Evenimente

MCH_9430Senatul Universității POLITEHNICA din București a avut deosebita onoare de a fi acordat astăzi, 11 noiembrie 2016, în cadrul unei ceremonii fastuoase, titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Călin ROVINESCU.

Domnul Călin Rovinescu este președinte și director general al Air Canada, președintele Consiliului Executiv al Star Alliance, membru al Consiliului de Guvernatori al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA) și, din 2015, al 14-lea Cancelar al Universității din Ottawa.

Ceremonia festivă a fost condusă de Domnul Mihnea COSTOIU - Rector UPB și s-a bucurat de prezența a numeroși profesori și studenți din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială precum și a numeroși oaspeți din afara Universității, printe care menționăm: Excelenta Sa Domnul Kevin Hamilton - Ambasadorul Canadei in Romania si Doamna  Maria Ligor - Ministrul delegat pentru Relatia cu Românii de Pretutindeni

"Este o mare onoare pentru noi să fim astăzi aici, într-un moment special pentru universitatea noastă care se pregăteşte să aniverseze 200 de ani de viaţă, o universitate care a strâns în jurul ei în aceşti ani o comunitate extraordinară de oameni valoroşi, speciali. Astăzi avem onoarea de a oferi acest titlu, în numele Senatului universităţii, unui român plecat din România de foarte multă vreme, care a făcut istorie în lumea întreagă, care a trăit şi a performat în Canada. Călin Lovinescu, născut în Bucureşti în 1955, a ajuns astăzi în cea mai importantă poziţie în una dintre cele mai importante companii aviatice din lume - Air Canada -, conducând această companie şi construind împreună cu universitatea noastră un parteneriat pe care ni-l dorim de succes. Domnia sa a reuşit să aibă o carieră extraordinară şi să poarte astăzi numele de "Salvatorul Air Canada", a afirmat rectorul UPB- Domnul MIHNEA COSTOIU, subliniind importanţa parteneriatelor internaţionale pentru Politehnica din Bucureşti.

Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, a declarat, la rândul său, că preşedintele Air Canada reprezintă vârful de lance pentru comunitatea română din Canada, care numără 200.000 de persoane.

"Mi se pare fundamental să ne cunoaştem valorile şi să le recunoaştem. Ceea ce facem astăzi împreună este această formă de recunoaştere a valorilor, a acelor oameni deosebiţi cu care ne mândrim. (...) Călin Rovinescu este vârful de lance al comunităţii române din Canada. Avem peste 200.000 de români sau de canadieni cu origini româneşti în acea ţară, oameni care contribuie din plin la societatea canadiană, la economia canadiană", a subliniat Doamna ministrul.

Prezent la ceremonie, ambasadorul Canadei, Excelența Sa Domnul Kevin Hamilton, s-a declarat încântat să se afle la Universitatea POLITEHNICA din București, "instituţie care are aproape 200 de ani de istorie şi excelenţă şi de atragere a celor mai strălucite minţi româneşti, care a format cei mai buni inovatori tehnologici ai ţării şi cei mai buni ingineri".

"Domnul Rovinescu este un copil al României, dar un cetăţean al Canadei. Ca reprezentant al Canadei în România apreciez oportunitatea de a mă afla cu voi astăzi, de a împărtăşi acest moment. (...) Pentru că acordaţi această onoare domnului Rovinescu acordaţi o onoare Canadei, pentru că această ţară s-a format pe succesul oamenilor ca domnul Rovinescu, care şi-au încercat norocul în Canada şi au fost primiţi cu braţele deschise de societatea canadiană"

 

  LAUDATIO

  AFIS EVENIMENT

GALERIE FOTO / VIDEO EVENIMENT

banner_anunt_7.11.2016_01

EDIŢIA a XII-a, a simpozionului Internațional SME 2016, va avea loc Universitatea POLITEHNICA din București, Biblioteca Centrală Universitară, in data de 11 Noiembrie 2016.

