Evenimente

Afis_Noaptea_cercetatorilor

Ca în fiecare an, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti se implică în promovarea universului fascinant al ştiinţei prin participarea la Noaptea Cercetătorilor Europeni (European Researchers’ Night), eveniment organizat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul acţiunilor Marie Curie.

În Bucureşti, evenimentul va avea loc în Piaţa Universităţii, între orele 17.00-21.00. Standul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti va găzdui câteva rezultate reprezentative ale activităţii de cercetare, menite să stârnească în rândurile vizitatorilor interesul pentru o carieră ştiinţifică în domeniul ingineresc:

 • dispozitivul medical ENTy, cu care echipa de studenţi a UPB a câştigat primul loc la prestigioasa competiţie internaţională Microsoft Imagine Cup;
 • Serafim & GreanLeaf - senzori & dorne distribuite pentru agricultură de precizie;
 • FishBuzz - aplicație tech în zona de pescuit;
 • instalaţie de gravat 3D comandată numeric;
 • imprimantă 3D prin metoda FDM;
 • machetă hexapod utilizată pentru dezvoltarea unui simulator de conducere şi a scenariilor de conducere autonomă;
 • machetă de automobil autonom care execută accelerarea şi frânarea automat, fara intervenţia conducătorului automobilului;
 • machetă de schimbător de viteze `zero-shift` utilizat cu prioritate pentru sistemele de propulsie electrice care echipează automobile de competiţie;
 • pasta de dinţi a elefantului;
 • kebab din baloane;
 • lava lamp;
 • indicatori naturali;
 • bobină Tesla modulată audio;
 • dispozitive tip afișaje POV / matrici LED-uri şi multe altele.

  PROGRAM EVENIMENT

Mai multe informaţii despre Noaptea Cercetătorilor Europeni pot fi găsite pe pagina evenimentului: http://www.noapteacercetatorilor.eu/

NMP-REG_SCREEN_3

NMP-REG - Delivering Nanotechnologies, advanced Materials and Production to REGional manufacturing

AGENDA - Second Meeting - Bucharest, 7th – 8th September 2016

Acronim proiect: NMP-REG
Coordonator: Agency for the development of the Empolese Valdelsa
Acronim program: Interreg Europe 
Perioada de implementare:

faza 1: 01/04/2016 – 31/03/2019; faza 2: 01/04/2019 – 31/03/2021

Proiectul NMP-REG își propune să îmbunătățească punerea în aplicare a politicilor regionale în materie de nanotehnologii, materiale avansate și sisteme de producție prin facilitarea integrării acestora în activitatea sectorului industrial. În acest sens, va fi sprijinit procesul de   învățare și coopeare interregională și schimbul de experiență între părțile interesate, iar pe baza bunelor practici identificate va fi elaborat un plan de acțiune, a cărui implementare va fi începută și monitorizată în faza a doua a proiectului.

Obiective

 • îmbunătățirea performanței politicilor regionale în domeniile nanotehnologiilor, materialelor avansate și sistemelor de producție
 • facilitarea accesului sectorului industrial la nanotehnologii, materiale avansate și sisteme de producție
 • elaborarea (faza 1) și începerea și monitorizarea implementării (faza 2) a unui plan de acțiune pentru îmbunătățirea politicilor în materie de nanotehnologii, materiale avansate și sisteme de producție
 • promovarea creării de rețele în domeniile nanotehnologiilor, materialelor avansate și sistemelor de producție la nivelul UE, inclusiv distribuirea orientării Planului de Acțiune NMP-REG prin intermediul Platformei de Învățare de Politici, al publicațiilor online și al altor mijloace de comunicare relevante.

Parteneri
Italia: Agenzia per lo Sviluppo Empolese Valdelsa SpA

Pentru mai multe detalii, accesați pagina web a proiectului: http://www.interregeurope.eu/nmp-reg/.

Persoana de contact:

UPB                                                                                        UEFISCDI

Iulian ANTONIAC                                                                Elena SIMION

e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

tel: +40745206509                                                                  tel: +4 021 30 71 959

DSCN01522The fifth edition of the International Colloquium 'Physics of Materials' - PM-5, will be organized by the University POLITEHNICA of Bucharest, and the Academy of Romanian Scientists, between November 10-11, 2016.

The accepted and presented contributions will be selected by the Scientific Program Committee for publication in either the ISI-quoted revue Scientific Bulletin of the University POLITEHNICA of Bucharest, Series A or B, or the Annals of the Academy of the Romanian Scientists.

 

For any further questions regarding the conference, do not hesitate to contact us: 

prof. dr. eng. Doina MANAILA-MAXIMEAN:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

lect. dr. eng. Octavian DANILA:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 Event website

laudatio_Cosnier_pag

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita, Joi, 9 iunie 2016, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de Doctor Honoris Causa Profesorului Serge Cosnier - Director al Departamentului de Chimie Moleculara din cadrul Universitatii Grenoble Alpes si Director de cercetare al Institutului National de Cercetare Stiintifica din Franta.

 
Evenimentul va avea loc in Sala Senatului - clădirea Rectoratului UPB, cu începere de la ora 12:00.
 

