Evenimente

DSCN01522The fifth edition of the International Colloquium 'Physics of Materials' - PM-5, will be organized by the University POLITEHNICA of Bucharest, and the Academy of Romanian Scientists, between November 10-11, 2016.

The accepted and presented contributions will be selected by the Scientific Program Committee for publication in either the ISI-quoted revue Scientific Bulletin of the University POLITEHNICA of Bucharest, Series A or B, or the Annals of the Academy of the Romanian Scientists.

 

For any further questions regarding the conference, do not hesitate to contact us: 

prof. dr. eng. Doina MANAILA-MAXIMEAN:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

lect. dr. eng. Octavian DANILA:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 Event website

laudatio_Cosnier_pag

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita, Joi, 9 iunie 2016, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de Doctor Honoris Causa Profesorului Serge Cosnier - Director al Departamentului de Chimie Moleculara din cadrul Universitatii Grenoble Alpes si Director de cercetare al Institutului National de Cercetare Stiintifica din Franta.

 
Evenimentul va avea loc in Sala Senatului - clădirea Rectoratului UPB, cu începere de la ora 12:00.
 

 

LAUDATIO 

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

flyer_Page_1Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Departamentul de Hidraulică, Maşini Hidraulice şi Ingineria Mediului 

Vă invită să participaţi, Vineri, 10 iunie 2016, la cea de-a 9-a ediţie a Conferinţei Hidroenergeticienilor din România - Dorin PAVEL.


Evenimentul se va desfășura începând cu ora 9.00, în Amfiteatrul AN010 (Rectorat UPB)

  FLYER 

Pentru mai multe detalii suplimentare puteti accesa site-ul conferintei -  aici

Percec_Virgil_300x300

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita, Luni, 6 iunie 2016, să luați

 parte la festivitatea de decernare a titlului academic de Doctor Honoris Causa Profesorului Virgil PERCEC - Profesor de Chimie la Universitatea din Pennsylvania - Philadelphia, SUA.

 
Evenimentul va avea loc in Sala Senatului - clădirea Rectoratului UPB, cu începere de la ora 12:00
 

 

LAUDATIO

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

Film eveniment

banner_conferinta_ISC16_poza

In perioada 6-8 iunie 2016, Universitatea POLITEHNICA din București va găzdui cea de-a 14-a ediție a Conferintei Anuale de Simulare Numerica Industriala ISC’2016 .

1.  Program Eveniment

Conferința este organizată de:

SOCIETATEA EUROPEANA DE SIMULARE NUMERICA EUROSIS, in colaborare cu Universitatea POLITEHNICA din București si cu ACADEMIA DE STIINȚE TEHNICE DIN ROMÂNIA.

Deschiderea oficiala va avea loc in data de 6 iunie 2016, ora 9:00, etaj II din Biblioteca Centrala UPB

Lucrările prezentate in cadrul conferinței sunt indexate Reuters ISI Thomson si INSPEC.

Pentru detalii suplimentare puteți accesa site-ul conferintei :

http://www.eurosis.org/cms/?q=node/3181

Persoană de contact :

Dl Prof.dr.ing. Nicolae VASILIU,

Președintele comitetului de organizare

Tel. 0722 402 539

Termenul limită de expediere a lucrărilor a fost prelungit până la 15 aprilie 2016.

Video Eveniment

MCH_5130_001

Bucuresti, 31 mai - Congressman-ul american, Timothy Lee WALBERG, a efectuat astazi o vizită la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, la invitaţia rectorului Mihnea Costoiu.

Cu acest prilej, oaspetele american a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai conducerii universităţii şi a dialogat cu studenţii din cadrul UPB.

Politicianul american a vizitat Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative - Campus, Centrul de Cercetare pentru Produse, Procese şi Servicii Inovative Inteligente  - PRECIS, dar şi Laboratorul de Centrale Electrice şi Termoficare.

Un alt punct al vizitei demnitarului american a fost Casa Pasivă din campusul UPB, oaspetele declarând-se plăcut surprins de acest proiect.

Văd oportunităţi importante după ce am fost aici, în campusul Universităţii POLITEHNICA. Noile facilităţi pe care le-am văzut sunt uimitoare, precum este şi pasiunea studenţilor şi a profesorilor în a face parte din modalităţi speciale, modalităţi ce cred că vor pune baza unor standarde noi în cercetare-dezvoltare. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu câţiva studenţi şi să le văd proiectele. În timp ce glumeam cu ei, am întrebat ce trebuie făcut pentru a te duce la şcoala şi a te distra. Pentru că ei în mod cert se şi distrau, dezvoltând concepte ce le-ar fi folosit nu numai în tehnologia, fabricaţia şi designul românesc, ci oriunde în lume. I-am încurajat, totuşi, să nu părăsească România, să păstreze fondul de inteligenţă aici pentru a se dezvolta şi a creşte. Veţi aduce România într-o situaţie în care va putea concura cu restul lumii", a afirmat congressman-ul american la finalul vizitei.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a afirmat încă o dată că este interesat de a dezvolta colaborări cu universităţi din Statele Unite.

„Suntem extrem de interesaţi să dezvoltăm și să întărim colaborările cu universităţile din Statele Unite ale Americii, precum şi să deschidem noi colaborări nu doar pentru universitatea noastră, ci pentru România”, a afirmat Mihnea Costoiu.

El a adăugat că, în curând, se va fi format grupul de cercetare româno-american şi a subliniat în acest sens că este foarte important ca partenerii americani să cunoască potenţialul UPB.

Potrivit rectorului, mulţi dintre studenţi şi-au dorit să plece în SUA şi să se angajeze acolo, însă la fel de mulți studenți îşi doresc să rămână în România şi să lucreze la companii americane.

Reprezentantul UPB a mai spus că au fost semnate acorduri cu universităţi americane în care cele două părţi să investească împreună.

Timothy Lee Walberg, membru al Congresului SUA, este preşedintele Subcomisiei pentru protecţia forţei de muncă din cadrul Comisiei pentru educaţie şi forţă de muncă.

De asemenea, Timothy Lee WALBERG este republican şi a servit ca reprezentant american pentru al VII-lea district al Congresului Michigan începând cu 2011. Totodată, acesta a mai reprezentat districtul şi în perioada 2007 - 2009.

De asemenea, a servit în Michigan House of Representatives din 1983 până în 1999.

 

GALERIE VIDEO EVENIMENTGALERIE FOTO EVENIMENT 

Grubbs_PazSenatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita, Miercuri, 1 iunie 2016, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de Doctor Honoris Causa Profesorului Robert Howard GRUBBS -Profesor de Chimie Victor & Elizabeth Atkins la Institutul de Tehnologie din California (Caltech) - Pasadena, SUA.

Domnul Profesor Robert H. GRUBBS este Laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in anul 2005.

Evenimentul va avea loc in Sala Senatului - clădirea Rectoratului UPB, cu începere de la ora 12:00

   LAUDATIO

 

GALERIE VIDEO EVENIMENT


GALERIE FOTO EVENIMENT

Dimian_poza_preferata_Doamna

Marti, 17 mai 2016, UPB va invita la  Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universităţii POLITEHNICA din București Profesorului Alexandre Corneliu DIMIAN, fost cadru didactic al Departamentului Inginerie Chimică și Biochimică din UPB și fost Profesor la Universitatea din Amsterdam.

Vă invităm să participati la acest deosebit eveniment ce va avea loc in data de marți, 17 mai 2016, în Sala Senatului Universității – Rectorat UPB, cu începere de la ora 16:00.

 

 LAUDATIO

 

 

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

Pagina 6 din 17