Evenimente

banner-ERASMUS-_01

Erasmus Open Doors – 9 martie 2017 

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), împreună cu birourile Erasmus+ din universităţile participante la program şi reţeaua promotorilor Erasmus+ vă propun în data de 9 martie 2017 evenimentul Erasmus Open Doors (EOD).

Biroul ERASMUS+ al Univeristăţii POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) va organiza o sesiune specială în spiritul acestei zile, pe 9 martie 2017, orele 12:00, în sala AN010 (Amfiteatrul "Radu Voinea" – clădirea rectoratului.

Programul va include o prezentare a programului Erasmus+ şi prezentări ale foştilor bursieri Erasmus. 

ANUNŢ PRIVIND ORGANIZAREA TESTULUI DE COMPETENŢĂ LINGVISTICĂ PENTRU CANDIDAŢII LA MOBILITĂŢI ERASMUS DIN CADRUL UPB – detalii suplimentare aici - http://www.upb.ro/media/erasmus/anunt_test_lingvistic_2017.pdf

EOD este un eveniment ce promovează oportunităţile de studiu şi practică pentru studenţi în cadrul programului european Erasmus+ şi se adresează în primul rând viitorilor studenţi Erasmus+. Aceştia vor avea oportunitatea de a se întâlni cu foşti studenţi Erasmus, cu reprezentanţi ai universităţilor, ai reţelei de promotori Erasmus+ şi ai ANPCDEFP. De asemenea, în cadrul evenimentului studenţii vor afla cum îi poate ajuta experienţa studiului sau practicii într-o altă ţară la momentul angajării.

Detalii suplimentare despre Erasmus Open Door aici: http://www.erasmusplus.ro/even imente-det/vrs/IDev/934

Concurs video: Fii cu ochii pe Erasmus+

Creează un film de scurtă durată (maxim 180 de secunde) în care să descrii, să împărtășesti sau să proiectezi o experiență Erasmus. Filmul poate fi sub formă de testimonial, interviu, animație, dramă, horror etc. Limita este imaginația ta. Important este impactul asupra privitorului – fă-l să își dorească să plece cu Erasmus (mobilitate de studiu sau plasament)! Îți recomandăm să îți păstrezi umorul.

Detalii suplimentare despre Concurs aici: http://www.erasmusplus.ro/stir e/vrs/IDstire/260

banner_eveniment_3_martie_2017_1

Universitatea Politehnica din Bucureşti şi prestigioasa companie olandeză, Fokker Aerostructures, prin filiala sa din România, Fokker Engineering, vor semna, vineri, 3 Martie 2017 un parteneriat strategic ce vizează în special lărgirea ariei de cunoştinţe şi aprofundarea acestora în domeniul ingineriei aerospaţiale, Facultatea de Inginerie Aerospaţială a UPB fiind principalul beneficiar. Această colaborare se va realiza prin implicarea directă a Camerei de Comerţ România-Olanda care îşi propune şi alte parteneriate durabile cu UPB, aducând la masa tratativelor, cu această ocazie, alte două prestigioase companii.

NRCC-UPB-3rd_March

Vă invităm să participași la acest eveniment vineri, 3 Martie, ora 11:30 în Splaiul Independenţei Nr.313, în Sala Senatului din Clădirea Rectoratului UPB.

  AGENDA EVENIMENTULUI

Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Fokker Engineering România se va derula pe o perioadă de 10 săptămâni, începând chiar de la data semnării şi va consta într-un pachet complet de module speciale de pregătire în domeniul ingineriei aeronautice. În cadrul acestu program susţinut de către reputaţi profesori şi specialişti ai Fokker Aerostructures vor fi instruiţi într-o primă etapă 50 de studenţi din anii terminali ai Facultăţii de Inginerie Aerospaţială din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti din care, în urma unei selecţii, numărul acestora se va reduce la jumătate. La finalul acestui stagiu de pregătire, cei 25 de studenţi vor primi un atestat de absolvire ce le va permite în viitor să se angajeze în orice companie de profil din lume, compania olandeză fiind recunoscută ca lider pe întreg mapamondul.

