Evenimente

banner-cost

Astazi Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a găzduit prezentarea Programului European COST (CO-operation in Science and Technology), care este un amplu proiect european care sprijină cooperarea dintre ingineri și cercetători, permițându-le astfel să își dezvolte în comun ideile și noile inițiative în toate domeniile științei și tehnologiei, inclusiv științe sociale și umaniste.

Prezentarea a fost efectuată de Domnul Ronald de Bruin - Directorul Asociației Europene COST 

Prezentarea s-a bucurat de prezența Domnului  Mihnea COSTOIU – Rectorul UPB și a Domnului Victor NEGRESCU – Europarlamentar.

Pentru detalii suplimentare

COST – European Cooperation in Science and Technology

Avenue Louise 149 1050 Brussels, Belgium

Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.facebook.com/COST.Programme

www.cost.eu

Puteti accesa prezentarea Domnului Ronald de Bruin –  aici

GALERIE FOTO EVENIMENT

Foto-AMATORE

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita joi, 4 mai 2017, ora 13:00, la Rectoratul UPB-Sala Senatului, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Christian AMATORE - Profesor la Ecole Normale Supérieure de Paris, membru titular în Institut de France, Académie des Sciences din Franta, membru al Chinese Academy of Sciences, membru titular în Academia Europae, membru titular în The Third World Academy of Sciences

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Universității Politehnica din Bucureşti.

Ceremonia de decernare a titlului va fi organizată în Sala Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti (Splaiul Independenţei nr.313, sector 6, Corp Rectorat, etaj 2).

 

  LAUDATIO

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

foto_01

Astazi 31 martie 2017, în cadrul PoliFEST, Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), a avut loc o întâlnire între reprezentanții Agenției Naționale Antidrog (ANA) și cei ai Universității, în vederea stabilirii pașilor încheierii unui protocol de colaborare interinstituțional.

În acest context s-a desfășurat și Conferința de promovare a derulării, în cadrul UPB a Campaniei 'STOP DROG', inițiată de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sector 6 București din cadrul Agenției Naționale Antidrog, în parteneriat cu Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPB și Biroul de Poliție 'Regie' din cadrul DGPMB — Poliția Sectorului 6.

În cadrul evenimentului, specialiștii ANA au evidențiat necesitatea derulării de campanii de informare în rândul studenților, având în vedere contextul actual de consum, iar partenerii proiectului au relevat sprijinul acordat de către aceștia potrivit expertizei profesionale, pentru o abordare cât mai complexă a problematicii consumului si traficului ilicit de droguri.

Demersurile parteneriale de colaborare între cele două instituții vor beneficia de participarea specialiștilor ANA, a cadrelor didactice din UPB și a studenților.

Activitățile ce se vor derula în parteneriat, dintre UPB și Agenția Națională Antidrog vor consta în:

— Proiecte și campanii de prevenire a consumului de droguri;foto_02

— Sesiuni de informare-documentare-diseminare de informații în domeniul drogurilor;

— Cursuri de formare adresate cadrelor didactice universitare;

— Consilieri de specialitate în rândul tinerilor din cadrul Universității Politehnice București.

FOTO_DHC_Boris_Rubinsky

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita vineri, 31 martie 2017, ora 12:00, la Rectoratul UPB-Sala Senatului, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Profesor Boris RUBINSKY - Universitatea California, Berkeley din SUA.

Domnul Profesor Boris RUBINSKY este o personalitate inovatoare de excepție din domeniul Ingineriei Mecanice, declarat de către Thomson Reuters ”Cercetătorul cel mai citat în anul 2016”, fondatorul Centrului de Bioinginerie în serviciul umanității și societății la Hebrew University din Ierusalim.

LAUDAȚIO

GALERIE FOTO EVENIMENT

FOTO_DUMITRAN_DHCSenatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita joi, 23 martie 2017, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Profesor Lucian DASCALESCU - Universitatea din Poitiers, Franta.

Evenimentul va avea loc in Sala Senatului - clădirea Rectoratului UPB, cu începere de la ora 12:00.


  LAUDATIO


GALERIE FOTO EVENIMENT

erc

10 ani ERC - EUROPEAN RESEARCH COUNCIL

În 2017, Consiliul European pentru Cercetare (ERC - “European Research Council”) aniversează 10 ani de la înființare, perioadă în care acesta a avut un rol deosebit în încurajarea cercetării de excelență în Europa, prin finanțarea competitivă, sprijinirea celor mai buni cercetători în toate domeniile și de orice naționalitate.