 

LAUDATIO 

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

flyer_Page_1Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Departamentul de Hidraulică, Maşini Hidraulice şi Ingineria Mediului 

Vă invită să participaţi, Vineri, 10 iunie 2016, la cea de-a 9-a ediţie a Conferinţei Hidroenergeticienilor din România - Dorin PAVEL.


Evenimentul se va desfășura începând cu ora 9.00, în Amfiteatrul AN010 (Rectorat UPB)

  FLYER 

Pentru mai multe detalii suplimentare puteti accesa site-ul conferintei -  aici

Percec_Virgil_300x300

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita, Luni, 6 iunie 2016, să luați

 parte la festivitatea de decernare a titlului academic de Doctor Honoris Causa Profesorului Virgil PERCEC - Profesor de Chimie la Universitatea din Pennsylvania - Philadelphia, SUA.

 
Evenimentul va avea loc in Sala Senatului - clădirea Rectoratului UPB, cu începere de la ora 12:00
 

 

LAUDATIO

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

Film eveniment

banner_conferinta_ISC16_poza

In perioada 6-8 iunie 2016, Universitatea POLITEHNICA din București va găzdui cea de-a 14-a ediție a Conferintei Anuale de Simulare Numerica Industriala ISC’2016 .

1.  Program Eveniment

Conferința este organizată de:

SOCIETATEA EUROPEANA DE SIMULARE NUMERICA EUROSIS, in colaborare cu Universitatea POLITEHNICA din București si cu ACADEMIA DE STIINȚE TEHNICE DIN ROMÂNIA.

Deschiderea oficiala va avea loc in data de 6 iunie 2016, ora 9:00, etaj II din Biblioteca Centrala UPB

Lucrările prezentate in cadrul conferinței sunt indexate Reuters ISI Thomson si INSPEC.

Pentru detalii suplimentare puteți accesa site-ul conferintei :

http://www.eurosis.org/cms/?q=node/3181

Persoană de contact :

Dl Prof.dr.ing. Nicolae VASILIU,

Președintele comitetului de organizare

Tel. 0722 402 539

Termenul limită de expediere a lucrărilor a fost prelungit până la 15 aprilie 2016.

Video Eveniment

MCH_5130_001

Bucuresti, 31 mai - Congressman-ul american, Timothy Lee WALBERG, a efectuat astazi o vizită la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, la invitaţia rectorului Mihnea Costoiu.

Cu acest prilej, oaspetele american a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai conducerii universităţii şi a dialogat cu studenţii din cadrul UPB.

Politicianul american a vizitat Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative - Campus, Centrul de Cercetare pentru Produse, Procese şi Servicii Inovative Inteligente  - PRECIS, dar şi Laboratorul de Centrale Electrice şi Termoficare.

Un alt punct al vizitei demnitarului american a fost Casa Pasivă din campusul UPB, oaspetele declarând-se plăcut surprins de acest proiect.

Văd oportunităţi importante după ce am fost aici, în campusul Universităţii POLITEHNICA. Noile facilităţi pe care le-am văzut sunt uimitoare, precum este şi pasiunea studenţilor şi a profesorilor în a face parte din modalităţi speciale, modalităţi ce cred că vor pune baza unor standarde noi în cercetare-dezvoltare. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu câţiva studenţi şi să le văd proiectele. În timp ce glumeam cu ei, am întrebat ce trebuie făcut pentru a te duce la şcoala şi a te distra. Pentru că ei în mod cert se şi distrau, dezvoltând concepte ce le-ar fi folosit nu numai în tehnologia, fabricaţia şi designul românesc, ci oriunde în lume. I-am încurajat, totuşi, să nu părăsească România, să păstreze fondul de inteligenţă aici pentru a se dezvolta şi a creşte. Veţi aduce România într-o situaţie în care va putea concura cu restul lumii", a afirmat congressman-ul american la finalul vizitei.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a afirmat încă o dată că este interesat de a dezvolta colaborări cu universităţi din Statele Unite.

„Suntem extrem de interesaţi să dezvoltăm și să întărim colaborările cu universităţile din Statele Unite ale Americii, precum şi să deschidem noi colaborări nu doar pentru universitatea noastră, ci pentru România”, a afirmat Mihnea Costoiu.

El a adăugat că, în curând, se va fi format grupul de cercetare româno-american şi a subliniat în acest sens că este foarte important ca partenerii americani să cunoască potenţialul UPB.

Potrivit rectorului, mulţi dintre studenţi şi-au dorit să plece în SUA şi să se angajeze acolo, însă la fel de mulți studenți îşi doresc să rămână în România şi să lucreze la companii americane.

Reprezentantul UPB a mai spus că au fost semnate acorduri cu universităţi americane în care cele două părţi să investească împreună.

Timothy Lee Walberg, membru al Congresului SUA, este preşedintele Subcomisiei pentru protecţia forţei de muncă din cadrul Comisiei pentru educaţie şi forţă de muncă.

De asemenea, Timothy Lee WALBERG este republican şi a servit ca reprezentant american pentru al VII-lea district al Congresului Michigan începând cu 2011. Totodată, acesta a mai reprezentat districtul şi în perioada 2007 - 2009.

De asemenea, a servit în Michigan House of Representatives din 1983 până în 1999.

 

GALERIE VIDEO EVENIMENTGALERIE FOTO EVENIMENT 

Pagina 5 din 16