“Facultatea de Inginerie Aerospațială a Universității Politehnica din București a dat aviației și astronauticii mondiale 45 de promoții de ingineri care și-au demonstrat buna pregătire pe toate meridianele. Când o companie atât de prestigioasă ca Fokker din Olanda a ales România în 2005 pentru a-și deschide o subsidiară pentru proiectarea de avioane și elicoptere, a fost implicit și o recunoaștere a calității absolvenților noștri. Tradiția însă, oricât de onorantă, nu este suficientă în ziua de azi. Scopul nostru este convergența studiilor teoretice de inginerie cu practica inginerească la nivel internațional. Dorim să acoperim un gol între teorie și practică și totodată să deschidem facultatea pe plan internațional. Deschiderea ne pune în competiție cu facultățile similare din țări avansate și știu că acest lucru ne avantajează, pentru că învățământul superior tehnic din România este valoros” declară prof. dr.ing. Octavian Thor Pleter, decanul Facultăţii de Inginerie Aerospatială. Potrivit acestuia “ accentul pe practica inginerească și dorința de deschidere internațională ne-au adus la ideea de Fokker Academy, cu laboratorul Fokker în facultate, cu practica studenților la Fokker. Cred că viitorii noștri absolvenți sunt adevărații beneficiari ai acestui parteneriat”.

La rândul său Sebastiaan van Hese, preşedinte al Camerei de Comerţ România-Olanda şi director general al Fokker Engineering România precizează că “Fokker poate contribui la dezvoltarea educațională a viitoarei generații de ingineri din România printr-un transfer de cunoștințe practice, prin construirea unui pod între industria aerospațială și universitate. De peste 10 ani, absolvenții Facultății de Inginerie Aerospațială au fost angajaţi structural prin Fokker și au contribuit în mod direct la dezvoltarea unor platforme majore de aeronave. Compania Fokker se mândreşte că poate continua această cooperare prin introducerea unui parteneriat formal cu Universitatea Politehnica din București, prin completarea curriculei Facultății de Inginerie Aerospațială cu cursuri practice, prin care intenționează să lărgească cunoștințele absolvenților ceea ce va contribui la o viitoare angajare de succes. Reprezentanţii Fokker sunt încrezători că acest parteneriat este doar începutul unei cooperări ce va determina o consolidare a industriei aerospațiale româneşti, cu ajutorul tehnologiei olandeze”.

De altfel, la acest eveniment, organizat de către Camera de Comerţ România-Olanda vor participa şi reprezentanţii altor două mari companii renumite pe plan mondial, ORTEC şi Philips care şi-au propus să dezvolte în viitorul apropiat parteneriate cu Facultatea de Automatică, respectiv Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, ce fac parte din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Totodată, la acest amplu eveniment vor participa în calitate de invitaţi speciali Excelenţa Sa H.E. Stella Ronner-Grubačić (Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România și Moldova) și Rienk Timmerman (şeful departamentului de Inginerie Fokker Aerostructures Olanda). De asemenea, vor fi prezenţi Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, Mihnea Costoiu , preşedintele Camerei de Comerţ România-Olanda şi director general al Fokker Engineering România(NRCC), Sebastiaan van Hese, Maurits Dohmen (Director Executiv NRCC),  prof. dr. ing. Sterian Dănăilă (director al "Elie Carafoli" Departamentul de Științe Aerospace - responsabil cu Acordul de parteneriat Fokker România), prof. dr. ing. Octavian Thor Pleter (decan al Facultății de Inginerie Aerospatiala), conf. dr. ing. Marius Stoia-Djeska (pro-decan al Facultății de Inginerie Aerospatială), precum şi alţi reprezentanţi ai celor două instituţii, dar şi ai companiilor Fokker, Ortec şi Philips

BANNER_aaecr_2017_01

Conferinta - EFICIENŢA ENERGETICĂ ÎN CLĂDIRI – Performanța energetică vs. Confort și Sănătate - va avea loc în București, Universitatea POLITEHNICA București,Clădirea Rectoratului, Amfiteatrul AN 010 ”Radu Voinea”, în data de 12 mai 2017.

