Vineri, 24 Februarie 2017 13:49

Asociația Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România organizează împreună cu Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a XI-a Conferință Națională a AAECR

BANNER_aaecr_2017_01

Conferinta - EFICIENŢA ENERGETICĂ ÎN CLĂDIRI – Performanța energetică vs. Confort și Sănătate - va avea loc în București, Universitatea POLITEHNICA București,Clădirea Rectoratului, Amfiteatrul AN 010 ”Radu Voinea”, în data de 12 mai 2017.

   INVITAȚIE EVENIMENT

În ultimii 15 ani, s-au elaborat numeroase studii urmate de acte normative și legislative care încurajează economia de energie și oferă multiple soluții în această direcție. Mult mai recent, economia de energie sub toate formele ei a pus în evidență generarea de carențe semnificative în zona confortului și sănătății utilizatorilor clădirilor. Au urmat alte studii și semnale de alarmă care să corecteze aceste deficiențe extrem de costisitoare la nivelul societății prin tratamentele solicitate de cei afectați sau prin productivitatea scăzută la locul de muncă.

O dovadă o constituie încercarea noii Directive Europene privind performanța energetică a clădirilor de a introduce, pe lângă indicatori de consum de energie și de emisii de gaze cu efect de seră, și indicatori legați de calitatea aerului interior. Lumina naturală, accesul la un peisaj exterior reconfortant, suportabilitatea zgomotelor urbane sunt alte aspecte care își așteaptă soluționarea în cadrul programelor extinse de modernizare energetică în întreaga Europă.

Vă invităm să fiți parte la un dialog constructiv al specialiștilor din diferite domenii, capabili să construiască punțile necesare unei abordări integrate în eforturile de creștere a performanței energetice în sectorul clădirilor, asigurând totodată confortul general și sănătatea celor ce le folosesc.

A XI-a Conferinţă Naţională a AAECR – Eficienţa Energetică în Clădiri, reprezintă un bun prilej de întâlnire, schimburi de opinii și soluționări de probleme pe care România le are încă pe aceste teme. Subiectele propuse sunt următoarele, fără a exclude alte intervenții de interes pe teme conexe:

  1. Strategii și politici naționale care răspund cerințelor europene
  2. Tehnologii durabile pentru construirea de clădiri noi sau modernizarea celor existente
  3. Surse durabile şi/sau regenerabile de energie pentru sectorul clădirilor
  4. Sisteme inteligente de funcţionare a clădirilor şi reţelelor de utilităţi
  5. Condiții de confort și sănătate pentru ocupanți în clădirile performante energetic
  6. Rolul certificării energetice a clădirilor și acceptabilitatea acestuia din partea societății
  7. Surse și scheme de finanţare

Informații suplimentare se pot obține de la:

Director de Comunicare: Stelian Bâra, e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Secretar AAECR: Liliana Georgescu,  e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza