Marți, 09 Mai 2017 15:09

TEDx Universitatea Politehnica București

Mihnea_Costoiu

Sâmbătă, 6 mai 2017, începând cu ora 11, a avut loc în cadrul Universității Politehnica din București, prima ediție a evenimentului TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești a cărui temă principală  a fost concentrată asupra conceptului de Work Smart.

Domnul Mihnea Costoiu - Rectorul Universității POLITEHNICA Bucuresti a deschis evenimentul unde au performat și alți 8 speakeri români, din domenii vaste de activitate precum: inginerie, actorie, sport, afaceri, design, muzică, care au susținut discursuri inspiraționale unice realizate în stilul TEDx plecând de la ideea Work Smart.

Primul speaker, Silvia Stegaru, a realizat o retrospectivă a succesului său în domeniul IT, domeniu în care femeile activează într-un număr redus și modul în care încearcă să influențeze pozitiv reușitele persoanelor din jurul său.

Actorul Victor Țăpeanu, cel de-al doilea speaker, a introdus conceptul de a lucra eficient fără ca omul să se canalizeze doar pe conceptul de muncă, propunând realizarea unei introspecții care să aloce timp și persoanei, nu doar activității întreprinse de aceasta.

Ana-Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă, a prezentat evoluția personală în lumea sportului, presărat de dorință, voință, abilități, antrenament, eșec, parcurs finalizat prin succes și dorința de a-i învăța și pe alții cum să-l obțină.

Designerul de produs Mihnea Ghilduș a evidențiat etapele prin care o idee plauzibilă ajunge de la stadiul de concept la cel de produs.

Co-Fondatorul Innovation Labs, Răzvan Rughiniș, speakerul cu numărul 5, a prezentat o analiză a modului de organizare a timpului implementat în toate momentele activității cotidiene.

Andrei Tiberiu Maria (cunoscut sub numele de scenă Smiley), al șaselea speaker, a adus în discuție faptul că în era tehnologiilor aflate în continuă evoluție, o provocare constantă rămâne aceea de a nu uita că oamenii sunt totuși oameni.

Lector universitar și antreprenor, Elena Ovreiu a oferit o perspectivă realistă în ceea ce privește orice parcurs finalizat prin succes acaparat de sfera tehnologică tipică, în acest moment, a lumii globalizate în care trăim.

Ultimul speaker, co-fondatorul Traderion și președintele Young Leaders Club, Florin Grosu a împărtășit în cadrul discursului său un secret ce poate asigura drumul către succes: munca susținută de o educație solidă, de abilitatea de a ne autodelega misiuni personale și de asocierea acestora cu perspectiva asemănătoare unui joc.

Eveniment s-a bucurat de prezența a 2 interpreți care au transpus excelent conceptul în teatru și muzică. Compania de Teatru Cuibul Artiștilor Junior a prezentat un manifest artistic împotriva normelor care limitează societatea în care trăim, intitulată sugestiv “Manifestul unei generații”.

Violoncelistul și compozitorul Adrian Naidin a încheiat evenimentul într-o notă energică, realizând o retrospectivă a pieselor atât clasice, cât și moderne din repertoriul său.

„Mă bucur că astfel de evenimente, premieră pentru Universitatea Politehnica din București, se organizează în universitate. Acum, în prag de 200 de ani de la înființare, având atâtea minți luminate care ne-au trecut pragul, inițiativa unui eveniment TEDx este binevenită”, a declarat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

“Ideea de a lucra mai eficient a pornit de la dorința noastră de a promova în comunitatea locală o interacţiune mai eficientă, de a descoperi noi soluții și de a le pune în aplicare. Scopul acestei ediții a fost de a lărgi orizonturile spectatorilor și de a le schimba perspectiva, prin prisma experienței, motivației și plăcerii de a împărtăși ideile personale de care vor da dovadă speakerii. Ne bucurăm că un număr atât de mare de participanți a răspuns afirmativ invitației noastre, punând astfel bazele Comunității TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești și vă invităm cu drag și la edițiile viitoare”, au declarat organizatorii acestui eveniment.

Eveniment organizat de un grup de tineri din cadrul organizației Liga Studenților Electroniști, cu sprijinul Universității Politehnica din București.

GALERIE FOTO EVENIMENT