Evenimente

bucuresti

Primul program din România care folosește metodologii inovatoare de învățare, pentru creșterea angajabilității studenților.

Evenimentul de lansare va avea loc Joi, 12 mai 2016, la Biblioteca Centrală UPB, etaj III, sala 3.1 și Etaj IV, sala 4.1, cu începere de la ora 10:00

Platforma laboratoruldecariere.ro este un proiect inovator ce își dorește să devină auto-sustenabil prin contribuția cât mai multor părți implicate care cred în educația prin metode noi de tip e-learning. Acesta reprezintă un set integrat de servicii online ce furnizează studenților, profesorilor, angajatorilor, oricăror stakeholderi din România implicați în educație, informații, instrumente și resurse pentru managementul procesului de învățare.

Persoană de contact:

Silvia Bogdan
Head of corporate engagement
email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

  PREZENTARE DETALIATĂ PROGRAM

 

villani_affiche-upb-RGB-01

Marti, 17 mai 2016, UPB va gazdui vizita distinsului matematician Francez si castigator al premiului Fields  Medal in anul 2010, Profesorul Cédric Villani.

Cu aceasta ocazie cu incepere de la ora 9:00, Domnul Profesor va susține conferinta  Les rêveurs lunaires ou comment la science a boulversé le cours de l’histoire, in Amfiteatrul ”Radu Voinea”AN 010 – clădirea Rectoratului UPB.

Senatul Universității POLITEHNICA din București are onoarea de a acorda, cu ocazia acestei vizite, titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA, Domnului Profesor Cédric Villani, ca simbol al înaltei noastre considerații.

Ceremonia festivă de acordare a titlului va începe la ora 10:00 și va avea loc în Sala Senatului – Rectorat UPB

Comisia constituită pentru acordarea titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA

Președinte:

 • Radu GOLOGAN – Universitatea POLITEHNICA din București

Membri:

 • Andrei Halanay – Universitatea POLITEHNICA din București
 • Lucian Beznea – Institutul de Matematică al Academiei Române și Universitatea din București
 • Radu Purice – Institutul de Matematică al Academiei Române

 

  LAUDATIO (varianta in engleza)

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

MCH_6462

UPB va implementa proiectul de micro-rețea inteligentă cu sprijinul guvernului SUA 

 

Universitatea POLITEHNICA din București anunță că ambasada SUA, ca parte a sprijinului oferit Guvernului României prin Agenția Americană pentru Comerț și Dezvoltare (USTDA) a acordat astăzi (Miercuri, 20 aprilie 2016) universității noastre finanțare pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate. Aceasta va evalua viabilitatea tehnică, economică și financiară a implementării unui proiect pilot de micro-rețea inteligentă în campus.

Semnarea acordului de finanțare a fost realizată de către domnul Mihnea Costoiu, Rectorul UPB și Excelența Sa domnul Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in România.

UPB intenţionează să implementeze proiectul de micro-reţea inteligentă în tot campusul, ceea ce va reduce costurile anuale ale energiei şi emisiile de gaze cu efect de seră ale universităţii. Rectorul Mihnea Costoiu a declarat: „Acordul semnat astăzi, prin care se va implementa un sistem de gestionare a energiei similar celui unui oraş inteligent, ne oferă oportunitatea de a ne alătura unui grup restrâns de universităţi europene care au început să implementeze un astfel de concept ambiţios. Este primul pas în colaborarea cu Guvernul SUA pe care dorim să o dezvoltăm şi mai mult."

Studiul de fezabilitate va evalua oportunităţile de extindere a capacităţii de generare de energie, de aplicare a trigenerării şi de diversificare a resurselor energetice. În plus, el va analiza adăugarea de sisteme de stocare a energiei termale şi electrice, precum şi maximizarea utilizării de tehnologii pentru construcţii inteligente. Studiul va include un audit energetic, o analiză a impactului asupra mediului, un plan preliminar al micro-reţelei inteligente şi o analiză a impactului economic, financiar şi de dezvoltare a proiectului.

Proiectul va utiliza tehnologii precum motoarele pe gaz, iluminatul eficient energetic, sisteme de gestionare a distribuţiei şi întreruperilor, măsurare avansată, sisteme fotovoltaice pentru acoperişuri şi sisteme de stocare a energiei termale şi pe baterie.

