Evenimente

Erasmus_Plus_1

Vrei să beneficiezi de cea mai complexă experienţă de învăţare academică şi personală?

Alege Erasmus din Erasmus+
Fii student ERASMUS
Alege să studiezi sau să faci practică în altă ţară!

E2OD - Erasmus Online Open Doors un eveniment care se întâmplă peste tot:

online, în UPB, in sala AN010 şi pe Facebook.

De ce?

Pentru a promova oportunităţile de studiu şi practică pentru studenţi în noul program Erasmus+.

Cum şi cine?

Viitorii studenţi Erasmus+ şi orice alte persoane interesate care se vor întâlni online şi faţă în faţă cu foşti studenţi Erasmus, reprezentanţi ai facultăţilor.

Când?

27 noiembrie - începând cu ora 10.00

MAKE ERASMUS, NOT WAR!

Pentru inregistrarea online acceseaza site-ul:

https://attendee.gotowebinar.com/register/1387093654797623809

După înregistrare, veți primi un e-mail de confirmare care conține informații despre conectarea la webinar.

AFIS EVENIMENT

foto_HB

Vineri, 31 octombrie 2014, ora 13, Senatul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti ii va conferi titlul de Doctor Honoris Causa domnului Herman J.C. Berendsen, profesor emerit de fizico-chimie la Universitatea din Groningen, Olanda.

Comunitatea noastră academică trăieşte astăzi un moment memorabil, cu totul excepţional prin semnificaţiile sale, şi în care universitatea noastră omagiază o puternică personalitate a lumii ştiinţifice contemporane. 

 

La eveniment vor participa: Excelenta Sa Domnul Matthij van Bonzel, ambasadorul Olandei la Bucuresti, si Doamna Caroline Seebregts, atasatul cultural al ambasadei.

 

Festivitatea va avea loc in Sala Senatului UPB.

 

  LAUDATIO

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

Banner_simpozion_ACM

 

Universitatea Politehnica București va găzdui, alături de Universitatea Tehnică din Vinnytsia, Ucraina, concursul de programare ACM International Collegiate Programming Contest, faza Regională pe Europa de Sud-Est, ediția 2014.

Concursul, care se va desfășura în data de 18 octombrie 2014, reunește echipe de câte 3 studenți, care trebuie să rezolve aproximativ 10 probleme în 5 ore. Anul acesta vor participa 76 de echipe de la 40 de universități din 7 țări (Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Turcia, Ucraina și România), reunind astfel peste 300 de participanți și peste 50 de organizatori.

Ca și anul trecut, concursul se va desfășura în paralel în cele două situri, Bucuresti si Vinnytsia, cu același set de probleme și cu un singur juriu. In situl din Bucuresti vor participa 42 de echipe, dintre care 22 sunt din Romania, de la 11 universitati din Iasi, Cluj, Timisoara, Targu Mures, Sibiu, Craiova si Bucuresti.

Echipele participante au fost selectate în cadrul etapelor locale și naționale ale concursului, la această fază participând cei mai buni studenți din sute de echipe înscrise la nivel local. Echipele clasate pe primele locuri vor merge, în mai 2015, la Finala Mondială ce va fi găzduită în Maroc de Mohamed the Fifth University, Al Akhawayan University si Mundiapolis University.

Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc in data de 17 octombrie 2014, la ora 14:00, în sala AN-010 din Rectoratul Universității Politehnica București.

Concursul va avea loc in data de 18 Octombrie 2014, orele 10-15, in cladirea Rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti, Splaiul Independentei 313.Festivitatea de premiere are loc in Complexul Studentesc Leu, situat in B-dul Iuliu Maniu nr. 1 – 3 , sector 6, Bucuresti.

Regional Contest Director: prof.dr. Nicolae Tapus 

Address: POLITEHNICA University of Bucharest, Splaiul Independentei 313, Sector 6, postal code 060042 Bucharest, Romania Phone: +(40-744)-523 364

Fax: +(40-21)-402 93 33 

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

site: http://acm.ro/

FOTO_RECTORAT

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti in colaborare cu Academia Oamenilor de Stiinta din Romania organizeaza in perioada 13 -14 noiembrie 2014  Conferinta Internationala PHYSICS OF  MATERIALS PM-4.

The fourth edition of the International Colloquium 'Physics of Materials' - PM-4, will be organized by the University POLITEHNICA of Bucharest, between November 13-14, 2014.
The accepted and presented contributions will be selected by the Scientific Program Committee for publication in either the ISI-quoted revue Scientific Bulletin of the University POLITEHNICA of Bucharest, Series A, or the Annals of the Academy of the Romanian Scientists.

The conference will take place in the BN building of the University POLITEHNICA of Bucharest(shown in photo below), adjacent to the main building of the university 

CONTACT

For any further questions regarding the conference, do not hesitate to contact us:

Prof. Doina MANAILA-MAXIMEAN: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Octavian DANILA: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 Vizitati microsite-ul conferintei .

Baner_FORUM-2014

CCIRO Italia, în colaborare cu Universitatea POLITEHNICA din București, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din cadrul Guvernului României şi cu sprijinul Confartigianato, al Camerelor de Comerţ din Aquila şi Perugia şi al Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România organizează în zilele de 26 şi 27 septembrie 2014 a XII-a ediţie a Forumului economic Italia-România.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 26 septembrie, la Rectorat UPB – Sala Senatului, ora 10:00.

