Evenimente

 

bionov_workshopUniversitatea POLITEHNICA din Bucuresti va fi gazda pentru Workshop-up International organizat in cadrul proiectului - Producția de Biocombustibili prin metode inovatoare de piroliză/gazeificare și tehnologii avansate, cu sprijinul Facultății de Energetică - un proiect dedicat recrutării și formării tinerilor cercetători romani in domeniul energiei și producerii de biomasă.

Evenimentul va avea loc in perioada 13-15 iunie 2017 în Biblioteca Centrală UPB, Etaj III, Sala 3.2.

Workshop-ul International cu tema - University -Based Research in Energy Production from Renewable Resousces - va avea urmatoarele tematici.

  • Intellectual property protection for university-based research
  • Future of catalysis in reducing energy expenditures
  • Biochemical processes
  • Biofuels productions and use
  • Thermochemical processes
  • Free radical mechanisms in thermochemical processes
  • Best research practices for young investigators

Obiectivul principal al proiectului con­stă în crearea unui nucleu de cercetare competitiv internațional în cadrul Uni­versitatii POLITEHNICA din București în domeniul producerii de biocombustibili și energie verde pe baza expertizei de cercetare dezvoltate în SUA, cu acces direct la instalații și tehnologii de ultimă generație care va constitui baza viitoare­lor cariere ale tinerilor cercetători.

Proiectul este cofinantat din Fondul social European prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020 - ID37_768.

Axa prioritară 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor

 

Pentru detalii suplimentare:

Director proiect - Prof.dr.ing. Dorin BOLDUR
Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

  WORKSHOP PROGRAM

Mihnea_Costoiu

Sâmbătă, 6 mai 2017, începând cu ora 11, a avut loc în cadrul Universității Politehnica din București, prima ediție a evenimentului TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești a cărui temă principală  a fost concentrată asupra conceptului de Work Smart.

Domnul Mihnea Costoiu - Rectorul Universității POLITEHNICA Bucuresti a deschis evenimentul unde au performat și alți 8 speakeri români, din domenii vaste de activitate precum: inginerie, actorie, sport, afaceri, design, muzică, care au susținut discursuri inspiraționale unice realizate în stilul TEDx plecând de la ideea Work Smart.

Primul speaker, Silvia Stegaru, a realizat o retrospectivă a succesului său în domeniul IT, domeniu în care femeile activează într-un număr redus și modul în care încearcă să influențeze pozitiv reușitele persoanelor din jurul său.

Actorul Victor Țăpeanu, cel de-al doilea speaker, a introdus conceptul de a lucra eficient fără ca omul să se canalizeze doar pe conceptul de muncă, propunând realizarea unei introspecții care să aloce timp și persoanei, nu doar activității întreprinse de aceasta.

Ana-Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă, a prezentat evoluția personală în lumea sportului, presărat de dorință, voință, abilități, antrenament, eșec, parcurs finalizat prin succes și dorința de a-i învăța și pe alții cum să-l obțină.

Designerul de produs Mihnea Ghilduș a evidențiat etapele prin care o idee plauzibilă ajunge de la stadiul de concept la cel de produs.

Co-Fondatorul Innovation Labs, Răzvan Rughiniș, speakerul cu numărul 5, a prezentat o analiză a modului de organizare a timpului implementat în toate momentele activității cotidiene.

Andrei Tiberiu Maria (cunoscut sub numele de scenă Smiley), al șaselea speaker, a adus în discuție faptul că în era tehnologiilor aflate în continuă evoluție, o provocare constantă rămâne aceea de a nu uita că oamenii sunt totuși oameni.

Lector universitar și antreprenor, Elena Ovreiu a oferit o perspectivă realistă în ceea ce privește orice parcurs finalizat prin succes acaparat de sfera tehnologică tipică, în acest moment, a lumii globalizate în care trăim.

Ultimul speaker, co-fondatorul Traderion și președintele Young Leaders Club, Florin Grosu a împărtășit în cadrul discursului său un secret ce poate asigura drumul către succes: munca susținută de o educație solidă, de abilitatea de a ne autodelega misiuni personale și de asocierea acestora cu perspectiva asemănătoare unui joc.

Eveniment s-a bucurat de prezența a 2 interpreți care au transpus excelent conceptul în teatru și muzică. Compania de Teatru Cuibul Artiștilor Junior a prezentat un manifest artistic împotriva normelor care limitează societatea în care trăim, intitulată sugestiv “Manifestul unei generații”.

Violoncelistul și compozitorul Adrian Naidin a încheiat evenimentul într-o notă energică, realizând o retrospectivă a pieselor atât clasice, cât și moderne din repertoriul său.

„Mă bucur că astfel de evenimente, premieră pentru Universitatea Politehnica din București, se organizează în universitate. Acum, în prag de 200 de ani de la înființare, având atâtea minți luminate care ne-au trecut pragul, inițiativa unui eveniment TEDx este binevenită”, a declarat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

“Ideea de a lucra mai eficient a pornit de la dorința noastră de a promova în comunitatea locală o interacţiune mai eficientă, de a descoperi noi soluții și de a le pune în aplicare. Scopul acestei ediții a fost de a lărgi orizonturile spectatorilor și de a le schimba perspectiva, prin prisma experienței, motivației și plăcerii de a împărtăși ideile personale de care vor da dovadă speakerii. Ne bucurăm că un număr atât de mare de participanți a răspuns afirmativ invitației noastre, punând astfel bazele Comunității TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești și vă invităm cu drag și la edițiile viitoare”, au declarat organizatorii acestui eveniment.