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

Afis_ISESCO_V002

În perioada 11-13 aprilie 2016,  Excelența Sa Domnul Dr Abdulaziz Othman Altwaijri  - Directorul General al Islamic Educational, Scientific and Cultural Organization (ISESCO) va face o vizită oficială în România, ocazie cu care va participa la The European Symposium on Diversity and Sustenability – organizat de WREN.

Pe data de 12 aprilie 2016, Dominia Sa va fi prezent în cadrul Universității POLITEHNICA din București pentru a susține conferința științifică ”Dialogue among Cultures and Civilizations for a new World Order”.

Evenimentul va avea loc în Sala Senatului din Cadrul Rectoratului UPB și va începe la ora 12:00

Intrarea este liberă.

 

 AFIS EVENIMENT

  Prezentare Dr Abdulaziz Othman Altwaijri-Engleza

  Prezentare Dr Abdulaziz Othman Altwaijri-Araba

 

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

cover_event

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti prin intermediul Facultății de Inginerie Aerospațială va organiza evenimentului științific „Ziua Mondială a Aviației si a Cosmonauticii”, acțiune ce are ca scop marcarea a 55 de ani de la zborul lui Yuri Gagarin, 35 de ani de la zborul primului român în Cosmos, 110 ani de la zborul lui Traian Vuia,  precum și promovarea aeronauticii române.

Simpozionul științific va avea loc în data de 7 aprilie 2016, la ora 16:00, în Sala Senatului-Rectoratul Universității POLITEHNICA din București.

La eveniment si-au anuntat deja prezența:

 • Doamna Prof. Ecaterina ANDRONESCU - Președintele Senatului UPB
 • Excelența Sa Domnul Oleg MALGINOV - Ambasadorul Federației Ruse în România
 • Domnul Dumitru PRUNARIU - cosmonaut român
 • Domnul Yuri  BATURIN - cosmonaut rus
 • Doamna Natalia MUZHENNIKOVA - Director al Centrului Rus de Cultura și Șiință la București

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stire eveniment - http://www.agerpres.ro/sci-tech/2016/04/07/yuri-baturin-la-upb-fiecare-cosmonaut-la-prima-lansare-in-spatiu-isi-imagineaza-ca-este-gagarin-21-02-57

GALERIE FOTO EVENIMENT

 

 

Bogdan_C_SimionescuPrin hotărârea Senatului, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are deosebita onoare de a acorda titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA distinsului Academician Bogdan C. SIMIONESCU - Vicepresedinte al celui mai înalt for de știință și cultură al țării, Academia Română.

Drept recunoaştere a contribuţiilor sale în învăţământ şi cercetare, Academicianul Bogdan C. Simionescu a primit, la 1 Decembrie 2015, Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler. Este cetăţean de onoare al municipiului Iaşi (14 octombrie 2013). A primit Medalia Cristofor Simionescu pentru excelenţă în chimie macromoleculară (2015) din partea American Chemical Society şi a Filialei ACS din România.

Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității POLITEHNICA din București reprezintă o recunoaștere simbolică a excelenței lucrarilor sale științifice, a creativității și dinamismului în conducerea cercetării științifice spre frontierele cunoașterii, a contribuției sale remarcabile la fundamentarea și implementarea proiectelor de cercetare românești. 

Vă invităm să participați la acest deosebit eveniment ce va avea loc în data de vineri, 18 martie 2016, în Sala Senatului Universității – Rectorat UPB, cu începere de la ora 11:00.

  LAUDATIO

GALERIE FOTO EVENIMENT

RDHeuer1

 

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are deosebita onoare de a decerna Titlul Academic de DOCTOR HONORIS CAUSA distinsului profesor dr. Rolf-Dieter HEUER, profesor la Universitatea din Hamburg, Germania si fost Director General al CERN (Organizatia Europeana pentru cercetari nucleare).

Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta o recunoastere simbolica a excelentei lucrarilor sale stiintifice, a creativitatii si dinamismului in conducerea cercetarii stiintifice spre frontierele cunoasterii, a contributiei sale remarcabile la fundamentarea si implementarea proiectelor de cercetare romanesti impreuna cu experimentele majore de la CERN.

Vă invităm să participati la acest deosebit eveniment ce va avea loc in data de vineri, 26 februarie 2016, în Sala Senatului Universității – Rectorat UPB, cu începere de la ora 11:00.

