Evenimente

1997

Programul Honeywell Initiative for Science and Engineering își propune să fie o sursă de inspirație pentru studenții care își doresc o carieră în știință și inginerie

Vizita profesorului Cornell va avea loc în 10 și 11 noiembrie și marchează lansarea acestui program în România

București, România – 27 octombrie 2015 – Honeywell (NYSE: HON) îl va aduce în România pe Eric A. Cornell, Laureatul Premiului Nobel pentru Fizică în 2001, în cadrul unui program special organizat la Universitatea Politehnica din București (UPB).

În zilele de 10 și 11 noiembrie, studenții și cadrele universitare vor participa la mai multe sesiuni cu Profesorul Cornell, primul Laureat al Premiului Nobel care vizitează UPB în această calitate. De asemenea, el va primi din partea universității titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA și va susține o conferință de presă.

Honeywell Initiative for Science and Engineering (HISE) face parte din programul global de responsabilitate socială al companiei, coordonat de Honeywell Hometown Solutions. HISE își propune să încurajeze și să îndrume tânăra generație de oameni de știință și ingineri, oferindu-le posibilitatea de a interacționa cu personalități recunoscute international, precum și cu specialiști de top din cadrul Honeywell. Este pentru prima dată când acest program are loc într-o universitate din România.

Profesorul Cornell a primit Premiul Nobel pentru Fizică în anul 2001 pentru condensarea Bose-Einstein, o nouă stare a materiei, care le permite cercetătorilor să studieze proprietățile atomilor în stări staționare.

 

 PROGRAM EVENIMENT

INVITATIE

Invitatie_presa_HISE_10_noiembrie_UPB

foto-conferinta_Elth

EDIŢIA  a   XI-­a 

BUCUREŞTI,  Biblioteca  Centrală  Universitară  a  UPB 

23 Octombrie 2015 

 

Tematica  simpozionului  se  referă  la  maşini  electrice  de  toate  tipurile,  transformatoare  electrice,  acţionări  electrice,  materiale  pentru electrotehnică,  urmărindu-­se  îndeosebi  următoarele  aspecte:

 •  proiectare,  dezvoltare  de  noi  tipuri  şi/sau  familii  de  produse,  metode  noi  de  proiectare;;
 •  soluţii  constructive  şi  tehnologii  moderne  pentru  maşini  performante
 •  maşini  electrice  cu  eficienţă  energetică  ridicată,  maşini  electrice  pentru  conversia  energiilor  regenerabile,  etc.;;
 •  sisteme  performante  de  acţionare  a  maşinilor  electrice;;  managementul  inteligent  al  funcţionării  sistemelor  de  acţionare  electrică  şi  din reţeaua  energetică;;
 •  materiale  utilizate  în  construcţia  maşinilor  electrice;;  sisteme  de  izolaţie  performante;;
 •  metode  noi  de  încercări  experimentale  şi  atestare  a  calităţii  produselor  electrotehnice;;
 •  mentenanţă  şi  diagnoză,  sisteme  de  monitorizare,  gestionarea  timpului  de  viaţă  al  produselor;;
 •  produse  cu  caracteristici  energetice  şi  ergonomice  superioare;;
 •  aspecte  privind  standardizarea  în  domeniu  şi  armonizarea  europeană;;
 •  aspecte  instituţionale  privind  certificarea  în  domeniu.

Scopul  simpozionului  este  cunoaşterea  celor  mai  noi  realizări  în  domeniu,  întâlnirea  într-­un  cadru  organizat  a  specialiştilor  din cercetare,  educaţie,  producţie  precum  şi  din partea  utilizatorilor,  pentru  a  se  face  un  schimb  util  de  informaţii  şi  de  idei  creative  cu referire  la  dezvoltarea  domeniului  şi  analiza  tendinţelor  pe  plan  mondial.

Se  va  face  o  trecere  în  revistă  a  ofertei  de  cercetare  a  participanţilor  în  cadrul  programelor  naţionale  şi  un  schimb  util  de  idei  în identificarea  de  teme  noi  şi  constituirea  unor parteneriate  de  cercetare  în  domeniu.

web:

http://www.sme.pub.ro

e-­mail:   Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

foto-site-ACM

UPB va găzdui în perioada 15 - 18 octombrie 2015, alături de Universitatea Tehnică din Vinnytsia, Ucraina, cea de a 22-a ediție a concursului de programare ACM ICPC, faza Regională pe Europa de Sud-Est. Anul acesta vor participa 90 de echipe de la 45 de universități din 7 țări (Bosnia și Herțegovina, Bulgaria,  Macedonia, Serbia, Turcia, Ucraina și România).

Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc in data de 16 octombrie, la ora 14:00, în sala AN-010 din Rectoratul Universității Politehnica București, iar concursul va avea loc loc in data de 17 Octombrie, orele 10-15, in cladirea Rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti, Splaiul Independentei 313.

MCH_5263

Astazi Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a deschis noul an universitar pentru cei peste 25000 de studenti.

Festivitatea a avut loc in Amfiteatrul "Radu Voinea" din cladirea Rectoratului.

Ceremonia a fost deschisa de discursul Doamnel Prof. Ecaterina Andronescu - Presedintele Senatului UPB

La festivitate au luat parte printre studenti si numerosi oaspeti ai Universitatii.

 • Doamna Ecaterina ANDRONESCU – Presedintele Senatului UPB
 • Domnul Mihnea COSTOIU – Rectorul UPB -
 • Domnul Sorin Mihai CIMPEANU – Ministrul Educatie si Cercetarii Stiintifice
 • E.S. Domnul Francois SAINT-PAUL – Ambasadorul Frantei in Romania
 • E.S. Domnul  Werner Hans LAUK – Ambasadorul Germaniei in Romania
 • E.S. Doamna Faouz El Achchabi - Ambasadorul Regatului Maroc in Romania
 • E.S. Doamna Boutheina LABIDI – Ambasadorul Republicii Tunisiene in Romania
 • Domnul Iordan PETRESCU – Presedinte ARACIS
 • Domnul Ionut TEODORESCU – Presedintele Consiliului National al Rectorilor

GALERIE FOTO


VIDEO

 

Graduation_poster_2015Sala Palatului din Capitală s-a dovedit, din nou, neîncăpătoare pentru cei peste  2.500 de ingineri, proaspeţi absolvenţi ai Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. 

Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a prezentat și a semnat ordinul de certificare a promoției "Profesor Serban SOLACOLU", felicitându-i pe absolvenți pentru intrarea în elita națională a domeniului în care a studiat fiecare.

Președintele Senatului Universității Politehnica din București, Ecaterina Andronescu, le-a adresat felicitări absolvenților, părinților și profesorilor, îndemnându-i la perseverență pe calea cunoașterii.

Ministrul educației și cercetării științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a evidențiat una dintre calitățile majore pentru care este apreciată Politehnica bucureșteană: “angajabilitatea, capacitatea de a se angaja a absolvenților. Este un model către care aspiră multe universități din România”.

Momentele de vârf ale evenimentului le-au constituit prezentarea absolvenților cu media generală 10 și, apoi, a colegiilor naționale și liceelor de unde aceștia au venit la Politehnica din București, în urmă cu patru ani:

 

 • Ana-Maria Văduva – Facultatea de Energetică, provenită de la Colegiul Național “Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea
 • George Vlăduț Popescu – Facultatea de Electronică, provenit de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București
 • Adrian Alexandru Pârvan – Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor, provenit de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal
 • Ștefan Gabriel Berți – Facultatea de Științe Aplicate, provenit de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” din Suceava
 • Cătălin-Mihai Halați – Facultatea de Științe Aplicate, provenit de la Grupul Școlar “Petru Maior” din Reghin.

 

Festivitatea de absolvire a fost una emoţionantă pentru profesori şi pentru părinţi, dar mai ales pentru tinerii absolvenți care au jurat să-i facă mândri pe cei care au crezut în ei. Șanse sunt mari să se întâmple asta, având în vedere că, în acest moment,  inginerii sunt la mare căutare pe piața muncii.


UPB multumește reprezentanților Mass media care ne-au susținut în efortul de a mediatiza evenimentul nostru și sperăm să găsim aceeași disponibilitate și pe viitor.   

 

Agerpres - Promotia de ingineri - Prof. Serban Solacolu

http://www.agerpres.ro/social/2015/07/11/cimpeanu-universitatea-politehnica-din-bucuresti-locomotiva-invatamantului-superior-din-romania-15-26-58

Agerpres - Promotia de ingineri - Prof. Serban Solacolu

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/07/08/comunicat-de-presa-universitatea-politehnica-bucuresti-10-14-39

Cotidianul - http://www.cotidianul.ro/un-vietnamez-sef-de-promotie-la-universitatea-politehnica-bucuresti-264677/

Gândul.info - http://www.gandul.info/magazin/un-tanar-vietnamez-sef-de-promotie-la-universitatea-politehnica-din-bucuresti-care-este-secretul-reusitei-lui-phuc-nguyen-14579432
Realitatea.net

http://www.realitatea.net/politehnica-bucuresti-ofera-cazare-gratuita-celor-care-vin-sa-isi-depuna-dosarul_1743918.html

Romania Tv

http://www.romaniatv.net/admitere-facultate-2015-politehnica-bucuresti-ofera-cazare-gratuita-celor-care-vin-sa-isi-depuna-do_232218.html

Antena

http://observator.tv/social/romania-are-2500-de-noi-ingineri-156674.html

Prima Tv

http://www.primatv.ro/stiri-focus/ingineri-de-nota-10.html

TVR  - Un student vietnamez este şef de promoţie la Universitatea Politehnică Bucureşti 

 http://stiri.tvr.ro/un-student-vietnamez-este-sef-de-promotie-la-universitatea-politehnica-bucuresti_62765.html

GALERIE FOTO EVENIMENT

 

VIDEO PREZENTARE - PROFESOR SERBAN SOLACOLU

”FIAT LIKES U” este un proiect dezvoltat de către firma FIAT în colaborare cu universități din Europa. La cea de-a doua ediție a evenimentului, care se derulează în acest an, Universitatea POLITEHNICA  din București a fost selectată ca partener.

Newsletter_Bucarest1

FIAT_Ambassador_job_description_Romania1_Page_1

FIAT_Ambassador_job_description_Romania1_Page_2

Foto_JE_Morris_DHC_Iunie_2015

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are deosebita onoare de a decerna Titlul Academic de DOCTOR HONORIS CAUSA distinsului profesor James Eliot Morris, profesor la Universitatea de Stat din Portland, Oregon, Statele Unite ale Americii, Colegiul de Inginerie şi Ştiinţa Calculatoarelor Maseeh, în cadrul Departamentului de Electricitate şi Ingineria Calculatoarelor şi profesor Emeritus al Universităţii de Stat din New York, Binghamton

EVENIMENTUL VA AVEA LOC IN DATA DE JOI 25 IUNIE 2015, LA RECTORATUL UPB-SALA SENATULUI - CU INCEPERE DE LA ORA 14:00

Activitățile sale de cercetare sunt axate pe adezivi conductori electrici, pe mecanismele de conducţie electrică a straturilor metalice subţiri discontinue din nanoparticule cu aplicaţii în nanopackaging și nanoelectronică cu tranzistoare monoatomice.

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, prin Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Tehnologie Electronică şi Fiabilitate (TEF), Centrul de Electronică Tehnologică şi Tehnici de Interconectare (UPB-CETTI) are o colaborare de tradiţie cu profesorul Jamer Eliot Morris. De mai bine de 15 ani domnia sa a fost persoana care a susținut permanent colaborarea dintre mediul academic românesc implicat în packaging-ul electronic şi IEEE CPMT.

LAUDATIO

Foto_Prof_Jiri

În semn de recunoaştere a realizărilor sale, pentru o carieră academică şi de cercetare excepţională, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este onorată să acorde Profesorului Jiří Jaromír Klemeš titlul de Doctor Honoris Causa.

Domnul Profesor Jiři Jaromír KLEMEŠ, distins profesor în cadrul Centrului pentru Integrarea și Intensificarea Proceselor – CPI2, Institutul de Cercetare în Chimie și Ingineria Proceselor, Facultatea Tehnologia Informației a Universității Pannonia din Veszprém, Ungaria.

Acesta este un moment foarte special, nu doar pentru că persoana care va primi această distincţie este una dintre cele mai importante figuri din Europa și din lume în domeniul Integrării și Intensificării Proceselor, dar și pentru că acest titlu este una dintre cele mai prestigioase distincții oferite de către universitățile din România.

Colaborarea Profesorului Klemeš cu universitatea noastră are o vechime de peste 20 de ani şi s-a concretizat prin implicarea intense în promovarea învăţământului de inginerie chimică din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şi prin sporirea relațiilor cu industria.

Prin prelegerile ţinute în cadrul Universității POLITEHNICA din Bucureşti sau la diverse manifestări ştiinţifice internaţionale, Profesorul Jiři Klemeš a insuflat o nouă abordare a integrării şi intensificării proceselor ce se reflectă în  ctivitatea curentă din universitatea noastră.

Profesorul Jiří Jaromír Klemeš este unul dintre cei mai importanţi specialişti din mediul academic în ingineria sistemelor de proces din întreaga lume

LAUDATIO

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

Pagina 8 din 16