Evenimente

ATEE_conference

The 10th International Symposium on ADVANCED TOPICS IN ELECTRICAL ENGINEERING
MARCH 23 – 25, 2017
Bucharest, Romania - Faculty of Electrical Engineering
University POLITEHNICA of Bucharest
ATEE is the forum that stimulates the active and effective exchange of information between researchers in various areas of theoretical and applied electrical engineering.
Key  leaders  from  private  and   state  owned  companies   involved  in  will also  be   in attendance.

INTENDED TOPICS

 • Electromagnetic Fields, Electrical Circuits and Systems
 • Electrical Machines and Drives
 • Materials for Electrical Engineering and Technologies
 • Power Electronics and Converters
 • Field – Substance Interactions
 • Biomedical Engineering, Electromagnetic Compatibility
 • Renewable Power Sources, Power Systems and Energy Conversion
 • Industry Applications, Design and Informatics
 • Apparatus, Measurements and Data Acquisition, Metrology, Safety and Reliability
 • Multiphysics Systems and Applications
 • Education in Electrical Engineering Emerging Technologies

 http://www.atee.upb.ro

 ATEE is an IEEE Conference. Its previous editions are indexed IEEE Xplore and Thomson-Reuters ISI-CPCI. It is technically co-sponsored by the IEEE Romania

Section and its following Chapters:
 • Engineering in Medicine and Biology (IEEE-EMB)
 • Electromagnetic Compatibility (IEEE-EMC)
 • Communications / Information Theory / Signal Processing (IEEE-COM/IT/SP)
 • Power and Energy (IEEE-PE)
 • Control Systems (IEEE-CS)
 • Power Electronics (IEEE-PE)
 • Magnetics (IEEE-MAG)

Venue: The Central Library at the University POLITEHNICA of Bucharest

CONTACT - ATEE-2017 Secretariat

The Faculty of Electrical Engineering
University POLITEHNICA of Bucharest
313 Splaiul Independentei, sector 6,
BUCURESTI, ROMANIA, 060042
Tel. (004021) 402 9109 / Fax: (004021)  318 1016
E-mail:   Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 

Foto_grup_vizita_delegatie_Franta

În perioada 10 – 11 ianuarie 2017, Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) a găzduit vizita directorilor Institutelor Naționale de Științe Aplicate (INSA) și a Școlii Naționale de Ingineri Sud Alasce (ENSISA), la invitația domnului Rector Mihnea Costoiu.

În prima zi a vizitei au avut loc dezbateri și conferințe la care au participat Excelenta Sa domnul François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franței în România, domnul Mohamed KETATA, directorul Agenției Universitare Francophone pentru Europa Centrală si Orientală și reprezentanți ai instituțiilor diplomatice în România.

Astăzi (11 ianuarie 2017), evenimentul a continuat cu reuniunea rectorilor Alianței Române a Universităților Tehnice (ARUT), în cadrul căreia a fost abordat subiectul potențialelor cooperări interuniversitare româno-franceze. De asemenea, membrii delegatiei din Franta s-au întâlnit cu reprezentanții companiilor franceze din România, unde a fost prezent și domnul François Coste, președintele Camerei Franceze de Comert și Industrie în Romania (CCIFER).

Discuțiile au vizat, printre altele, stagiile universitare în cadrul instituțiilor INSA/UPB, perspectiva demarării unor programe de practică în cadrul companiilor, precum și dezvoltarea de proiecte și acorduri de parteneriat între UPB, INSA, ENSISA și companii, pe de-o parte, și CCIFER, pe de altă parte.

De asemenea, delegațiile au efectuat o vizită în cadrul laboratoarelor de cercetare științifică aflate în cele doua clădiri emblematice ale U.P.B, CAMPUS și PRECIS.


GALERIE FOTO EVENIMENT - ZIUA 1

GALERIE FOTO EVENIMENT - ZIUA 2


Laudatio_LPuigjaner

Senatul Universității POLITEHNICA din București are deosebita onoare de a vă invita, Vineri, 25 noiembrie 2016, să luați parte la festivitatea de decernare a titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Profesor Luis Puigjaner - Profesor Emerit la Departamentul de Inginerie Chimica, Universitatea Politehnica din Catalonia (UPC), Barcelona, Spania.


Evenimentul va avea loc in Sala Senatului - clădirea Rectoratului UPB, cu începere de la ora 12:00.

 

LAUDATIO

 

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

afis_50_x_70_pdf

În perioada 21-23 noiembrie 2016, Universitatea POLITEHNICA din București găzduiește conferinţa ştiinţifică UNI-SET Energy Clustering cu tema „Sisteme inteligente de energie”.

La eveniment participă domnul Mihnea Costoiu, Rector UPB, domnul Victor Vlad Grigorescu, Ministrul Energiei, doamna Lesley Wilson, secretar general al Asociaţiei Universităţilor Europene, doamna Andreea Străchinescu, Head of Unit, New energy technologies, innovation and clean coal, DG Energy, European Commission, precum și alte personalități din domeniul energetic.

Evenimentul face parte dintr-o serie de șase manifestări ştiinţifice derulate de Asociaţia Universităţilor Europene (EUA), evenimente ce urmăresc să mobilizeze comunitatea academică europeană pentru a face faţă provocării energetice și să propună dezvoltarea de noi programe inovative de educaţie în domeniul energiei.

 PROGRAM EVENIMENT

Ministrul Energiei, Domnul Victor Grigorescu, a arătat marţi, la ceremonia de deschidere, că evenimentul este important întrucât pune "cap la cap" contribuţia universităţilor europene la planul privind tehnologiile în domeniul energetic dezvoltat de Comisia Europeană.

