Luni, 26 Iunie 2017 15:09

Rectorul UPB, Domnul Mihnea Costoiu, prezent la Astana în cadrul evenimentelor organizate sub egida Expoziţiei internaţionale Expo 2017 Astana

01

Pavilionul României din cadrul expoziţiei internaţionale „Energia viitorului”, care se desfășoară la Astana, Kazahstan, în perioada 10 iunie-10 septembrie 2017, a găzduit timp de trei zile, între 23-25 iunie, o serie de prezentări tehnice organizate de Universitatea POLITEHNICA din București (UPB).

Vizitatorii pavilionului au avut ocazia să participe la demonstrații interactive oferite de studenții UPB și să vadă modele de roboți construite de studenții Facultății de Automatică și Calculatoare București și premiate la concursuri internaționale, dar și să afle mai multe informații despre oferta educațională a UPB.

Pavilionul României a fost vizitat de reprezentanți ai universităților din România.

Delegația a fost condusă de Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București, prezent la Astana pentru a participa la o serie de conferințe și întrevederi cu reprezentanți ai Ministerului Educației, președinți și membri ai comisiilor parlamentare și cu rectori ai universităților din Kazahstan. Rectorul UPB a participat și susținut un discurs în cadrul Conferinței Internaționale Parlamentare, organizate de Camera Deputaților din Parlamentul Kazahstanului.

Totodată, rectorul UPB a mai participat la Forumul Miniștrilor Educației și la Forumul Rectorilor din Europa și Asia Centrală, în cadrul căruia a susținut prezentarea cu tema Developing a Culture of Global Collaboration: Knowledge, Universities and Cities. În cadrul acestei conferințe, domnul Mihnea Costoiu a subliniat importanța colaborărilor dintre universitățile românești și universitățile din Asia Centrală. Mai mult, rectorul UPB a vorbit despre rolul internaționalizării și globalizării universităților în contextul dezvoltării orașelor, întărirea relațiilor universităților cu mediul privat, respectiv asigurarea unui flux constant de oameni tineri și experimentați către companii, planificarea spațială metropolitană, precum și cooperarea cu alte instituții publice și societatea civilă.

În cadrul întâlnirilor cu reprezentanții Ministerului Educației, Rectorul Costoiu a purtat discuții privind potențiale colaborări în domeniul educației și cercetării științifice, dezvoltarea de proiecte interinstituționale, a vizitat și a avut întrevederi cu rectorii Universităților Nazarbayev și Eurasia. De asemenea, rectorul UPB a semnat Acorduri de cooperare cu rectorii Universităților Al-Farabi Kazakh National University și RSE Academician E.A. Buketov Karaganda Sate University.

Pe tot parcursul vizitelor în Kazahstan, delegația română a fost însoțită și a avut suportul Excelenței Sale Cezar Armeanu, Ambasadorul României în Kazahstan. Domnia Sa, domnul  Cezar Armeanu, s-a implicat activ în medierea tuturor discuțiilor și întrevederilor cu reprezentanții instituțiilor din Kazahstan.

De asemenea, Excelența Sa Traian Hristea, Ambasador al Delegației UE în Kazahstan, și-a oferit sprijinul pentru buna organizare a vizitelor reprezentanților României în Kazahstan.