Evenimente

Prix_ASL_SpacePiranhasTeam_Dfi_Arospatial_2017-502

O echipă formată din studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti a obținut în cadrul unei competiții de mare anvergură internațională Premiul ,,The Airbus Safran Launchers”.

Echipa studenţilor UPB a participat în data de 8 iunie a.c. la cunoscuta competiţie internaţională ,,Student Aerospace Challenge”, aflată acum la cea de-a XI-a ediție, alături de cele mai prestigioase şcoli de aeronautică din Europa, impresionând atât membrii juriului, cât şi pe ceilalţi participanţi, prin seriozitatea şi complexitatea proiectului prezentat.

Competiţia ,,Student Aerospace Challenge” a fost organizată de către Agenţia Spaţială Europeană, împreună cu Clubul European de Astronautică, la Musée de l'Air et de l'Espace, Le Bourget.

Echipa Facultății de Inginerie Aerospațială a fost coordonată de către profesorii Grigore CICAN și Alina BOGOI și formată din următorii studenți: Sebastian Milu-Vaidesegan, Mihnea Gall, Monica Manole, Sorin Păun și Adina Ungureanu.

,,Acest premiu răsplătește pasiunea și creativitatea studenților noștri, dar și performanța și tradiția școlii românești de inginerie aerospațială. Am mai luat premii similare anii trecuți și am putea lua și mai multe, dacă tinerii noștri și-ar învinge timiditatea de a se înscrie în astfel de competiții. În întreaga istorie a aviației și a cuceririi spațiului, românii au performat, începând cu Traian Vuia la Montesson, în 1906, Henri Coandă la Paris, în 1910 și cu Aurel Vlaicu la Aspern, Austria, în 1912. Acum exact 105 ani, într-o competiție internațională de prim rang, Aurel Vlaicu câștiga 5 premii pentru evoluțiile avionului conceput și construit de el, Vlaicu II. Dedicăm premiul studenților noștri de astăzi, memoriei acestor pionieri ai aviației și astronauticii românești,, a declarat domnul decan al Facultății de Inginerie Aerospațială, Octavian Thor PLETER.

 

GC_photo_T__028Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita miercuri, 14 iunie 2017, ora 11:00, la Rectoratul UPB-Sala Senatului, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Gianfranco Chico - Profesor la Politecnico di Torino.

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultăţii de Energetică din cadrul Universității Politehnica din Bucureşti.

Ceremonia de decernare a titlului va fi organizată în Sala Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti (Splaiul Independenţei nr.313, sector 6, Corp Rectorat, etaj 2).

 

  LAUDATIO

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

 

bionov_workshopUniversitatea POLITEHNICA din Bucuresti va fi gazda pentru Workshop-up International organizat in cadrul proiectului - Producția de Biocombustibili prin metode inovatoare de piroliză/gazeificare și tehnologii avansate, cu sprijinul Facultății de Energetică - un proiect dedicat recrutării și formării tinerilor cercetători romani in domeniul energiei și producerii de biomasă.

Evenimentul va avea loc in perioada 13-15 iunie 2017 în Biblioteca Centrală UPB, Etaj III, Sala 3.2.

Workshop-ul International cu tema - University -Based Research in Energy Production from Renewable Resousces - va avea urmatoarele tematici.

  • Intellectual property protection for university-based research
  • Future of catalysis in reducing energy expenditures
  • Biochemical processes
  • Biofuels productions and use
  • Thermochemical processes
  • Free radical mechanisms in thermochemical processes
  • Best research practices for young investigators

Obiectivul principal al proiectului con­stă în crearea unui nucleu de cercetare competitiv internațional în cadrul Uni­versitatii POLITEHNICA din București în domeniul producerii de biocombustibili și energie verde pe baza expertizei de cercetare dezvoltate în SUA, cu acces direct la instalații și tehnologii de ultimă generație care va constitui baza viitoare­lor cariere ale tinerilor cercetători.

Proiectul este cofinantat din Fondul social European prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020 - ID37_768.

Axa prioritară 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor

 

Pentru detalii suplimentare:

Director proiect - Prof.dr.ing. Dorin BOLDUR
Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

  WORKSHOP PROGRAM

Mihnea_Costoiu

Sâmbătă, 6 mai 2017, începând cu ora 11, a avut loc în cadrul Universității Politehnica din București, prima ediție a evenimentului TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești a cărui temă principală  a fost concentrată asupra conceptului de Work Smart.

Domnul Mihnea Costoiu - Rectorul Universității POLITEHNICA Bucuresti a deschis evenimentul unde au performat și alți 8 speakeri români, din domenii vaste de activitate precum: inginerie, actorie, sport, afaceri, design, muzică, care au susținut discursuri inspiraționale unice realizate în stilul TEDx plecând de la ideea Work Smart.

Primul speaker, Silvia Stegaru, a realizat o retrospectivă a succesului său în domeniul IT, domeniu în care femeile activează într-un număr redus și modul în care încearcă să influențeze pozitiv reușitele persoanelor din jurul său.

Actorul Victor Țăpeanu, cel de-al doilea speaker, a introdus conceptul de a lucra eficient fără ca omul să se canalizeze doar pe conceptul de muncă, propunând realizarea unei introspecții care să aloce timp și persoanei, nu doar activității întreprinse de aceasta.

Ana-Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă, a prezentat evoluția personală în lumea sportului, presărat de dorință, voință, abilități, antrenament, eșec, parcurs finalizat prin succes și dorința de a-i învăța și pe alții cum să-l obțină.

Designerul de produs Mihnea Ghilduș a evidențiat etapele prin care o idee plauzibilă ajunge de la stadiul de concept la cel de produs.

Co-Fondatorul Innovation Labs, Răzvan Rughiniș, speakerul cu numărul 5, a prezentat o analiză a modului de organizare a timpului implementat în toate momentele activității cotidiene.

Andrei Tiberiu Maria (cunoscut sub numele de scenă Smiley), al șaselea speaker, a adus în discuție faptul că în era tehnologiilor aflate în continuă evoluție, o provocare constantă rămâne aceea de a nu uita că oamenii sunt totuși oameni.

Lector universitar și antreprenor, Elena Ovreiu a oferit o perspectivă realistă în ceea ce privește orice parcurs finalizat prin succes acaparat de sfera tehnologică tipică, în acest moment, a lumii globalizate în care trăim.

Ultimul speaker, co-fondatorul Traderion și președintele Young Leaders Club, Florin Grosu a împărtășit în cadrul discursului său un secret ce poate asigura drumul către succes: munca susținută de o educație solidă, de abilitatea de a ne autodelega misiuni personale și de asocierea acestora cu perspectiva asemănătoare unui joc.

Eveniment s-a bucurat de prezența a 2 interpreți care au transpus excelent conceptul în teatru și muzică. Compania de Teatru Cuibul Artiștilor Junior a prezentat un manifest artistic împotriva normelor care limitează societatea în care trăim, intitulată sugestiv “Manifestul unei generații”.

Violoncelistul și compozitorul Adrian Naidin a încheiat evenimentul într-o notă energică, realizând o retrospectivă a pieselor atât clasice, cât și moderne din repertoriul său.

„Mă bucur că astfel de evenimente, premieră pentru Universitatea Politehnica din București, se organizează în universitate. Acum, în prag de 200 de ani de la înființare, având atâtea minți luminate care ne-au trecut pragul, inițiativa unui eveniment TEDx este binevenită”, a declarat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

“Ideea de a lucra mai eficient a pornit de la dorința noastră de a promova în comunitatea locală o interacţiune mai eficientă, de a descoperi noi soluții și de a le pune în aplicare. Scopul acestei ediții a fost de a lărgi orizonturile spectatorilor și de a le schimba perspectiva, prin prisma experienței, motivației și plăcerii de a împărtăși ideile personale de care vor da dovadă speakerii. Ne bucurăm că un număr atât de mare de participanți a răspuns afirmativ invitației noastre, punând astfel bazele Comunității TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești și vă invităm cu drag și la edițiile viitoare”, au declarat organizatorii acestui eveniment.