Eveniment organizat de un grup de tineri din cadrul organizației Liga Studenților Electroniști, cu sprijinul Universității Politehnica din București.

GALERIE FOTO EVENIMENT


banner-cost

Astazi Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a găzduit prezentarea Programului European COST (CO-operation in Science and Technology), care este un amplu proiect european care sprijină cooperarea dintre ingineri și cercetători, permițându-le astfel să își dezvolte în comun ideile și noile inițiative în toate domeniile științei și tehnologiei, inclusiv științe sociale și umaniste.

Prezentarea a fost efectuată de Domnul Ronald de Bruin - Directorul Asociației Europene COST 

Prezentarea s-a bucurat de prezența Domnului  Mihnea COSTOIU – Rectorul UPB și a Domnului Victor NEGRESCU – Europarlamentar.

Pentru detalii suplimentare

COST – European Cooperation in Science and Technology

Avenue Louise 149 1050 Brussels, Belgium

Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.facebook.com/COST.Programme

www.cost.eu

Puteti accesa prezentarea Domnului Ronald de Bruin –  aici

GALERIE FOTO EVENIMENT

Foto-AMATORE

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita joi, 4 mai 2017, ora 13:00, la Rectoratul UPB-Sala Senatului, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Christian AMATORE - Profesor la Ecole Normale Supérieure de Paris, membru titular în Institut de France, Académie des Sciences din Franta, membru al Chinese Academy of Sciences, membru titular în Academia Europae, membru titular în The Third World Academy of Sciences

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Universității Politehnica din Bucureşti.

Ceremonia de decernare a titlului va fi organizată în Sala Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti (Splaiul Independenţei nr.313, sector 6, Corp Rectorat, etaj 2).

 

  LAUDATIO

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

foto_01

Astazi 31 martie 2017, în cadrul PoliFEST, Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), a avut loc o întâlnire între reprezentanții Agenției Naționale Antidrog (ANA) și cei ai Universității, în vederea stabilirii pașilor încheierii unui protocol de colaborare interinstituțional.

În acest context s-a desfășurat și Conferința de promovare a derulării, în cadrul UPB a Campaniei 'STOP DROG', inițiată de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sector 6 București din cadrul Agenției Naționale Antidrog, în parteneriat cu Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPB și Biroul de Poliție 'Regie' din cadrul DGPMB — Poliția Sectorului 6.

În cadrul evenimentului, specialiștii ANA au evidențiat necesitatea derulării de campanii de informare în rândul studenților, având în vedere contextul actual de consum, iar partenerii proiectului au relevat sprijinul acordat de către aceștia potrivit expertizei profesionale, pentru o abordare cât mai complexă a problematicii consumului si traficului ilicit de droguri.

Demersurile parteneriale de colaborare între cele două instituții vor beneficia de participarea specialiștilor ANA, a cadrelor didactice din UPB și a studenților.

Activitățile ce se vor derula în parteneriat, dintre UPB și Agenția Națională Antidrog vor consta în:

— Proiecte și campanii de prevenire a consumului de droguri;foto_02

— Sesiuni de informare-documentare-diseminare de informații în domeniul drogurilor;

— Cursuri de formare adresate cadrelor didactice universitare;

— Consilieri de specialitate în rândul tinerilor din cadrul Universității Politehnice București.

FOTO_DHC_Boris_Rubinsky

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita vineri, 31 martie 2017, ora 12:00, la Rectoratul UPB-Sala Senatului, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Profesor Boris RUBINSKY - Universitatea California, Berkeley din SUA.

Domnul Profesor Boris RUBINSKY este o personalitate inovatoare de excepție din domeniul Ingineriei Mecanice, declarat de către Thomson Reuters ”Cercetătorul cel mai citat în anul 2016”, fondatorul Centrului de Bioinginerie în serviciul umanității și societății la Hebrew University din Ierusalim.

LAUDAȚIO

GALERIE FOTO EVENIMENT

FOTO_DUMITRAN_DHCSenatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita joi, 23 martie 2017, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Profesor Lucian DASCALESCU - Universitatea din Poitiers, Franta.

Evenimentul va avea loc in Sala Senatului - clădirea Rectoratului UPB, cu începere de la ora 12:00.


  LAUDATIO


GALERIE FOTO EVENIMENT

erc

10 ani ERC - EUROPEAN RESEARCH COUNCIL

În 2017, Consiliul European pentru Cercetare (ERC - “European Research Council”) aniversează 10 ani de la înființare, perioadă în care acesta a avut un rol deosebit în încurajarea cercetării de excelență în Europa, prin finanțarea competitivă, sprijinirea celor mai buni cercetători în toate domeniile și de orice naționalitate.

Consiliul European pentru Cercetare reprezintă un reper important în transformarea Europei într-un centru global de excelență în cercetarea de frontieră.

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea ERC are loc o serie de manifestări aniversare în cadrul agendei ”ERC Week”- European Research Council Executive Agency".

În acest context, Universitatea Politehnica din București va marca acest moment prin evenimentul intitulat ERC Starting Grants – Insights from a PI’s perspective, care va avea loc în data de 17 martie 2017, începând cu ora 09:00, în sala A03 din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Cu această ocazie vă invităm la evenimentul aniversar pentru o prezentare a apelurilor ERC, statistici la nivel european, si statisticile românești privind participarea la apelurile ERC, modul în care Strategia Națională CDI sprijină și încurajează cercetarea de frontieră (Elena Dinu – NCP ERC – Ministerul Cercetării și Inovării), dar și povești ERC de succes (Alina Mihaela Bădescu – UPB).

Pagina 2 din 16