Evenimente

cover_event

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti prin intermediul Facultății de Inginerie Aerospațială va organiza evenimentului științific „Ziua Mondială a Aviației si a Cosmonauticii”, acțiune ce are ca scop marcarea a 55 de ani de la zborul lui Yuri Gagarin, 35 de ani de la zborul primului român în Cosmos, 110 ani de la zborul lui Traian Vuia,  precum și promovarea aeronauticii române.

Simpozionul științific va avea loc în data de 7 aprilie 2016, la ora 16:00, în Sala Senatului-Rectoratul Universității POLITEHNICA din București.

La eveniment si-au anuntat deja prezența:

 • Doamna Prof. Ecaterina ANDRONESCU - Președintele Senatului UPB
 • Excelența Sa Domnul Oleg MALGINOV - Ambasadorul Federației Ruse în România
 • Domnul Dumitru PRUNARIU - cosmonaut român
 • Domnul Yuri  BATURIN - cosmonaut rus
 • Doamna Natalia MUZHENNIKOVA - Director al Centrului Rus de Cultura și Șiință la București

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stire eveniment - http://www.agerpres.ro/sci-tech/2016/04/07/yuri-baturin-la-upb-fiecare-cosmonaut-la-prima-lansare-in-spatiu-isi-imagineaza-ca-este-gagarin-21-02-57

GALERIE FOTO EVENIMENT

 

 

Bogdan_C_SimionescuPrin hotărârea Senatului, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are deosebita onoare de a acorda titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA distinsului Academician Bogdan C. SIMIONESCU - Vicepresedinte al celui mai înalt for de știință și cultură al țării, Academia Română.

Drept recunoaştere a contribuţiilor sale în învăţământ şi cercetare, Academicianul Bogdan C. Simionescu a primit, la 1 Decembrie 2015, Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler. Este cetăţean de onoare al municipiului Iaşi (14 octombrie 2013). A primit Medalia Cristofor Simionescu pentru excelenţă în chimie macromoleculară (2015) din partea American Chemical Society şi a Filialei ACS din România.

Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității POLITEHNICA din București reprezintă o recunoaștere simbolică a excelenței lucrarilor sale științifice, a creativității și dinamismului în conducerea cercetării științifice spre frontierele cunoașterii, a contribuției sale remarcabile la fundamentarea și implementarea proiectelor de cercetare românești. 

Vă invităm să participați la acest deosebit eveniment ce va avea loc în data de vineri, 18 martie 2016, în Sala Senatului Universității – Rectorat UPB, cu începere de la ora 11:00.

  LAUDATIO

GALERIE FOTO EVENIMENT

RDHeuer1

 

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are deosebita onoare de a decerna Titlul Academic de DOCTOR HONORIS CAUSA distinsului profesor dr. Rolf-Dieter HEUER, profesor la Universitatea din Hamburg, Germania si fost Director General al CERN (Organizatia Europeana pentru cercetari nucleare).

Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta o recunoastere simbolica a excelentei lucrarilor sale stiintifice, a creativitatii si dinamismului in conducerea cercetarii stiintifice spre frontierele cunoasterii, a contributiei sale remarcabile la fundamentarea si implementarea proiectelor de cercetare romanesti impreuna cu experimentele majore de la CERN.

Vă invităm să participati la acest deosebit eveniment ce va avea loc in data de vineri, 26 februarie 2016, în Sala Senatului Universității – Rectorat UPB, cu începere de la ora 11:00.

 

  LAUDATIO

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

 

  AFIS EVENIMENT

banner_MobilPro

MobilPRO – Inovare si Mobilitate este un concurs anual de idei si aplicatii software organizat de Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (UPB), Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI), si Liga Studentilor Electronisti din Facultatea ETTI (LSE), membra a Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR).

Partenerul principal al concursului este Orange România.

Concursul se adresează tuturor studenţilor (în cadrul ciclului de licență sau master) şi elevilor de liceu care au vârsta de peste 14 ani în momentul înscrierii în concurs și vine în întâmpinarea acelor tineri interesaţi să îşi dezvolte abilităţile de proiectare şi implementare a unor aplicaţii mobile (și nu numai). Acești pot forma echipe de 1-5 membri, sub indrumarea unui coordonator.

Prin participarea la MobilPRO, echipele sunt încurajate să îşi ducă ideile către o formă de proiect funcțional ce poate fi instalat pe un dispozitiv mobil, atât pentru a câştiga premiile destinate celor mai bune aplicaţii, cât şi pentru a-şi valorifica (monetiza) ulterior rezultatele în magazinele de aplicaţii mobile sau a-și transforma proiectul în propria afacere.

În cadrul MobilPRO 2016, sunt propuse urmatoarele trei teme de concurs:

 • TEMA 1 – Automobile inteligente (CONCEPT + PREZENTARE)
 • TEMA 2 – Aplicații mobile (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)
 • TEMA 3 – Internet of Things (CONCEPT + PREZENTARE)

TEMA 2 este tema tradițională și principală, în jurul căreia se va desfășura concursul. Participanții trebuie să prezinte în cadrul concursului o aplicație instalată pe un dispozitiv mobil (sau un simulator) care să îndeplinească un minim de funcționalitate.

Pentru dezvoltarea aplicaţiei se acceptă orice platformă mobilă (orice terminal mobil cu touchscreen şi orice sistem de operare).

