Evenimente

Banner_web_UPB_KAAT

Lansarea proiectului  Alianța cunoașterii în transportul aerian” 
 (Knowledge Alliance in Air Transport)
Knowledge Alliance in Air Transport –Universitatea Politehnica Bucureşti
Program internaţional de master în aviaţie, coordonat de la Bucureşti

Pentru prima dată, o universitate din România derulează , în calitate de coordonator, un proiect în cadrul subprogramului european ”Alianțele cunoșterii”. Universitatea Politehnica din Bucureşti lansează programul de masterat Alianța cunoașterii în transportul aerian“(KAAT) a cărui valoare totală este de 997.555 euro , cu o perioadă de implementare de 3 ani şi care va avea ca  beneficiari, în fiecare an, aproximativ 120 de studenți.

Universitatea POLITEHNICA București, în calitate de coordonator, prin Facultatea de Inginerie Aerospaţială, împreună cu 16 parteneri din Croația, Franța, Italia, Letonia, Portugalia, România și Slovacia implementează, începând cu luna ianuarie 2018, proiectul Alianța cunoașterii în transportul aerian“. De asemenea, la implementarea proiectului participă , în calitate de parteneri asociați, 9 instituții din 5 țări, precum și 2 organizații internaționale (International Civil Aviation Organisation- ICAO și Airport Council International - ACI Europa).

Parteneriatul cuprinde instituții de învățământ superior, furnizori de formare profesională, consultanți în domeniul resurselor umane, companii aeriene, aeroporturi, organisme de control al traficului aerian, companii de handling, companii de mentenanță a aeronavelor, autorități naționale pentru calificări, organisme pentru  investigații și analiză pentru siguranța aviației.

Folosirea tehnologiilor inteligente in domeniul transportului aerian reprezintă o provocare cu care specialiștii acestui sector economic se confruntă deja, iar următorii 15 ani vor duce la schimbări majore ale modului în care cu toții vom călători. Această direcție strategică solicită crearea de locuri de muncă inteligente care trebuie ocupate de o forță de muncă înalt calificată, cu cunoștințe multidisciplinare și competențe specifice mai multor domenii” a declarat prof.dr.ing. Sorin Eugen Zaharia, directorul proiectului KAAT.

Pornind de la nevoile identificate, proiectul KAAT răspunde următoarelor provocări: dezvoltarea unor traiectorii educaționale europene inovatoare în domeniul aviației, pe baza dialogului și a cooperării eficiente între instituții de învățământ superior, industrie și alte părți interesate; crearea și consolidarea unor mecanisme care să asigure o coeziune mai bună între formarea vocațională și cea academică  precum și o inserție optimă pe piața muncii.

Potrivit prof. dr. Eugen Zahariaprin rezultatele sale, proiectul va crea o punte de legătură între traiectoriile de formare oferite de instituțiile de învățământ superior și cele vocaționale derulate de diverse categorii de formatori din industria transportului aerian. In momentul de față,  lipsa procedurilor de recunoaștere a învățării anterioare și/sau a experienței dobândite face dificilă trecerea de la ocupațiile licențiate profesional la cele academice sau invers”.

Principalele rezultate ale proiectului vor fi: o analiză ocupațională corelată cu o analiză a calificărilor în domeniul transportului aerian; un program inovator de studii de masterat în limba engleză "IT applied in aviation" cu participarea de cadre didactice din 7 țări; abordări noi și inovatoare de formare; o metodologie pentru Cadrul Sectorial al Calificărilor (Sectoral Qualifications Framework - SFQ) din transportul aerian, necesară pentru recunoașterea învățării anterioare și a experienței profesionale în domeniul aviației; crearea unei Rețele europene pentru formare și educație în aviație (European Network for Aviation Training and Education, ENATE) necesară asigurării sustenabilității proiectului.

Programul de masterat se va derula simultan în 7 instituții de învățământ superior din 5 țări cu participarea  unor cadre didactice și lectori invitați din industrie, provenind de la cei 28 de parteneri din cadrul proiectului și va avea ca  beneficiari circa 120 de studenți anual.