Tematica simpozionului se referă la maşini electrice de toate tipurile, transformatoare electrice, acţionări electrice, materiale pentru electrotehnică, urmărindu-­se îndeosebi  următoarele  aspecte:

 • proiectare, dezvoltare de noi tipuri şi/sau familii de produse, metode noi de proiectare
 • soluţii constructive şi tehnologii moderne pentru maşini performante
 • maşini electrice cu eficienţă energetică ridicată, maşini electrice pentru conversia energiilor regenerabile etc.
 • sisteme performante de acţionare a maşinilor electrice; managementul inteligent  al funcţionării sistemelor de acţionare electrică şi din reţeaua energetică
 • materiale utilizate în construcţia maşinilor electrice; sisteme de izolaţie performante
 • metode noi de încercări experimentale şi atestare a calităţii produselor electrotehnice
 • mentenanţă şi diagnoză, sisteme de monitorizare, gestionarea timpului de viaţă al produselor
 • produse  cu caracteristici energetice  şi ergonomice superioare
 • aspecte privind standardizarea în domeniu şi armonizarea europeană
 • aspecte instituţionale privind certificarea în domeniu.

Scopul simpozionului este cunoaşterea celor mai noi realizări în domeniu, întâlnirea într-­un cadru organizat a specialiştilor dincercetare, educaţie, producţie precum şi din partea utilizatorilor, pentru a  se  face  un  schimb util de informaţii şi de idei creative cu referire la dezvoltarea domeniului  şi analiza  tendinţelor pe plan mondial.

Se va face o trecere în revistă a ofertei de cercetare a participanţilor în cadrul programelor naţionale şi un schimb util de idei în identificarea de teme noi şi constituirea unor parteneriate de cercetare în domeniu.

web: http://www.sme.pub.ro

e-mail:   Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Biblioteca_01Universitatea POLITEHNICA din București va organiza in perioada 2 - 4 noiembrie Workshop-ul International - ”Internationalization of Romanian Education, Research and Innovation”.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Centrala a UPB etaj II (agenda atasata) si este organizat de catre UPB in cadrul proiectului Creşterea gradului de internaţionalizare în învăţământul tehnic superior, care are ca obiectiv principal dezvoltarea gradului de internaționalizare al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) atât din punct de vedere educaţional, cât şi al cercetării.

Internaționalizarea fiind o investiție pentru viitor, un angajament pe termen lung, obiectivul principal al proiectului va putea fi atins odată cu îndeplinirea unor obiective specifice care vizează atat studenții şi personalul din cadrul instituţiei, cât şi partenerii UPB la nivel global.

Conform Strategiei Naționale pentru Învățământ Terțiar 2015 – 2020, una din realităţile curente ale învățământului superior din România este aceea că mobilitatea internațională și schimburile de experiență pentru studenți și personalul didactic sunt cu mult sub media UE.

 AGENDA EVENIMENT

GALERIE FOTO

DSC_0244

Universitatea POLITEHNICA din București a fost prezentă la  Salonul Internațional de Inventică IWIS 2016 -  10th International Warsaw Invention Show.

UPB și-a lăsat amprenta asupra întregului eveniment datorită rezultatelor excelente ale cercetătorilor săi, ce au reușit să impresioneze juriul de specialitate și să câștige 4 medalii importante (platină, aur, argint și medalia specială oferită de TAIWAN International Award Winners Association), după cum urmează:

 - Medalia de platină – pentru invenția ENTy – Automated diagnostic and assessment system for equilibrum testing Autori: Mădălina Georgescu, Daniel Rosner, Flavia Oprea, Iulian Mateșică, Cristian Alexandrescu, Vlad Corneci

- Medalie de argint – pentru invenția Total constrained elbow implant, made of shape memory alloys with a hinge-like locking system and coupling system based on shape memory effect” Autori: Dan Batalu, Augustin Semenescu, Mihnea Cosmin Costoiu, Ioanel Sinescu, Vasile Iulian Antoniac, Cristian Vasile Doicin, Ion Bogdan Codorean, Ileana Mariana Mates, Catalin Alexandru Barbu, Petre Badica, Traian Ștefan Gavriliu

- Medalia de aur – pentru invenția Mechatronic System for Vertical Alternative Swinging  of the Pelvic Girdle Autori: Petre Lucian Seiciu, Ioan Dan Filipoiu, Mihai Berteanu, Ileana Ciobanu, Horia Șerbu, Ion Manole, Florian Badea, Valentin Barbu, Mihai Ionel, Șerban-Marius Manolache

- Premiul special și medalie – pentru invenția Total constrained elbow implant, made of shape memory alloys with a hinge-like locking system and coupling system based on shape memory effect.

