Evenimente

foto-site-ACM

UPB va găzdui în perioada 15 - 18 octombrie 2015, alături de Universitatea Tehnică din Vinnytsia, Ucraina, cea de a 22-a ediție a concursului de programare ACM ICPC, faza Regională pe Europa de Sud-Est. Anul acesta vor participa 90 de echipe de la 45 de universități din 7 țări (Bosnia și Herțegovina, Bulgaria,  Macedonia, Serbia, Turcia, Ucraina și România).

Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc in data de 16 octombrie, la ora 14:00, în sala AN-010 din Rectoratul Universității Politehnica București, iar concursul va avea loc loc in data de 17 Octombrie, orele 10-15, in cladirea Rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti, Splaiul Independentei 313.

MCH_5263

Astazi Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a deschis noul an universitar pentru cei peste 25000 de studenti.

Festivitatea a avut loc in Amfiteatrul "Radu Voinea" din cladirea Rectoratului.

Ceremonia a fost deschisa de discursul Doamnel Prof. Ecaterina Andronescu - Presedintele Senatului UPB

La festivitate au luat parte printre studenti si numerosi oaspeti ai Universitatii.

 • Doamna Ecaterina ANDRONESCU – Presedintele Senatului UPB
 • Domnul Mihnea COSTOIU – Rectorul UPB -
 • Domnul Sorin Mihai CIMPEANU – Ministrul Educatie si Cercetarii Stiintifice
 • E.S. Domnul Francois SAINT-PAUL – Ambasadorul Frantei in Romania
 • E.S. Domnul  Werner Hans LAUK – Ambasadorul Germaniei in Romania
 • E.S. Doamna Faouz El Achchabi - Ambasadorul Regatului Maroc in Romania
 • E.S. Doamna Boutheina LABIDI – Ambasadorul Republicii Tunisiene in Romania
 • Domnul Iordan PETRESCU – Presedinte ARACIS
 • Domnul Ionut TEODORESCU – Presedintele Consiliului National al Rectorilor

GALERIE FOTO


VIDEO

 

Graduation_poster_2015Sala Palatului din Capitală s-a dovedit, din nou, neîncăpătoare pentru cei peste  2.500 de ingineri, proaspeţi absolvenţi ai Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. 

Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a prezentat și a semnat ordinul de certificare a promoției "Profesor Serban SOLACOLU", felicitându-i pe absolvenți pentru intrarea în elita națională a domeniului în care a studiat fiecare.

Președintele Senatului Universității Politehnica din București, Ecaterina Andronescu, le-a adresat felicitări absolvenților, părinților și profesorilor, îndemnându-i la perseverență pe calea cunoașterii.

Ministrul educației și cercetării științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a evidențiat una dintre calitățile majore pentru care este apreciată Politehnica bucureșteană: “angajabilitatea, capacitatea de a se angaja a absolvenților. Este un model către care aspiră multe universități din România”.

Momentele de vârf ale evenimentului le-au constituit prezentarea absolvenților cu media generală 10 și, apoi, a colegiilor naționale și liceelor de unde aceștia au venit la Politehnica din București, în urmă cu patru ani:

 

 • Ana-Maria Văduva – Facultatea de Energetică, provenită de la Colegiul Național “Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea
 • George Vlăduț Popescu – Facultatea de Electronică, provenit de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București
 • Adrian Alexandru Pârvan – Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor, provenit de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal
 • Ștefan Gabriel Berți – Facultatea de Științe Aplicate, provenit de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” din Suceava
 • Cătălin-Mihai Halați – Facultatea de Științe Aplicate, provenit de la Grupul Școlar “Petru Maior” din Reghin.

 

Festivitatea de absolvire a fost una emoţionantă pentru profesori şi pentru părinţi, dar mai ales pentru tinerii absolvenți care au jurat să-i facă mândri pe cei care au crezut în ei. Șanse sunt mari să se întâmple asta, având în vedere că, în acest moment,  inginerii sunt la mare căutare pe piața muncii.