Pe termen mediu și lung, crearea unei rețele europen de formare și educație în domeniul aviației (ENATE) și noile programe de studii internaționale și multidisciplinare comune vor asigura dimensiunea internațională a educației în domeniul aviației și instituirea unui dialog european sistematic privind educația în domeniul aviației cu impact asupra capacității de angajare la nivel internațional, în special în țările participante la acest proiect. Programele de studii și rețeaua ENATE vor disemina și vor integra bune practici și subiecte actuale în programele și inițiativele educaționale și vor continua să se deruleze după încheierea proiectului, adaptându-se permanent la cerințele pieței muncii.

Diseminarea rezultatelor proiectului va fi asigurată prin website-ul proiectului, buletine informative, ateliere de lucru, participarea la conferințe internaționale privind transportul aerian, prezentări publice, publicații, rapoarte și analize. Mijloacele de informare regionale sau naționale  vor primi informații actualizate cu privire la activitățile și rezultatele proiectului.

La lansarea oficială a proiectului KAAT , care va avea loc vineri, 26 ianuarie, ora 10, în Sala Senatului a Universităţii Politehnica din Bucureşti vor fi prezenţi Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, reprezentanţi ai ambasadelor ţărilor implicate în proiect, precum şi alte personalităţi din mediul academic.

Persoană de contact:

Director proiect
Prof. univ. Sorin Eugen ZAHARIA,
Tel: + 40 722 341 789
e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

laudatio-Radu_Munteanu

UPB va acodra joi, 18 ianuarie 2018, Titlul Academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului professor Radu-Ioan MUNTEANU

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita Joi, 18 ianuaie 2018, ora 12:00, la Rectoratul UPB-Sala Senatului, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Radu-Ioan  Munteanu – Profesor la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, personalitate academică și ștințifică de nivel mondial.


  LAUDATIO

Foto_vizita_01

Reprezentanți ai Universității POLITEHNICA din București au participat vineri la evenimentul cu titlul “Innovation Insights - Best Practices from U.S.”, organizat de către Departamentul de Comerț al Statelor Unite, la hotelul Athenee Palace Hilton din București.

Participarea la acest eveniment face parte dintr-o serie mai amplă de interacțiuni ale universității cu mediul socio-economic al Statelor Unite ale Americii, care au ca scop sincronizarea proceselor educaționale și de cercetare ale UPB cu standardele internaționale.

Sesiunea a avut ca temă ultimele tendințe din domeniul cercetării, precum și soluții prin care guvernele sprijină proiectele de cercetare-dezvoltare.

Totodată, de-a lungul evenimentului au fost dezbătute și cele mai bune practici desprinse din activitatea de cercetare desfășurată în SUA, în domenii precum inteligență artificială, tehnologia blockchain, securitate cibernetică.

Participarea UPB la eveniment adâncește know-how-ul instituțiilor de învățământ superior tehnic din România în privința livrării tehnologiilor inovative către piața de larg consum.

Evenimentul a avut loc la hotelul Athenee Palace Hilton din București și a fost organizat în parteneriat cu Trade Winds, cea mai mare misiune de comerț a SUA în România, care reprezintă circa 100 de companii mici și mijlocii care se află în căutare de oportunități de business pe teritoriul României.

Printre invitați s-au numărat și Joshua Burke (Atașat Comercial al Ambasadei Statelor Unite la București), John Breidenstine (Consilier al Ministrului pentru Afaceri Comerciale, Departamentul de Comerț al Statelor Unite), Bogdan Mihai (Fundația Națională pentru Știință), împreună cu numeroși antreprenori de top din regiune.

De asemenea, reprezentanţi ai Ambasadei SUA dar şi ai mai multor companii cunoscute americane au vizitat vineri, la invitaţia rectorului instituţiei de învăţământ superior, noile infrastructuri de cercetare  ale Universităţii Politehnica din Bucureşti.

„În continuarea evenimentului am programat vizita unei delegații importante în cadrul UPB, delegație formată atât din reprezentanți ai ambasadei SUA în România, cât și ai unor companii americane interesate să se dezvolte pe piața autohtonă. În cadrul vizitei au fost prezentate noile infrastructuri de cercetare de ultimă oră din cadrul UPB. Dorim să explorăm oportunitățile de parteneriat și acordurile ce pot fi semnate, pentru a livra soluții de cercetare pentru companiile care doresc să se integreze pe piața economică de la noi. Odată cu intrarea în anul 200 al UPB, ne-am asumat responsabilitatea de a livra soluții inovative practice către societate și companii. Avem numeroase proiecte cu aplicații reale atât în domeniul inteligenței artificiale sau securității cibernetice, cât și în domeniul criptomonedei”, a declarat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Odată cu intrarea în cel de-al 200-lea an de existență, Universitatea Politehnica din București își extinde aria de interes în ceea ce privește procesele inovative și mediul antreprenorial internațional, cu scopul de a căuta mecanisme de livrare a soluțiilor inovative practice către piața de larg consum.

