sinteza nanostructuri de carbon prin ablatie laser pulsatorie si noua metoda de preparare tinta de ablatie - ENACHESCU Marian, BOERASU Iulian, BOTA Marian, DOROBANTU Dorel, BOJIN Dionezie

Inventia se refera la o instalatie de sinteza a nanomaterialelor din carbon prin ablatie laser pulsatorie si la o metoda de preparare a tintelor de ablatie

 

Medalie AUR

** Premiu TAIWAN

* Premiu BOSNIA SI HERTEGOVINA

 

Sisteme multifuncţionale de tip magnetită/tioacizi/Ag sau Au, utilizate pentru diagnoză și tratamentul dirijat al cancerului - FICAI Denisa; ANDRONESCU Ecaterina, SONMEZ Maria, FICAI Anton

Invenția se referă la un procedeu de obținere a unor sisteme magnetice funcţionalizate, de tip magnetită/tioacizi/Ag sau Au, utilizat pentru diagnoza și tratamentul dirijat al cancerului. Sistemul astfel obținut combină efectele a două mecanisme antitumorale diferite, hiperthermia și fototermia precum și activitatea antitumorală nativă a nanoparticulelor de Ag iar prezența tioacizilor asigură „ascunderea” acestor nanostructuri de sistemul fagocitar propriu organismului. De asemenea, sistemul poate să înglobeze citostatice a căror eliberare să fie de asemenea controlată de stimulul termic indus de interacţia radiația electromagnetică - nanoparticule.

Medalie AUR

* Premiu TAIWAN

 

Proteză totală de cot semiconstrânsă, din aliaje cu memoria formei, cu sistem de cuplare pe bază de efect al memoriei formei - BATALU Nicolae-Dan, SEMENESCU Augustin, COSTOIU Mihnea Cosmin, ANTONIAC Vasile Iulian, DOICIN Cristian-Vasile, AMZA Cătălin Gheorghe, MATEȘ Ileana-Mariana, CHIVU Oana–Roxana, CODOREAN Ion-Bogdan, BARBU Cătălin-Alexandru, BĂDICĂ Petre, NEGOIȚĂ Olivia-Doina

Invenția se referă la o nouă variantă de proteză (implant) totală de cot realizată din materiale metalice cu memoria formei, destinată înlocuirii articulației de cot uman, afectată în urma accidentelor sau bolilor de oase/ articulații.Soluția propusă elimină componente auxiliare existente în alte tipuri de implanturi, simplificând sistemul și conferindu-i o fiabilitate ridicată, fiind o variantă nouă cu un singur braț de cuplare.  

Medalie AUR

** Premiu THAILANDA

*  Premiu THAILANDA

*  Premiu POLONIA

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

Pagina 1 din 27