 

  LAUDATIO

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

 

  AFIS EVENIMENT

banner_MobilPro

MobilPRO – Inovare si Mobilitate este un concurs anual de idei si aplicatii software organizat de Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (UPB), Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI), si Liga Studentilor Electronisti din Facultatea ETTI (LSE), membra a Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR).

Partenerul principal al concursului este Orange România.

Concursul se adresează tuturor studenţilor (în cadrul ciclului de licență sau master) şi elevilor de liceu care au vârsta de peste 14 ani în momentul înscrierii în concurs și vine în întâmpinarea acelor tineri interesaţi să îşi dezvolte abilităţile de proiectare şi implementare a unor aplicaţii mobile (și nu numai). Acești pot forma echipe de 1-5 membri, sub indrumarea unui coordonator.

Prin participarea la MobilPRO, echipele sunt încurajate să îşi ducă ideile către o formă de proiect funcțional ce poate fi instalat pe un dispozitiv mobil, atât pentru a câştiga premiile destinate celor mai bune aplicaţii, cât şi pentru a-şi valorifica (monetiza) ulterior rezultatele în magazinele de aplicaţii mobile sau a-și transforma proiectul în propria afacere.

În cadrul MobilPRO 2016, sunt propuse urmatoarele trei teme de concurs:

 • TEMA 1 – Automobile inteligente (CONCEPT + PREZENTARE)
 • TEMA 2 – Aplicații mobile (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)
 • TEMA 3 – Internet of Things (CONCEPT + PREZENTARE)

TEMA 2 este tema tradițională și principală, în jurul căreia se va desfășura concursul. Participanții trebuie să prezinte în cadrul concursului o aplicație instalată pe un dispozitiv mobil (sau un simulator) care să îndeplinească un minim de funcționalitate.

Pentru dezvoltarea aplicaţiei se acceptă orice platformă mobilă (orice terminal mobil cu touchscreen şi orice sistem de operare).

TEMELE 1 si 3 sunt introduse in premieră în ediția MobilPRO 2016, iar în cadrul acestora participanții trebuie să prezinte doar conceptul și să pregătească o prezentare a acestuia; implementarea funcțională este incurajată, dar opțională.

Niciuna din temele propuse nu impune vreo limitare de tehnologie, platforma sau limbaj de programare utilizate.

Concursul (etapa finală) are loc în București, în urma înscrierii și prejurizării online, iar costurile de cazare pentru participanții din afara Bucureștiului sunt asigurate de organizatori.

Etapele desfașurării ediției MobilPRO 2016 sunt:

 • ETAPA 1 de Înscrieri: 9 Decembrie 2015 – 8 Ianuarie 2016
 • PREJURIZARE: 8 – 11 Ianuarie 2016
 • ETAPA 2 de Înscrieri: 11 Ianuarie 2016 – 5 Februarie 2016
 • PREJURIZARE: 5 – 8 Februarie 2016
 • ETAPA 3 de Înscrieri 8 Februarie 2016 – 4 Martie 2016
 • PREJURIZARE: 4 – 7 Martie 2016
 • PREGĂTIRI pentru susținerea proiectelor calificate: 4 – 16 Martie
 • DESCHIDEREA OFICIALĂ MobilPRO 2016: 17 Martie
 • ETAPA FINALĂ – Susținerea proiectelor: 18-19 Martie
 • Anunțarea premiilor: 20-31 Martie

Inscrierea la concurs se poate face accesând www.mobilpro.lse.org.ro/inscrieri

Juriul este format din cadre didactice din Facultatea ETTI, membri LSE si reprezentanti ai partenerilor MobilPRO. Presedintele juriului va fi domnul Prof. Dr. Ing. Sever PAȘCA, Directorul Departamentului EAII din Facultatea ETTI, UPB.

Etapa finală a concursului se va desfasura în zilele 18-19 Martie, în cadrul Bibliotecii UPB, la etajul 4. Deschiderea va avea loc Joi, 17 Martie, in cadrul Facultatii ETTI.

Mai multe detalii, formularul de inscriere și regulamentul complet, sunt disponibile atât pe site-ul concursului - www.mobillpro.lse.org.ro cât și pe pagina oficială de Facebook - www.facebook.com/mobilproetti.

 

Inscrieri |   Regulament |   Sectiuni de concurs |   Facebook |   Parteneri

AFIS 

Pagina 7 din 17