De-a lungul anului, universitatea își va continua seria de inițiative și evenimente prin care va evidenția importanța cercetării în soluționarea provocărilor cu care se confruntă societatea românească și companiile.

Foto_DHC_EnergeticaSenatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita miercuri, 18 octombrie 2017, ora 12:30, la Rectoratul UPB-Sala Senatului, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Dario Zaninelli - Profesor la Politecnico di Milano, personalitate academică și ștințifică de nivel mondial.

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultăţii de Energetică din cadrul Universității POLITEHNICA din Bucureşti.

Ceremonia de decernare a titlului va fi organizată în Sala Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti

(Splaiul Independenţei nr.313, sector 6, Corp Rectorat, etaj 2). 

 

   LAUDATIO  

Banner_IA_01

Pe 16 octombrie 2017, o delegație a EUROCONTROL condusă de Directorul General Dr. ing. Frank Brenner vizitează Universitatea Politehnica din București la invitația Rectorului dl. Mihnea Costoiu. La ora 13:00 în Sala Senatului se va semna Acordul de colaborare dintre EUROCONTROL și Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Inginerie Aerospațială. La ceremonia semnării sunt invitați studenții și corpul profesoral al facultății.

EUROCONTROL este o organizație interguvernamentală de 41 de state membre și 2 state asociate, unde lucrează 1900 de specialiști în domeniul Managementului Traficului Aerian. Sediul central este la Bruxelles, în Belgia. Din EUROCONTROL mai fac parte Centrul de Control de Trafic pentru Zona Superioară Maastricht (Olanda), Centrul Experimental de la Bretigny (Franța) și Institutul de Servicii de Navigație Aeriană din Luxemburg.

Prin acord se exprimă interesul comun al Părților de a asigura instruirea de profesioniști la un înalt nivel pentru a susține dezvoltarea industriei europene de transport aerian și în particular a sectorului de management al traficului aerian. Părțile doresc colaborarea în cercetare și dezvoltare în sectorul transportului aerian, în interesul siguranței și al eficienței sectorului aviației civile. Se caută soluții pentru îmbunătățirea calității resurselor umane în ingineria aerospațială prin motivarea inginerilor, cât și a studenților și a viitorilor studenți în acest domeniu, prin concentrarea în mod special pe latura practică a Managementului Traficului Aerian (ATM), precum și creșterea vizibilitatea activităților EUROCONTROL de Cercetare & Dezvoltare, susținând în același timp aceste activități cu cunoașterea academică, țintând către încurajarea inovării în domeniul ATM. Pentru a atinge Scopul, părțile pot să acționeze împreună, în limitele competențelor lor respective, activități de colaborare care pot include următoarele:schimbul de date pentru proiecte de interes comun;explorarea de oportunități pentru studenții UPB-FIA de a participa în cadrul Programului de Instruire Practică al Agenției EUROCONTROL în acord cu Regulile Programului de Instruire Practică al Agenției EUROCONTROL și procedura de selecție aferentă;obținerea accesului studenților și/sau al personalului didactic al UPB-FIA la instrumentele EUROCONTROL pentru a utiliza aceste instrumente în cadrul proiectelor de interes comun pentru Părți și/sau să identifice oportunități pentru îmbunătățirea unor astfel de instrumente;

identificarea de subiecte de interes pentru EUROCONTROL ca teme pentru studenții din anul IV licență și anul II masterat ai UPB-FIA, în vederea proiectelor de diplomă și a disertațiilor, cu îndrumare în co-tutelă împreună cu personalul EUROCONTROL;
identificarea de subiecte de cercetare de interes pentru EUROCONTROL în vederea dezvoltării lor de către personalul academic UPB-FIA, cu implicarea directă a studenților UPB-FIA;punerea la dispoziția EUROCONTROL a rezultatelor proiectelor de cercetare dezvoltate de studenții și de personalul academic al UPB-FIA care se bazează pe datele și/sau instrumentele EUROCONTROL;considerarea opiniei de expert a EUROCONTROL în discuțiile despre schimbări ale curriculei și ale syllabus-ului pentru ingineriea aerospațială la UPB-FIA;