UPB multumește reprezentanților Mass media care ne-au susținut în efortul de a mediatiza evenimentul nostru și sperăm să găsim aceeași disponibilitate și pe viitor.   

 

Agerpres - Promotia de ingineri - Prof. Serban Solacolu

http://www.agerpres.ro/social/2015/07/11/cimpeanu-universitatea-politehnica-din-bucuresti-locomotiva-invatamantului-superior-din-romania-15-26-58

Agerpres - Promotia de ingineri - Prof. Serban Solacolu

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/07/08/comunicat-de-presa-universitatea-politehnica-bucuresti-10-14-39

Cotidianul - http://www.cotidianul.ro/un-vietnamez-sef-de-promotie-la-universitatea-politehnica-bucuresti-264677/

Gândul.info - http://www.gandul.info/magazin/un-tanar-vietnamez-sef-de-promotie-la-universitatea-politehnica-din-bucuresti-care-este-secretul-reusitei-lui-phuc-nguyen-14579432
Realitatea.net

http://www.realitatea.net/politehnica-bucuresti-ofera-cazare-gratuita-celor-care-vin-sa-isi-depuna-dosarul_1743918.html

Romania Tv

http://www.romaniatv.net/admitere-facultate-2015-politehnica-bucuresti-ofera-cazare-gratuita-celor-care-vin-sa-isi-depuna-do_232218.html

Antena

http://observator.tv/social/romania-are-2500-de-noi-ingineri-156674.html

Prima Tv

http://www.primatv.ro/stiri-focus/ingineri-de-nota-10.html

TVR  - Un student vietnamez este şef de promoţie la Universitatea Politehnică Bucureşti 

 http://stiri.tvr.ro/un-student-vietnamez-este-sef-de-promotie-la-universitatea-politehnica-bucuresti_62765.html

GALERIE FOTO EVENIMENT

 

VIDEO PREZENTARE - PROFESOR SERBAN SOLACOLU

”FIAT LIKES U” este un proiect dezvoltat de către firma FIAT în colaborare cu universități din Europa. La cea de-a doua ediție a evenimentului, care se derulează în acest an, Universitatea POLITEHNICA  din București a fost selectată ca partener.

Newsletter_Bucarest1

FIAT_Ambassador_job_description_Romania1_Page_1

FIAT_Ambassador_job_description_Romania1_Page_2

Foto_JE_Morris_DHC_Iunie_2015

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are deosebita onoare de a decerna Titlul Academic de DOCTOR HONORIS CAUSA distinsului profesor James Eliot Morris, profesor la Universitatea de Stat din Portland, Oregon, Statele Unite ale Americii, Colegiul de Inginerie şi Ştiinţa Calculatoarelor Maseeh, în cadrul Departamentului de Electricitate şi Ingineria Calculatoarelor şi profesor Emeritus al Universităţii de Stat din New York, Binghamton

EVENIMENTUL VA AVEA LOC IN DATA DE JOI 25 IUNIE 2015, LA RECTORATUL UPB-SALA SENATULUI - CU INCEPERE DE LA ORA 14:00

Activitățile sale de cercetare sunt axate pe adezivi conductori electrici, pe mecanismele de conducţie electrică a straturilor metalice subţiri discontinue din nanoparticule cu aplicaţii în nanopackaging și nanoelectronică cu tranzistoare monoatomice.

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, prin Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Tehnologie Electronică şi Fiabilitate (TEF), Centrul de Electronică Tehnologică şi Tehnici de Interconectare (UPB-CETTI) are o colaborare de tradiţie cu profesorul Jamer Eliot Morris. De mai bine de 15 ani domnia sa a fost persoana care a susținut permanent colaborarea dintre mediul academic românesc implicat în packaging-ul electronic şi IEEE CPMT.

LAUDATIO

Foto_Prof_Jiri

În semn de recunoaştere a realizărilor sale, pentru o carieră academică şi de cercetare excepţională, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este onorată să acorde Profesorului Jiří Jaromír Klemeš titlul de Doctor Honoris Causa.