Autori: Dan Batalu, Augustin Semenescu, Mihnea Cosmin Costoiu, Ioanel Sinescu, Vasile Iulian Antoniac, Cristian Vasile Doicin, Ion Bogdan Codorean, Ileana Mariana Mates, Catalin Alexandru Barbu, Petre Badica, Traian Ștefan Gavriliu

Felicitări echipelor de cercetare pentru aceste rezultate impresionante și pentru exemplul pe care îl oferă tinerelor generații!

GALERIE FOTO

Vă invităm să participați la evenimentul organizat de Grup-Renault - Caravana Drive Your Career@Renault, 
luni, 17 octombrie, ora 11.00 în campusul Universității POLITEHNICA din București, amfiteatrul Radu Voinea (AN010). 
La eveniment vor participa din partea grupului Renault mai mulți reprezentanți, atât din departamentul de Resurse Umane, cât și specialiști din diferite meserii.  
La final, participanții vor avea ocazia să vadă produsele Renault, respectiv 2 mașini Dacia și 2 Renault, care vor fi expuse în parcare. De asemenea, se va face și un test-drive cu participanții care vor dori.

Afis-Eveniment-RENAULT_upb

cigre_rseec_2016

Comitetul Național Român CIGRE organizează în colaborare cu CNTEE Transelectrica și Universitatea POLITEHNICA din București în calitate de co-organizatori, organizează cea de-a treia ediție a conferinței „CIGRE Regional South-East European Conference (RSEEC2016)”.

Evenimentul va avea loc în perioada 10 -12 octombrie 2016 în Biblioteca Centrală UPB și este susținut de CIGRE Paris.

Vă invităm să fiți alături de noi să cunoaștem atât inovațiile domeniului, cât și să creionăm soluțiile pentru sistemele energetice ale viitorului!

 

Contact:

RSEEC2016 Conference Secretary
Phone: +4 021 303 59 56;
Fax: +4 021 303 58 30;
Email:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 

MCH_7401Astazi, 3 octombrie 2016, Universitatea POLITEHNICA din București a organizat festivitatea de deschidere a noului an universitar 2016-2017.

Festivitatea a avut loc, cu începere de la ora 10:00, in Amfiteatrul "Radu Voinea" din clădirea Rectoratului.

Ceremonia a fost deschisă de discursul Domnului Rector MIHNEA COSTOIU.

La festivitate au luat parte, in afara de studenți și profesori, și numerosi oaspeti ai universitatii.

 • Doamna Ecaterina ANDRONESCU – Presedintele Senatului UPB
 • Domnul Mihnea COSTOIU – Rectorul UPB
 • Domnul Petru Sorin Bușe - Ministrul Transporturilor
 • Doamna Elisabeta Lipă - Ministrul Tineretului și Sportului
 • Domnul Victor Vlad Grigorescu - Ministrul Energiei
 • ES Dl Hamid MOAYYER, Ambasadorul Republicii Islamice Iran in Romania
 • ES Dna Faouz El Achchabi, Ambasadorul Regatului Maroc în România
 • ES Dl Pande Lazarevski, Ambasadorul Macedoniei in Romania
 • Domnul Christophe GIGAUDAUT, Directorul Institutului Cultural Francez din Bucureşti
 • Domnul Uwe Koch - Șeful secției culturale, Ambasada Republicii Germania la București
 • Domnul Hajime Senoo, consilier la Ambasada Japoniei

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT


Pagina 4 din 16