   INVITAȚIE EVENIMENT

În ultimii 15 ani, s-au elaborat numeroase studii urmate de acte normative și legislative care încurajează economia de energie și oferă multiple soluții în această direcție. Mult mai recent, economia de energie sub toate formele ei a pus în evidență generarea de carențe semnificative în zona confortului și sănătății utilizatorilor clădirilor. Au urmat alte studii și semnale de alarmă care să corecteze aceste deficiențe extrem de costisitoare la nivelul societății prin tratamentele solicitate de cei afectați sau prin productivitatea scăzută la locul de muncă.

O dovadă o constituie încercarea noii Directive Europene privind performanța energetică a clădirilor de a introduce, pe lângă indicatori de consum de energie și de emisii de gaze cu efect de seră, și indicatori legați de calitatea aerului interior. Lumina naturală, accesul la un peisaj exterior reconfortant, suportabilitatea zgomotelor urbane sunt alte aspecte care își așteaptă soluționarea în cadrul programelor extinse de modernizare energetică în întreaga Europă.

Vă invităm să fiți parte la un dialog constructiv al specialiștilor din diferite domenii, capabili să construiască punțile necesare unei abordări integrate în eforturile de creștere a performanței energetice în sectorul clădirilor, asigurând totodată confortul general și sănătatea celor ce le folosesc.

A XI-a Conferinţă Naţională a AAECR – Eficienţa Energetică în Clădiri, reprezintă un bun prilej de întâlnire, schimburi de opinii și soluționări de probleme pe care România le are încă pe aceste teme. Subiectele propuse sunt următoarele, fără a exclude alte intervenții de interes pe teme conexe:

 1. Strategii și politici naționale care răspund cerințelor europene
 2. Tehnologii durabile pentru construirea de clădiri noi sau modernizarea celor existente
 3. Surse durabile şi/sau regenerabile de energie pentru sectorul clădirilor
 4. Sisteme inteligente de funcţionare a clădirilor şi reţelelor de utilităţi
 5. Condiții de confort și sănătate pentru ocupanți în clădirile performante energetic
 6. Rolul certificării energetice a clădirilor și acceptabilitatea acestuia din partea societății
 7. Surse și scheme de finanţare

Informații suplimentare se pot obține de la:

Director de Comunicare: Stelian Bâra, e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Secretar AAECR: Liliana Georgescu,  e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Foto_banner_cercetare_eveniment_2017_001

Ministerul Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Întreprinderea Comună ECSEL JU și Universitatea POLITEHNICA din București, vă invită la evenimentul: Info Day „Sinergii între Întreprinderea Comună ECSEL JU și Programul Operațional Competitivitate 2014 -2020 Axa 1: Cercetarea, dezvoltarea tehnologică și inovarea în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor” care va avea loc în data de 17 februarie 2017 începând cu ora 09:30, in cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti - Rectorat Sala AN010, Splaiul Independenței 313, București.

Teme de discuție:

 • Articolul 187 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene;
 • Prezentare generală a Inițiativei Comune ECSEL JU: Programul de lucru 2017, apeluri deschise, buget;
 • Comitetul Autorităților Publice ECSEL JU: prezentare, rol și atribuții;
 • Măsuri de sprijin pentru participarea la Inițiativa Comună ECSEL JU. Sinergii între Întreprinderea Comună ECSEL JU și Fondurile Structurale;
 • Povești de succes.

Participarea este gratuită.

Menționăm că prezentările/sesiunile vor fi susținute în limba română.

Înscrierile la eveniment se pot face online la:

http://www.research.gov.ro/ro/articol/4480/programe-europene-programul-cadru-orizont-2020-info-day-sinergii-intre-intreprinderea-comuna-ecsel-ju-i-fonduri-structurale sau http://events.ancs.ro/event.php?id=60

 

 

ATEE_conference

The 10th International Symposium on ADVANCED TOPICS IN ELECTRICAL ENGINEERING
MARCH 23 – 25, 2017
Bucharest, Romania - Faculty of Electrical Engineering
University POLITEHNICA of Bucharest
ATEE is the forum that stimulates the active and effective exchange of information between researchers in various areas of theoretical and applied electrical engineering.
Key  leaders  from  private  and   state  owned  companies   involved  in  will also  be   in attendance.