Consiliul European pentru Cercetare reprezintă un reper important în transformarea Europei într-un centru global de excelență în cercetarea de frontieră.

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea ERC are loc o serie de manifestări aniversare în cadrul agendei ”ERC Week”- European Research Council Executive Agency".

În acest context, Universitatea Politehnica din București va marca acest moment prin evenimentul intitulat ERC Starting Grants – Insights from a PI’s perspective, care va avea loc în data de 17 martie 2017, începând cu ora 09:00, în sala A03 din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Cu această ocazie vă invităm la evenimentul aniversar pentru o prezentare a apelurilor ERC, statistici la nivel european, si statisticile românești privind participarea la apelurile ERC, modul în care Strategia Națională CDI sprijină și încurajează cercetarea de frontieră (Elena Dinu – NCP ERC – Ministerul Cercetării și Inovării), dar și povești ERC de succes (Alina Mihaela Bădescu – UPB).

banner-ERASMUS-_01

Erasmus Open Doors – 9 martie 2017 

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), împreună cu birourile Erasmus+ din universităţile participante la program şi reţeaua promotorilor Erasmus+ vă propun în data de 9 martie 2017 evenimentul Erasmus Open Doors (EOD).

Biroul ERASMUS+ al Univeristăţii POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) va organiza o sesiune specială în spiritul acestei zile, pe 9 martie 2017, orele 12:00, în sala AN010 (Amfiteatrul "Radu Voinea" – clădirea rectoratului.

Programul va include o prezentare a programului Erasmus+ şi prezentări ale foştilor bursieri Erasmus. 

ANUNŢ PRIVIND ORGANIZAREA TESTULUI DE COMPETENŢĂ LINGVISTICĂ PENTRU CANDIDAŢII LA MOBILITĂŢI ERASMUS DIN CADRUL UPB – detalii suplimentare aici - http://www.upb.ro/media/erasmus/anunt_test_lingvistic_2017.pdf

EOD este un eveniment ce promovează oportunităţile de studiu şi practică pentru studenţi în cadrul programului european Erasmus+ şi se adresează în primul rând viitorilor studenţi Erasmus+. Aceştia vor avea oportunitatea de a se întâlni cu foşti studenţi Erasmus, cu reprezentanţi ai universităţilor, ai reţelei de promotori Erasmus+ şi ai ANPCDEFP. De asemenea, în cadrul evenimentului studenţii vor afla cum îi poate ajuta experienţa studiului sau practicii într-o altă ţară la momentul angajării.

Detalii suplimentare despre Erasmus Open Door aici: http://www.erasmusplus.ro/even imente-det/vrs/IDev/934

Concurs video: Fii cu ochii pe Erasmus+

Creează un film de scurtă durată (maxim 180 de secunde) în care să descrii, să împărtășesti sau să proiectezi o experiență Erasmus. Filmul poate fi sub formă de testimonial, interviu, animație, dramă, horror etc. Limita este imaginația ta. Important este impactul asupra privitorului – fă-l să își dorească să plece cu Erasmus (mobilitate de studiu sau plasament)! Îți recomandăm să îți păstrezi umorul.

Detalii suplimentare despre Concurs aici: http://www.erasmusplus.ro/stir e/vrs/IDstire/260

banner_eveniment_3_martie_2017_1

Universitatea Politehnica din Bucureşti şi prestigioasa companie olandeză, Fokker Aerostructures, prin filiala sa din România, Fokker Engineering, vor semna, vineri, 3 Martie 2017 un parteneriat strategic ce vizează în special lărgirea ariei de cunoştinţe şi aprofundarea acestora în domeniul ingineriei aerospaţiale, Facultatea de Inginerie Aerospaţială a UPB fiind principalul beneficiar. Această colaborare se va realiza prin implicarea directă a Camerei de Comerţ România-Olanda care îşi propune şi alte parteneriate durabile cu UPB, aducând la masa tratativelor, cu această ocazie, alte două prestigioase companii.

NRCC-UPB-3rd_March

Vă invităm să participași la acest eveniment vineri, 3 Martie, ora 11:30 în Splaiul Independenţei Nr.313, în Sala Senatului din Clădirea Rectoratului UPB.

