Marți, 10 Ianuarie 2017 14:32

Vizita delegațiilor din Franța, de la INSA și ENSISA, la Universitatea POLITEHNICA din București

Foto_grup_vizita_delegatie_Franta

În perioada 10 – 11 ianuarie 2017, Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) a găzduit vizita directorilor Institutelor Naționale de Științe Aplicate (INSA) și a Școlii Naționale de Ingineri Sud Alasce (ENSISA), la invitația domnului Rector Mihnea Costoiu.

În prima zi a vizitei au avut loc dezbateri și conferințe la care au participat Excelenta Sa domnul François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franței în România, domnul Mohamed KETATA, directorul Agenției Universitare Francophone pentru Europa Centrală si Orientală și reprezentanți ai instituțiilor diplomatice în România.

Astăzi (11 ianuarie 2017), evenimentul a continuat cu reuniunea rectorilor Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT), în cadrul căreia a fost abordat subiectul potențialelor cooperări interuniversitare româno-franceze. De asemenea, membrii delegatiei din Franta s-au întâlnit cu reprezentanții companiilor franceze din România, unde a fost prezent și domnul François Coste, președintele Camerei Franceze de Comert și Industrie în Romania (CCIFER).

Discuțiile au vizat, printre altele, stagiile universitare în cadrul instituțiilor INSA/UPB, perspectiva demarării unor programe de practică în cadrul companiilor, precum și dezvoltarea de proiecte și acorduri de parteneriat între UPB, INSA, ENSISA și companii, pe de-o parte, și CCIFER, pe de altă parte.

De asemenea, delegațiile au efectuat o vizită în cadrul laboratoarelor de cercetare științifică aflate în cele doua clădiri emblematice ale U.P.B, CAMPUS și PRECIS.


GALERIE FOTO EVENIMENT - ZIUA 1

GALERIE FOTO EVENIMENT - ZIUA 2