Eveniment organizat de un grup de tineri din cadrul organizației Liga Studenților Electroniști, cu sprijinul Universității Politehnica din București.

GALERIE FOTO EVENIMENT


banner-cost

Astazi Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a găzduit prezentarea Programului European COST (CO-operation in Science and Technology), care este un amplu proiect european care sprijină cooperarea dintre ingineri și cercetători, permițându-le astfel să își dezvolte în comun ideile și noile inițiative în toate domeniile științei și tehnologiei, inclusiv științe sociale și umaniste.

Prezentarea a fost efectuată de Domnul Ronald de Bruin - Directorul Asociației Europene COST 

Prezentarea s-a bucurat de prezența Domnului  Mihnea COSTOIU – Rectorul UPB și a Domnului Victor NEGRESCU – Europarlamentar.

Pentru detalii suplimentare

COST – European Cooperation in Science and Technology

Avenue Louise 149 1050 Brussels, Belgium

Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.facebook.com/COST.Programme

www.cost.eu

Puteti accesa prezentarea Domnului Ronald de Bruin –  aici

GALERIE FOTO EVENIMENT

Foto-AMATORE

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita joi, 4 mai 2017, ora 13:00, la Rectoratul UPB-Sala Senatului, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Christian AMATORE - Profesor la Ecole Normale Supérieure de Paris, membru titular în Institut de France, Académie des Sciences din Franta, membru al Chinese Academy of Sciences, membru titular în Academia Europae, membru titular în The Third World Academy of Sciences

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Universității Politehnica din Bucureşti.

Ceremonia de decernare a titlului va fi organizată în Sala Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti (Splaiul Independenţei nr.313, sector 6, Corp Rectorat, etaj 2).

 

  LAUDATIO

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

foto_01

Astazi 31 martie 2017, în cadrul PoliFEST, Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), a avut loc o întâlnire între reprezentanții Agenției Naționale Antidrog (ANA) și cei ai Universității, în vederea stabilirii pașilor încheierii unui protocol de colaborare interinstituțional.

În acest context s-a desfășurat și Conferința de promovare a derulării, în cadrul UPB a Campaniei 'STOP DROG', inițiată de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sector 6 București din cadrul Agenției Naționale Antidrog, în parteneriat cu Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPB și Biroul de Poliție 'Regie' din cadrul DGPMB — Poliția Sectorului 6.

În cadrul evenimentului, specialiștii ANA au evidențiat necesitatea derulării de campanii de informare în rândul studenților, având în vedere contextul actual de consum, iar partenerii proiectului au relevat sprijinul acordat de către aceștia potrivit expertizei profesionale, pentru o abordare cât mai complexă a problematicii consumului si traficului ilicit de droguri.

Demersurile parteneriale de colaborare între cele două instituții vor beneficia de participarea specialiștilor ANA, a cadrelor didactice din UPB și a studenților.

Activitățile ce se vor derula în parteneriat, dintre UPB și Agenția Națională Antidrog vor consta în:

— Proiecte și campanii de prevenire a consumului de droguri;foto_02

— Sesiuni de informare-documentare-diseminare de informații în domeniul drogurilor;

— Cursuri de formare adresate cadrelor didactice universitare;

— Consilieri de specialitate în rândul tinerilor din cadrul Universității Politehnice București.

FOTO_DHC_Boris_Rubinsky

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita vineri, 31 martie 2017, ora 12:00, la Rectoratul UPB-Sala Senatului, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Profesor Boris RUBINSKY - Universitatea California, Berkeley din SUA.

Domnul Profesor Boris RUBINSKY este o personalitate inovatoare de excepție din domeniul Ingineriei Mecanice, declarat de către Thomson Reuters ”Cercetătorul cel mai citat în anul 2016”, fondatorul Centrului de Bioinginerie în serviciul umanității și societății la Hebrew University din Ierusalim.

LAUDAȚIO

GALERIE FOTO EVENIMENT

Pagina 3 din 17