INTENDED TOPICS

 • Electromagnetic Fields, Electrical Circuits and Systems
 • Electrical Machines and Drives
 • Materials for Electrical Engineering and Technologies
 • Power Electronics and Converters
 • Field – Substance Interactions
 • Biomedical Engineering, Electromagnetic Compatibility
 • Renewable Power Sources, Power Systems and Energy Conversion
 • Industry Applications, Design and Informatics
 • Apparatus, Measurements and Data Acquisition, Metrology, Safety and Reliability
 • Multiphysics Systems and Applications
 • Education in Electrical Engineering Emerging Technologies

 http://www.atee.upb.ro

 ATEE is an IEEE Conference. Its previous editions are indexed IEEE Xplore and Thomson-Reuters ISI-CPCI. It is technically co-sponsored by the IEEE Romania

Section and its following Chapters:
 • Engineering in Medicine and Biology (IEEE-EMB)
 • Electromagnetic Compatibility (IEEE-EMC)
 • Communications / Information Theory / Signal Processing (IEEE-COM/IT/SP)
 • Power and Energy (IEEE-PE)
 • Control Systems (IEEE-CS)
 • Power Electronics (IEEE-PE)
 • Magnetics (IEEE-MAG)

Venue: The Central Library at the University POLITEHNICA of Bucharest

CONTACT - ATEE-2017 Secretariat

The Faculty of Electrical Engineering
University POLITEHNICA of Bucharest
313 Splaiul Independentei, sector 6,
BUCURESTI, ROMANIA, 060042
Tel. (004021) 402 9109 / Fax: (004021)  318 1016
E-mail:   Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 

Foto_grup_vizita_delegatie_Franta

În perioada 10 – 11 ianuarie 2017, Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) a găzduit vizita directorilor Institutelor Naționale de Științe Aplicate (INSA) și a Școlii Naționale de Ingineri Sud Alasce (ENSISA), la invitația domnului Rector Mihnea Costoiu.

În prima zi a vizitei au avut loc dezbateri și conferințe la care au participat Excelenta Sa domnul François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franței în România, domnul Mohamed KETATA, directorul Agenției Universitare Francophone pentru Europa Centrală si Orientală și reprezentanți ai instituțiilor diplomatice în România.

Astăzi (11 ianuarie 2017), evenimentul a continuat cu reuniunea rectorilor Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT), în cadrul căreia a fost abordat subiectul potențialelor cooperări interuniversitare româno-franceze. De asemenea, membrii delegatiei din Franta s-au întâlnit cu reprezentanții companiilor franceze din România, unde a fost prezent și domnul François Coste, președintele Camerei Franceze de Comert și Industrie în Romania (CCIFER).

Discuțiile au vizat, printre altele, stagiile universitare în cadrul instituțiilor INSA/UPB, perspectiva demarării unor programe de practică în cadrul companiilor, precum și dezvoltarea de proiecte și acorduri de parteneriat între UPB, INSA, ENSISA și companii, pe de-o parte, și CCIFER, pe de altă parte.

De asemenea, delegațiile au efectuat o vizită în cadrul laboratoarelor de cercetare științifică aflate în cele doua clădiri emblematice ale U.P.B, CAMPUS și PRECIS.


GALERIE FOTO EVENIMENT - ZIUA 1

GALERIE FOTO EVENIMENT - ZIUA 2


Laudatio_LPuigjaner

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita, Vineri, 25 noiembrie 2016, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Profesor Luis Puigjaner - Profesor Emerit la Departamentul de Inginerie Chimica, Universitatea Politehnica din Catalonia (UPC), Barcelona, Spania.


Evenimentul va avea loc in Sala Senatului - clădirea Rectoratului UPB, cu începere de la ora 12:00.

 

LAUDATIO

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

afis_50_x_70_pdf

În perioada 21-23 noiembrie 2016, Universitatea POLITEHNICA din București găzduiește conferinţa ştiinţifică UNI-SET Energy Clustering cu tema „Sisteme inteligente de energie”.

La eveniment participă domnul Mihnea Costoiu, Rector UPB, domnul Victor Vlad Grigorescu, Ministrul Energiei, doamna Lesley Wilson, secretar general al Asociaţiei Universităţilor Europene, doamna Andreea Străchinescu, Head of Unit, New energy technologies, innovation and clean coal, DG Energy, European Commission, precum și alte personalități din domeniul energetic.