TEMELE 1 si 3 sunt introduse in premieră în ediția MobilPRO 2016, iar în cadrul acestora participanții trebuie să prezinte doar conceptul și să pregătească o prezentare a acestuia; implementarea funcțională este incurajată, dar opțională.

Niciuna din temele propuse nu impune vreo limitare de tehnologie, platforma sau limbaj de programare utilizate.

Concursul (etapa finală) are loc în București, în urma înscrierii și prejurizării online, iar costurile de cazare pentru participanții din afara Bucureștiului sunt asigurate de organizatori.

Etapele desfașurării ediției MobilPRO 2016 sunt:

 • ETAPA 1 de Înscrieri: 9 Decembrie 2015 – 8 Ianuarie 2016
 • PREJURIZARE: 8 – 11 Ianuarie 2016
 • ETAPA 2 de Înscrieri: 11 Ianuarie 2016 – 5 Februarie 2016
 • PREJURIZARE: 5 – 8 Februarie 2016
 • ETAPA 3 de Înscrieri 8 Februarie 2016 – 4 Martie 2016
 • PREJURIZARE: 4 – 7 Martie 2016
 • PREGĂTIRI pentru susținerea proiectelor calificate: 4 – 16 Martie
 • DESCHIDEREA OFICIALĂ MobilPRO 2016: 17 Martie
 • ETAPA FINALĂ – Susținerea proiectelor: 18-19 Martie
 • Anunțarea premiilor: 20-31 Martie

Inscrierea la concurs se poate face accesând www.mobilpro.lse.org.ro/inscrieri

Juriul este format din cadre didactice din Facultatea ETTI, membri LSE si reprezentanti ai partenerilor MobilPRO. Presedintele juriului va fi domnul Prof. Dr. Ing. Sever PAȘCA, Directorul Departamentului EAII din Facultatea ETTI, UPB.

Etapa finală a concursului se va desfasura în zilele 18-19 Martie, în cadrul Bibliotecii UPB, la etajul 4. Deschiderea va avea loc Joi, 17 Martie, in cadrul Facultatii ETTI.

Mai multe detalii, formularul de inscriere și regulamentul complet, sunt disponibile atât pe site-ul concursului - www.mobillpro.lse.org.ro cât și pe pagina oficială de Facebook - www.facebook.com/mobilproetti.

 

Inscrieri |   Regulament |   Sectiuni de concurs |   Facebook |   Parteneri

AFIS 

gerar-afis-alerg

Semimaratonul Gerar a devenit un eveniment de tradiţie printre alergătorii din România, fiind pentru mult timp prima competiţie de alergare a anului. Organizat de către Asociaţiile Club Sportiv RO CLUB MARATON și People for Sport România împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club, Semimaraton Gerar are drept scop promovarea alergării în aer liber, în orice condiţii meteorologice. Unul din scopurile declarate ale competiției, încă de la prima ediție, în ciuda tuturor contestațiilor și vocilor dezaprobatoare, este promovarea ideii de echipă și mai ales a faptului că, deși alergarea este în principal un sport individual, ea poate fi practicată cu succes și în echipă.

Peste 700 de alergători și pasionați de mișcare vor lua startul la cele două probe: cros ELTH (10,8 km) și semimaraton (21 km) – cu două starturi. Participanții sunt persoane active, care au împlinit vârsta de 18 ani (dat fiind specificul şi dificultatea unei competiţii în această perioadă a anului). Proba de cros este destinată participanţilor individuali, în timp ce probele de semimaraton sunt probe pe echipe care se adresează echipelor formate din câte trei alergători (trei băieţi pentru clasamentul masculin – primul start, două fete şi un băiat/doi băieţi şi o fată pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin – al doilea start).
Competiţia se va desfăşura în data de 31 ianuarie, în Campusul Universităţii Politehnica din București.
- detalii suplimentare puteti afla de pe site-ul evenimentului - http://gerar.ro/ 


foto-Valentin-Vlad

 

În semn de recunoaştere a realizărilor sale științifice, pentru o carieră academică şi de cercetare excepţională, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, prin hotărârea Senatului, este onorată să acorde Titlul Academic de DOCTOR HONORIS CAUSA - Excelentei Sale Domnului Academician Ionel Valentin VLAD -  Președintele Academiei Române.

Vă invităm să participati la acest deosebit eveniment ce va avea loc in data de marți, 26 ianuarie 2016, în Sala Senatului Universității – Rectorat UPB, cu începere de la ora 11:00.

 

LAUDATIO

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

 

bannere-aniversare-Energetica

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti

Facultatea de Energetică

  INVITATIE

http://energ.pub.ro

Şase decenii şi jumătate de învăţământ energetic la Bucureşti 

Vineri, 11 DECEMBRIE 2015, ora 10:00

Sala Senatului Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti

Clădirea Rectorat, etajul II

 

În acest an aniversar, vă invităm vineri 11 decembrie 2015  să sărbătorim împreună şase decenii şi jumătate de învăţământ energetic la Bucureşti şi să împărtăşim cu dumneavoastră fragmente de istorie care au definit misiunea, viziunea şi valorile Facultăţii de Energetică de la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti.

Decan,

Prof. univ. dr. ing. Constantin BULAC

 

GALERIE FOTO

Pagina 8 din 17