identificarea de oportunități de finanțare pentru părți ca un consorțiu, incluzând fonduri europene, programe de cercetare, programe de infrastructură și programe de pregătire a personalului;încurajarea participării studenților UPB-FIA în vizite de studii la EUROCONTROL și în conferințele organizate de EUROCONTROL (ICRAT, SIDs, ATM Seminar) și evenimente, în mod special pentru a disemina rezultatele lor în utilizarea datelor și a instrumentelor EUROCONTROL.
Reamintim că Facultatea de Inginerie Aerospațială are un corp de alumni important la EUROCONTROL. Cu sprijinul lor și al ROMATSA, în anul 2009 Departamentul de Științe Aerospațiale ”Elie Carafoli” a înființat un program de studii cu predare în limba engleză, Air Navigation, aliniat cu strategia ICAO pentru următoarea generație de profesioniști în aviație ICAO-NGAP și special adaptat nevoilor de ingineri în viitoare sisteme computerizate de management al traficului aerian. EUROCONTROL prin centrul de la Maastricht se găsește în avangarda cercetării, dezvoltării și implementării noilor tehnologii. La Maastricht Upper Aerea Control (MUAC), pentru dirijarea a aprox. 1,5 milioane de zboruri pe an, lucrează 280 de controlori de trafic împreună cu 156 de ingineri, ceea ce ilustrează creșterea importanței inginerilor în viitoarele sisteme de control al traficului aerian. Ne bucurăm că inginerii români, pregătiți la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Inginerie Aerospațială își aduc contribuția în acest domeniu de avangardă.

Chiar și studenții noștri în practică la EUROCONTROL au realizări deosebite. Ca exemplu, în 2017, studentul bursier de merit din anul III Navigație Aeriană George Cristian Simion a făcut practica de 3 luni la MUAC, realizând o aplicație de management al traficului aerian pentru care a primit aprecieri entuziaste din partea specialiștilor de acolo. Ing. Peter HENDRICKX, Director ATS ENGINEERING / ATM Systems a transmis felicitări UPB-FIA, menționând ”Ne vom aminti multă vreme de Cris Simion, pentru că estimez că instrumentul creat de el va fi folosit de experții noștri multă vreme de-acum încolo… Din punctul nostru de vedere, el și-a absolvit practica “Cum Laude”. Mulțumim încă odată pentru faptul că ne furnizați excelenții dvs,. studenți.” Printre studenții noștri care au mai făcut practică la Maastricht în anii anteriori, menționăm pe ing. Georgiana Ursachi, MAEng (ROMATSA), ing. drd. Barna Istvan Jakab, MAEng (Premium Aerotech), ing. Andrei Mihai Dobre MAEng, (Blue Air), ing. Bogdan Burtescu, MAEng (JLG), ing. Monica Popa (contractor la EUROCONTROL MUAC), ing. Bogdan Danciu (șef de promoție UPB-FIA 2017, masterand ETH Zürich), ing. Radu Alexa. Toți au contribuit la această impresie deosebită pe care școala românească de inginerie aerospațială a lăsat-o la EUROCONTROL și care are astăzi ca rezultat semnarea acestui acord istoric. Este o recunoaștere internațională a performanței școlii noastre, dată de una dintre cele mai respectate organizații din aviația mondială.

banner-50_Automatica

Universitatea POLITEHNICA din București aniversează,  în perioada 12-13 octombrie 2017, 50 de ani de la înființarea Facultății de Automatică și Calculatoare în anul 1967.

În cei 50 de ani de existență, Facultatea de Automatică și Calculatoare a fost alma mater pentru mii de specialiști care au marcat dezvoltarea domeniilor Ingineria Sistemelor, Calculatoare și Tehnologia Informației, și s-a bucurat de un corp profesoral de elită, cu o contribuție covârșitoare la întemeierea și creșterea învățământului universitar românesc din aceste domenii. În prezent, având peste 4500 de studenți în cele 3 cicluri de studii și un număr de peste 200 de cadre didactice, Facultatea se situează în topul școlilor de Calculatoare, Tehnologia Informației și Ingineria Sistemelor din România și se bucură de recunoașterea internațională a calității actului didactic și cercetării științifice.