Forumul Economic România-Italia va avea loc la sediul Universității Politehnice din București, str. Splaiul Independenței 313, sector 6, Sala Senatului, clădirea Rectorat. 


Tematicile forumului vor fi:

- Atragerea şi sprijinirea investitorilor români din Italia.

- Investiţii în agricultură şi în procesarea produselor agricole româneşti.

- Aplicarea în România a experienţei industriei agroalimentare italiene.

- Înlocuirea produselor agroalimentare provenite din zone extra UE cu produse certificate italiene.

Evenimentul reunește investitori, specialiști, oameni de afaceri, reprezentanți ai Guvernului României, Camerelor de Comerț, parlamentari, profesori universitari din România și Italia. Forumul Economic România-Italia își propune intensificarea dialogului bilateral, identificarea inițiativelor și soluțiilor privind dezvoltarea relațiilor economice și culturale. 

  PREZENTARE FORUM ITALIA-ROMANIA - UPB-BUCURESTI 2014    

  PREZENTATIONE FORUM BUCURESTI 2014

  INVITATIE PROGRAM FORUM ECONOMIC

  COMUNICAT DE PRESA

 

GALERIE FOTO 26.09.2014 - ZIUA I

 

GALERIE FOTO 27.09.2014 - ZIUA II

banner_SME14_site

EDIŢIA  a  X-a

BUCUREŞTI, Biblioteca Centrală Universitară a UPB

3 Octombrie 2014

Tematica simpozionului se referă la maşini electrice de toate tipurile, transformatoare electrice, acţionări electrice, materiale pentru electrotehnică, urmărindu-se îndeosebi următoarele aspecte:

- proiectare, dezvoltare de noi tipuri şi/sau familii de produse, metode noi de proiectare;

- soluţii constructive şi tehnologii moderne pentru maşini performante

- maşini electrice cu eficienţă energetică ridicată, maşini electrice pentru conversia energiilor regenerabile, etc.;

- sisteme performante de acţionare a maşinilor electrice; managementul inteligent al funcţionării sistemelor de acţionare electrică şi din reţeaua energetică;

- materiale utilizate în construcţia maşinilor electrice; sisteme de izolaţie performante; 

- metode noi de încercări experimentale şi atestare a calităţii produselor electrotehnice;

- mentenanţă şi diagnoză, sisteme de monitorizare, gestionarea timpului de viaţă al produselor; 

- produse cu caracteristici energetice şi ergonomice superioare;

- aspecte privind standardizarea în domeniu şi armonizarea europeană;

- aspecte instituţionale privind certificarea în domeniu.

Scopul simpozionului este cunoaşterea celor mai noi realizări în domeniu, întâlnirea într-un cadru organizat a specialiştilor din cercetare, educaţie, producţie precum şi din partea utilizatorilor, pentru a se face un schimb util de informaţii şi de idei creative cu referire la dezvoltarea domeniului şi analiza tendinţelor pe plan mondial.

Se va face o trecere în revistă a ofertei de cercetare a participanţilor în cadrul programelor naţionale şi un schimb util de idei în identificarea de teme noi şi constituirea unor  parteneriate de cercetare în domeniu.

web:    http://www.sme.pub.ro

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

banner_congres_-_Transporturi

Panorama2

 


 

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Facultatea de Transporturi inițiază împreună cu Organizația Română pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport (ITS România), în perioda 30-31 octombrie 2014, la București, Congresul internațional “Inteligent Transport Systems Romania Congress 2014”.

La congres au fost invitate personalități științifice din universități europene, precum și organizații similare ITS România, care au răspuns favorabil propunerii noastre.

Pe lângă secțiunile științifice, congresul  are și o secție de dezbateri tehnice în contextul directivelor europene din domeniu.

Congresul se va organiza in Biblioteca Centrala a UPB, etaj IV http://www.congress.its-romania.ro/index.php

Splaiul Independentei, nr 313, Sector 6, Bucuresti

Informatii suplimentare:
http://www.congress.its-romania.ro/index.php

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Tel : + 40 21 318 10 00

Fax : + 40 21 318 10 01

E-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  

ITS Romania

Bld. Dinicu Golescu nr 38, Bucuresti

Tel : + 40 21 316 96 00

Fax : + 40 37 409 40 06

E-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

banner_DARMSTADT

 

12 iunie 2014 - Universitatea  Politehnica din Bucuresti a fost gazda unei delegatii a Universitatii Tehnice din Darmstadt - Germania, ocazie cu care s-au aniversat cei 40 de ani de la semnarea primului Parteneriat de Cooperare intre cele doua universitati. 

Aniversarea semnarii primului Acord de Cooperare Interuniversitare s-a realizat prin organizarea unui Workshop stiintific cu participarea a numeroase personalitati ale comunitatii academice universitare si a membrilor Ambasarei Germaniei la Bucuresti. 

Delegatia Universitatii Tehnice din Darmstadt este formata din:

Prof. Hans Jurgen Promel, 

Dr. Jana Freihofer, 

Prof. Franko Kuppers, 

Prof. Norbert Pietralla.

 

Pagina 10 din 16