Evenimentul face parte dintr-o serie de șase manifestări ştiinţifice derulate de Asociaţia Universităţilor Europene (EUA), evenimente ce urmăresc să mobilizeze comunitatea academică europeană pentru a face faţă provocării energetice și să propună dezvoltarea de noi programe inovative de educaţie în domeniul energiei.

 PROGRAM EVENIMENT

Ministrul Energiei, Domnul Victor Grigorescu, a arătat marţi, la ceremonia de deschidere, că evenimentul este important întrucât pune "cap la cap" contribuţia universităţilor europene la planul privind tehnologiile în domeniul energetic dezvoltat de Comisia Europeană.

"Este un eveniment foarte important cel pe care Politehnica Bucureşti îl găzduieşte astăzi, pentru că în estul Europei se organizează o conferinţă a universităţilor care au interes în dezvoltarea de tehnologii în domeniul energiei, conferinţă care îşi doreşte să pună cap la cap o contribuţie a acestor universităţi la SET - planul dezvoltat de Comisia Europeană. Planul se referă (...) la tehnologii în domeniul energetic cu o importanţă strategică şi, din acest punct de vedere, este important că Politehnica din Bucureşti îşi asumă un rol în acest exerciţiu, un rol care ar trebui să întărească această iniţiativă a Comisiei Europene de a identifica acele tehnologii care sunt importante pentru următorii 10 sau 15 ani, tehnologii strategice pentru Europa, pentru a asigura o tranziţie energetică corectă. (...) Când spun noi mă refer la sectorul energetic, mă refer la companii care vor putea să beneficieze de acest efort, mă refer până la urmă şi la studenţi care, într-un fel sau altul, sunt implicaţi în acest exerciţiu de a identifica cheia succesului pentru viitor din aceste tehnologii şi este important ca în acest exerciţiu să ne întrebăm şi noi, România, ce anume dorim de la aceste tehnologii, de ce tehnologii avem nevoie", a afirmat Domnul Ministru Victor Grigorescu.

Rectorul UPB, Domnul Mihnea Costoiu, a subliniat importanţa organizării unui astfel de eveniment împreună cu Asociaţia Universităţilor Europene.

"Organizăm astăzi singura conferinţă desfăşurată în spaţiul est-european alături de colegii de la Asociaţia Universităţilor Europene, cu o participare internaţională remarcabilă. Practic, Politehnica este singura universitate europeană din România care participă, alături de EUA, la un asemenea demers, care îşi propune să crească această capacitate ştiinţifică, administrativă a universităţilor de a reacţiona, de a fi prezente în Planul Comisiei Europene pentru următorii ani", a declarant Domnul Rector Mihnea Costoiu. În opinia Domniei Sale, este foarte important ca UPB să îşi demonstreze capacităţile de a lucra în parteneriate cu agenţi economici, dar şi cu celelalte universităţi din Europa.  "Este foarte important ca cea mai importantă universitate tehnică din România şi din această parte a Europei să îşi demonstreze capacităţile de a lucra în parteneriate cu agenţii economici pe de o parte, cu celelalte universităţi din Europa şi, nu în ultimul rând, este foarte important să cuplăm specialiştii, pentru că vor fi comunicări de cel mai înalt nivel. Precedenta conferinţă a fost la Torino, în care participarea Politehnicii a fost, de asemenea, la nivel foarte înalt. În aceste trei zile la Bucureşti vor fi specialişti din toate marile centre ştiinţifice europene din zona economică, dar şi din zona academică", a susţinut reprezentantul UPB.

Secretarul general al Asociaţiei Universităţilor Europene Doamna Lesley Wilson a subliniat că învăţământul superior are multe provocări la care trebuie reacţionat repede. El a vorbit despre competiţiile pentru studenţi, cercetători, dar şi despre parteneriate.  

În opinia sa, universităţile au un mare potenţial de a deveni parteneri puternici în multe domenii.

Reprezentanţi din 22 de ţări participă, în perioada 21 - 23 noiembrie, la Bucureşti, la conferinţa internaţională UNI-SET Energy Clustering, având ca temă sistemele inteligente în energie, în cadrul căruia se discută despre stimularea dezvoltării cercetării inovative şi a programelor de educaţie în domeniul energiei.

GALERIE FOTO EVENIMENT

Pagina 3 din 16