Prețuind și celebrând valorile, Universitatea POLITEHNICA din București precede semicentenarul Facultății de Automatică și Calculatoare prin decernarea a 2 titluri de doctor Honoris Cauza: domnului profesor Ioan Doré Landau, personalitate științifică de renume internațional din domeniul Automaticii tehnice si aplicative, și domnului profesor Traian Muntean, personalitate științifică recunoscută pe plan mondial în domeniul Calculului distribuit și al sistemelor masiv paralele.

Festivitatea de decernare a celor doua titlurilva avea loc în data de 11 octombrie 2017, in Sala Senatului - cladirea Rectoratului UPB, cu incepere de la ora 10:30.

Manifestările prilejuite de semicentenar vor fi urmate de aniversarea a 40 de ani de la absolvirea promoției 1977 a Facultății de Automatică și Calculatoare, eveniment ce va avea loc în data de 14 octombrie 2017.

  PROGRAM  MANIFESTARI  SEMICENTENAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cover_final_sapt_culturala

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative vă invită la Săptămâna Culturală, o serie de evenimente culturale special gândite pentru voi, pentru că ne dorim să vă susținem firea creativă și să vă încurajăm să ne deveniți prieteni.

Universitatea POLITEHNICA din București doreşte celebrarea a 200 de ani de inovaţie, cercetare şi inginerie, iar noi vom da startul festivităților prin spectacole și conferințe cu iz de festival (unul select, desigur J), unde vă așteptăm de la boboc la doctorand și nu numai.

Săptămâna culturală, cinci seri consecutive de evenimente culturale distincte care vă îmbie la relaxare:

Luni – 2 octombrie, ora 18:00, platoul din fața clădirii Rectorat:

Pentru a distruge mitul Lunea nici iarba nu crește, vă invităm să rămâneți mască la o seară de teatru în colaborare cu Teatrul Masca. Statuile vivante prind viață în complexul universitar Politehnica și vor însufleți personaje inedite într-un spectacol de teatru cu actori de excepție – Stil(l) Urban;

Marți – 3 octombrie, ora 18:00, Amfiteatrul AN010 – Radu Voinea:

Marți nu sunt trei ceasuri rele, este conferința Viaţa studenților de altădată – moderator: domnul Rector al Universității POLITEHNICA București Mihnea COSTOIU; vom vorbi cu invitații noștri de excepție despre viața studenților din trecut și de cum se relaxau studenții în Regie:

 • Domnul profesor doctor inginer Cristian NICULESCU, Decan al Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor; 
 • Domnul profesor doctor inginer Ioan DUMITRACHE, Șef al Catedrei de Automatică și Ingineria Sistemelor; 
 • Domnul profesor doctor inginer Iulian RIPOȘAN, cancelar al Senatului Universității POLITEHNICA din București. 

Miercuri – 4 octombrie, ora 19:00, platoul din fața clădirii Rectorat: 

Miercurea, de regulă, studenții au reducere la film, dar noi vi-l proiectăm în aer liber, că doar este festival. Vizionăm filmul Live, producător și regizor Vlad Păunescu, cu Tudor Chirilă și Rodica Lazăr în rolurile principale, o producție 2015 ce prezintă anchetele unei jurnaliste de succes; 

Joi – 5 octombrie, ora 18:00, Amfiteatrul AN010 – Radu Voinea:

Joi avem invitați de soi, așa că vă așteptăm pe la noi - conferința Modele de Succes, moderată de prietenul nostru Vlad Mogoș și avându-i ca invitații de onoare pe:

 • Domnul Bogdan NAUMOVICI, absolvent al Universității POLITEHNICA din București, director de creație al celei mai importante companii de publicitate din România și unul dintre cei mai importanți oameni din publicitatea românească;
 • Doamna Elisabeta LIPĂ, campioană a României la canotaj de 25 de ori, declarată ca fiind cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj, în prezent președinte al Federației Române de Canotaj;
 • Domnul Matei DIMA, BRomania - vlogger, producător, regizor, scenarist, actor, dublură ori personaj în clipuri virale ce au milioane de accesări;
 • Domnișoara Catinca Maria NISTOR - cunoscuta actriță a Teatrului Metropolis pe care o putem urmări în piesa de teatru Cine e fazanul?, piesă pentru care a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar în cadrul Festivalului Naţional Serile teatrului studenţesc.