  AGENDA EVENIMENTULUI

Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Fokker Engineering România se va derula pe o perioadă de 10 săptămâni, începând chiar de la data semnării şi va consta într-un pachet complet de module speciale de pregătire în domeniul ingineriei aeronautice. În cadrul acestu program susţinut de către reputaţi profesori şi specialişti ai Fokker Aerostructures vor fi instruiţi într-o primă etapă 50 de studenţi din anii terminali ai Facultăţii de Inginerie Aerospaţială din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti din care, în urma unei selecţii, numărul acestora se va reduce la jumătate. La finalul acestui stagiu de pregătire, cei 25 de studenţi vor primi un atestat de absolvire ce le va permite în viitor să se angajeze în orice companie de profil din lume, compania olandeză fiind recunoscută ca lider pe întreg mapamondul.

“Facultatea de Inginerie Aerospațială a Universității Politehnica din București a dat aviației și astronauticii mondiale 45 de promoții de ingineri care și-au demonstrat buna pregătire pe toate meridianele. Când o companie atât de prestigioasă ca Fokker din Olanda a ales România în 2005 pentru a-și deschide o subsidiară pentru proiectarea de avioane și elicoptere, a fost implicit și o recunoaștere a calității absolvenților noștri. Tradiția însă, oricât de onorantă, nu este suficientă în ziua de azi. Scopul nostru este convergența studiilor teoretice de inginerie cu practica inginerească la nivel internațional. Dorim să acoperim un gol între teorie și practică și totodată să deschidem facultatea pe plan internațional. Deschiderea ne pune în competiție cu facultățile similare din țări avansate și știu că acest lucru ne avantajează, pentru că învățământul superior tehnic din România este valoros” declară prof. dr.ing. Octavian Thor Pleter, decanul Facultăţii de Inginerie Aerospatială. Potrivit acestuia “ accentul pe practica inginerească și dorința de deschidere internațională ne-au adus la ideea de Fokker Academy, cu laboratorul Fokker în facultate, cu practica studenților la Fokker. Cred că viitorii noștri absolvenți sunt adevărații beneficiari ai acestui parteneriat”.

La rândul său Sebastiaan van Hese, preşedinte al Camerei de Comerţ România-Olanda şi director general al Fokker Engineering România precizează că “Fokker poate contribui la dezvoltarea educațională a viitoarei generații de ingineri din România printr-un transfer de cunoștințe practice, prin construirea unui pod între industria aerospațială și universitate. De peste 10 ani, absolvenții Facultății de Inginerie Aerospațială au fost angajaţi structural prin Fokker și au contribuit în mod direct la dezvoltarea unor platforme majore de aeronave. Compania Fokker se mândreşte că poate continua această cooperare prin introducerea unui parteneriat formal cu Universitatea Politehnica din București, prin completarea curriculei Facultății de Inginerie Aerospațială cu cursuri practice, prin care intenționează să lărgească cunoștințele absolvenților ceea ce va contribui la o viitoare angajare de succes. Reprezentanţii Fokker sunt încrezători că acest parteneriat este doar începutul unei cooperări ce va determina o consolidare a industriei aerospațiale româneşti, cu ajutorul tehnologiei olandeze”.

De altfel, la acest eveniment, organizat de către Camera de Comerţ România-Olanda vor participa şi reprezentanţii altor două mari companii renumite pe plan mondial, ORTEC şi Philips care şi-au propus să dezvolte în viitorul apropiat parteneriate cu Facultatea de Automatică, respectiv Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, ce fac parte din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Totodată, la acest amplu eveniment vor participa în calitate de invitaţi speciali Excelenţa Sa H.E. Stella Ronner-Grubačić (Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România și Moldova) și Rienk Timmerman (şeful departamentului de Inginerie Fokker Aerostructures Olanda). De asemenea, vor fi prezenţi Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, Mihnea Costoiu , preşedintele Camerei de Comerţ România-Olanda şi director general al Fokker Engineering România(NRCC), Sebastiaan van Hese, Maurits Dohmen (Director Executiv NRCC),  prof. dr. ing. Sterian Dănăilă (director al "Elie Carafoli" Departamentul de Științe Aerospace - responsabil cu Acordul de parteneriat Fokker România), prof. dr. ing. Octavian Thor Pleter (decan al Facultății de Inginerie Aerospatiala), conf. dr. ing. Marius Stoia-Djeska (pro-decan al Facultății de Inginerie Aerospatială), precum şi alţi reprezentanţi ai celor două instituţii, dar şi ai companiilor Fokker, Ortec şi Philips

Pagina 3 din 17