Vineri, 11 Noiembrie 2016 15:53

UPB a acordat astăzi, 11 noiembrie 2016, titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Profesor Călin ROVINESCU

MCH_9430Senatul Universității POLITEHNICA din București a avut deosebita onoare de a fi acordat astăzi, 11 noiembrie 2016, în cadrul unei ceremonii fastuoase, titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Călin ROVINESCU.

Domnul Călin Rovinescu este președinte și director general al Air Canada, președintele Consiliului Executiv al Star Alliance, membru al Consiliului de Guvernatori al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA) și, din 2015, al 14-lea Cancelar al Universității din Ottawa.

Ceremonia festivă a fost condusă de Domnul Mihnea COSTOIU - Rector UPB și s-a bucurat de prezența a numeroși profesori și studenți din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială precum și a numeroși oaspeți din afara Universității, printe care menționăm: Excelenta Sa Domnul Kevin Hamilton - Ambasadorul Canadei in Romania si Doamna  Maria Ligor - Ministrul delegat pentru Relatia cu Românii de Pretutindeni

"Este o mare onoare pentru noi să fim astăzi aici, într-un moment special pentru universitatea noastă care se pregăteşte să aniverseze 200 de ani de viaţă, o universitate care a strâns în jurul ei în aceşti ani o comunitate extraordinară de oameni valoroşi, speciali. Astăzi avem onoarea de a oferi acest titlu, în numele Senatului universităţii, unui român plecat din România de foarte multă vreme, care a făcut istorie în lumea întreagă, care a trăit şi a performat în Canada. Călin Lovinescu, născut în Bucureşti în 1955, a ajuns astăzi în cea mai importantă poziţie în una dintre cele mai importante companii aviatice din lume - Air Canada -, conducând această companie şi construind împreună cu universitatea noastră un parteneriat pe care ni-l dorim de succes. Domnia sa a reuşit să aibă o carieră extraordinară şi să poarte astăzi numele de "Salvatorul Air Canada", a afirmat rectorul UPB- Domnul MIHNEA COSTOIU, subliniind importanţa parteneriatelor internaţionale pentru Politehnica din Bucureşti.

Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, a declarat, la rândul său, că preşedintele Air Canada reprezintă vârful de lance pentru comunitatea română din Canada, care numără 200.000 de persoane.

"Mi se pare fundamental să ne cunoaştem valorile şi să le recunoaştem. Ceea ce facem astăzi împreună este această formă de recunoaştere a valorilor, a acelor oameni deosebiţi cu care ne mândrim. (...) Călin Rovinescu este vârful de lance al comunităţii române din Canada. Avem peste 200.000 de români sau de canadieni cu origini româneşti în acea ţară, oameni care contribuie din plin la societatea canadiană, la economia canadiană", a subliniat Doamna ministrul.

Prezent la ceremonie, ambasadorul Canadei, Excelența Sa Domnul Kevin Hamilton, s-a declarat încântat să se afle la Universitatea POLITEHNICA din București, "instituţie care are aproape 200 de ani de istorie şi excelenţă şi de atragere a celor mai strălucite minţi româneşti, care a format cei mai buni inovatori tehnologici ai ţării şi cei mai buni ingineri".

"Domnul Rovinescu este un copil al României, dar un cetăţean al Canadei. Ca reprezentant al Canadei în România apreciez oportunitatea de a mă afla cu voi astăzi, de a împărtăşi acest moment. (...) Pentru că acordaţi această onoare domnului Rovinescu acordaţi o onoare Canadei, pentru că această ţară s-a format pe succesul oamenilor ca domnul Rovinescu, care şi-au încercat norocul în Canada şi au fost primiţi cu braţele deschise de societatea canadiană"

 

  LAUDATIO

  AFIS EVENIMENT

GALERIE FOTO / VIDEO EVENIMENT