Vineri – 6 octombrie, ora 18:00, platoul din fața clădirii Rectorat:

Vineri mutăm clubul în campus, ca să nu mai faceți un drum în plus până la cămin, așa că luați-vă cu voi ținuta pentru un concert plin de surprize cu LIDIA BUBLE și The Targets și Mălina Avasiloaie în deschidere.

Drept urmare, vă invităm cu drag la o porție zilnică de cultură, alături de Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative al Universității POLITEHNICA din București și de partenerii noștri Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” și Teatrul Masca! 

Parteneri media: Sigma TV și Radar de Media.

 

idaacs2017_upb

 

In perioada 21-23 Septembrie 2017 Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti organizează, sub egida Facultății de Automatică și Calculatoare și în colaborare cu Institutul de cercetare pentru sisteme inteligente de calcul al Universității Naționale Economice din Ternopil și a Institutului de Cibernetica “V.M. Glushkov” al Academiei Naționale de Științe din Ucraina, conferința internațională  9th IEEE International Conference on Intelligent Data Acquisition and Advanced Computing Systems: Technology and Applications (IDAACS’2017) http://idaacs.net/2017

Sesiunea de deschidere va avea loc in data de 21 Septembrie în amfiteatrul PR001 al centrului de cercetări PRECIS incepand cu ora 8:45 unde vor fi prezenți:

 • Domnul Mihnea Costoiu – Rectorul Universitatii POLITEHNICA din București
 • Domnul Andriy Krysovatyy – Rectorul Universitatii Economice Nationale din Ternopil, Ucraina
 • Doamna Adina Magda Florea – Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare
 • Domnul Anatoly Sachenko și Domnul Grigore Stamatescu – general co-chairs IDAACS’17

Sesiunile plenare vor fi susținute în zilele de 21 și 22 Septembrie de către specialisti recunoscuti la nivel international:

 • Prof. Dr. Kay Römer, Directorul Institutului de Informatică Tehnica (ITI) al Universității tehnice din Graz – „Dependable Internet of Things„
 • Prof. Dr. Dan Cristea, Membru corespondent al Academiei Române – “My Geography Manual is Now Linked with the Web and the Real World“

Vor fi prezentate un numar de 182 de lucrări acceptate de către profesori și cercetători din 30 de țări, atat din Europa de Vest, spatiul CEE, cat si Ucraina, Federatia Rusa si statele CSI. Programul conferintei include 24 de sesiuni tehnice si 3 sesiuni interactive – poster precum și activități sociale. Conferinta beneficiaza de asemenea de sprijinul tehnic al Societatii Romane de Automatica si Informatica Tehnica (SRAIT), al IEEE Romania Section si al IEEE Ukraine Section - Instrumentation and Measurement / Computational Intelligence Societies Joint Chapter.

Temele de interes includ:

• Special Stream in Advanced Information Technologies in Environmental Sciences
• Special Stream in Computer Systems for Healthcare and Medicine
• Special Stream in Cyber Security
• Special Stream in eLearning Management
• Special Stream in Intelligent Robotics and Cognitive Systems
• Special Stream in Project Management
• Special Stream in Wireless Systems
• Special Stream in Smart Buildings and Smart City
• Special Stream in High Performance Computing
• Workshop on Cyber Physical Systems and Internet of Things Dependability
 • Advanced Topics in Process Control: Theoretical and Industrial Developments
• Advanced Instrumentation and Data Acquisition Systems
• Advanced Mathematical Methods for Data Acquisition and Computing Systems
• Artificial Intelligence and Neural Networks for Advanced Data Acquisition and Computing Systems
• Bio-Informatics
• Data Analysis and Modeling
• Embedded Systems
• Information Computing Systems for Education and Commercial Applications
• Intelligent Distributed Systems and Remote Control
• Intelligent Information Systems, Data Mining and Ontology
• Internet of Things
• Pattern Recognition and Digital Image and Signal Processing
• Software Tools and Environments
• Big Data

Sponsorii financiari:  Asti Automation, TUV Austria Romania

Informatii suplimentare: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pagina 1 din 17