Domnul Profesor Jiři Jaromír KLEMEŠ, distins profesor în cadrul Centrului pentru Integrarea și Intensificarea Proceselor – CPI2, Institutul de Cercetare în Chimie și Ingineria Proceselor, Facultatea Tehnologia Informației a Universității Pannonia din Veszprém, Ungaria.

Acesta este un moment foarte special, nu doar pentru că persoana care va primi această distincţie este una dintre cele mai importante figuri din Europa și din lume în domeniul Integrării și Intensificării Proceselor, dar și pentru că acest titlu este una dintre cele mai prestigioase distincții oferite de către universitățile din România.

Colaborarea Profesorului Klemeš cu universitatea noastră are o vechime de peste 20 de ani şi s-a concretizat prin implicarea intense în promovarea învăţământului de inginerie chimică din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şi prin sporirea relațiilor cu industria.

Prin prelegerile ţinute în cadrul Universității POLITEHNICA din Bucureşti sau la diverse manifestări ştiinţifice internaţionale, Profesorul Jiři Klemeš a insuflat o nouă abordare a integrării şi intensificării proceselor ce se reflectă în  ctivitatea curentă din universitatea noastră.

Profesorul Jiří Jaromír Klemeš este unul dintre cei mai importanţi specialişti din mediul academic în ingineria sistemelor de proces din întreaga lume

LAUDATIO

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

banner_gdf

Hol_intrare

INOVAŢIA ESTE ENERGIE

Lumea energiei trece prin transformări profunde care reprezintă tot atâtea oportunităţi şi provocări, iar tranziţia energetică este o realitate faţă de care avem ambiţii mari şi responsabilităţi pe măsură.

Responsabil faţă de tendinţele actuale care caracterizează domeniul energiei Grupul GDF SUEZ, redenumit la nivel mondial ENGIE, îşi asumă rolul de lider al acestei etape de tranziţie energetică. Pentru a reuşi acest proiect ambiţios, crezul nostru este ca INOVAŢIA, fie ea tehnologică sau comercială, trebuie să ne călăuzească pentru a putea furniza energie mai curată, mai fiabilă, mai judicios consumată.

eVENIMENTUL VA AVEA LOC LA RECTORATUL UPB - AMFITEATRUL AN010, CU INCEPERE DE LA ORA - 09:30

  AGENDA EVENIMENTULUI

 

 

 

 

GALERIE FOTO


Antet_Header_V01

Antet_Invitatie_V02

raw-materials-v6_RO_final_and_logos_V01

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are deosebita onoare de a vă invita să participați la Raw Materials University Day, eveniment organizat în parteneriat cu Comisia Europeană, în data de 5 iunie 2015, ora 09:00, clădirea Rectoratului UPB - Amfiteatrul AN010 ”Radu Voinea”.

Cererea tot mai mare de materii prime și secundare influențează deja evoluțiile tehnologice prezente și viitoare, iar învățământul universitar este piatra de temelie pentru  oamenii de știință și pentru viitorii ingineri, care vor dezvolta potențialul de materii prime din Europa.

Inițiativa organizării evenimentului în cadrul UPB este parte a unei campanii de comunicare în cadrul  Parteneriatului European pentru Inovare (EIP) privind materiile prime și promovarea competențelor și locurilor de muncă în sectorul materiilor prime, pentru a stimula competitivitatea sectorială și creșterea durabilă.

In cadrul evenimentului va fi dezbătută relevanța materiilor prime din România, precum și necesitatea creșterii gradului de conștientizare, a importanței cunoștințelor, inovării și ocupării forței de muncă din domeniile vizate.

 

Pentru detalii suplimentare puteti contacta 
Departamentul de Relatii Publice din UPB
la adresa de mail -  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Tel: 021 402 9465

FORMULAR DE INREGISTRARE AUTOMATA 

- dintre cei inregistrati pe site se va alege (prin tragere la sorti) castigatorul unui premiu pus la dispozitie de catre organizatori 

Nume si prenume
Facultatea
Universitatea
Adresa email
Telefon (optional)

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

Pagina 9 din 17