"Este un eveniment foarte important cel pe care Politehnica Bucureşti îl găzduieşte astăzi, pentru că în estul Europei se organizează o conferinţă a universităţilor care au interes în dezvoltarea de tehnologii în domeniul energiei, conferinţă care îşi doreşte să pună cap la cap o contribuţie a acestor universităţi la SET - planul dezvoltat de Comisia Europeană. Planul se referă (...) la tehnologii în domeniul energetic cu o importanţă strategică şi, din acest punct de vedere, este important că Politehnica din Bucureşti îşi asumă un rol în acest exerciţiu, un rol care ar trebui să întărească această iniţiativă a Comisiei Europene de a identifica acele tehnologii care sunt importante pentru următorii 10 sau 15 ani, tehnologii strategice pentru Europa, pentru a asigura o tranziţie energetică corectă. (...) Când spun noi mă refer la sectorul energetic, mă refer la companii care vor putea să beneficieze de acest efort, mă refer până la urmă şi la studenţi care, într-un fel sau altul, sunt implicaţi în acest exerciţiu de a identifica cheia succesului pentru viitor din aceste tehnologii şi este important ca în acest exerciţiu să ne întrebăm şi noi, România, ce anume dorim de la aceste tehnologii, de ce tehnologii avem nevoie", a afirmat Domnul Ministru Victor Grigorescu.

Rectorul UPB, Domnul Mihnea Costoiu, a subliniat importanţa organizării unui astfel de eveniment împreună cu Asociaţia Universităţilor Europene.

"Organizăm astăzi singura conferinţă desfăşurată în spaţiul est-european alături de colegii de la Asociaţia Universităţilor Europene, cu o participare internaţională remarcabilă. Practic, Politehnica este singura universitate europeană din România care participă, alături de EUA, la un asemenea demers, care îşi propune să crească această capacitate ştiinţifică, administrativă a universităţilor de a reacţiona, de a fi prezente în Planul Comisiei Europene pentru următorii ani", a declarant Domnul Rector Mihnea Costoiu. În opinia Domniei Sale, este foarte important ca UPB să îşi demonstreze capacităţile de a lucra în parteneriate cu agenţi economici, dar şi cu celelalte universităţi din Europa.  "Este foarte important ca cea mai importantă universitate tehnică din România şi din această parte a Europei să îşi demonstreze capacităţile de a lucra în parteneriate cu agenţii economici pe de o parte, cu celelalte universităţi din Europa şi, nu în ultimul rând, este foarte important să cuplăm specialiştii, pentru că vor fi comunicări de cel mai înalt nivel. Precedenta conferinţă a fost la Torino, în care participarea Politehnicii a fost, de asemenea, la nivel foarte înalt. În aceste trei zile la Bucureşti vor fi specialişti din toate marile centre ştiinţifice europene din zona economică, dar şi din zona academică", a susţinut reprezentantul UPB.

Secretarul general al Asociaţiei Universităţilor Europene Doamna Lesley Wilson a subliniat că învăţământul superior are multe provocări la care trebuie reacţionat repede. El a vorbit despre competiţiile pentru studenţi, cercetători, dar şi despre parteneriate.  

În opinia sa, universităţile au un mare potenţial de a deveni parteneri puternici în multe domenii.

Reprezentanţi din 22 de ţări participă, în perioada 21 - 23 noiembrie, la Bucureşti, la conferinţa internaţională UNI-SET Energy Clustering, având ca temă sistemele inteligente în energie, în cadrul căruia se discută despre stimularea dezvoltării cercetării inovative şi a programelor de educaţie în domeniul energiei.

GALERIE FOTO EVENIMENT

MCH_9430Senatul Universității POLITEHNICA din București a avut deosebita onoare de a fi acordat astăzi, 11 noiembrie 2016, în cadrul unei ceremonii fastuoase, titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA Domnului Călin ROVINESCU.

Domnul Călin Rovinescu este președinte și director general al Air Canada, președintele Consiliului Executiv al Star Alliance, membru al Consiliului de Guvernatori al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA) și, din 2015, al 14-lea Cancelar al Universității din Ottawa.

Ceremonia festivă a fost condusă de Domnul Mihnea COSTOIU - Rector UPB și s-a bucurat de prezența a numeroși profesori și studenți din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială precum și a numeroși oaspeți din afara Universității, printe care menționăm: Excelenta Sa Domnul Kevin Hamilton - Ambasadorul Canadei in Romania si Doamna  Maria Ligor - Ministrul delegat pentru Relatia cu Românii de Pretutindeni

"Este o mare onoare pentru noi să fim astăzi aici, într-un moment special pentru universitatea noastă care se pregăteşte să aniverseze 200 de ani de viaţă, o universitate care a strâns în jurul ei în aceşti ani o comunitate extraordinară de oameni valoroşi, speciali. Astăzi avem onoarea de a oferi acest titlu, în numele Senatului universităţii, unui român plecat din România de foarte multă vreme, care a făcut istorie în lumea întreagă, care a trăit şi a performat în Canada. Călin Lovinescu, născut în Bucureşti în 1955, a ajuns astăzi în cea mai importantă poziţie în una dintre cele mai importante companii aviatice din lume - Air Canada -, conducând această companie şi construind împreună cu universitatea noastră un parteneriat pe care ni-l dorim de succes. Domnia sa a reuşit să aibă o carieră extraordinară şi să poarte astăzi numele de "Salvatorul Air Canada", a afirmat rectorul UPB- Domnul MIHNEA COSTOIU, subliniind importanţa parteneriatelor internaţionale pentru Politehnica din Bucureşti.

Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, a declarat, la rândul său, că preşedintele Air Canada reprezintă vârful de lance pentru comunitatea română din Canada, care numără 200.000 de persoane.

"Mi se pare fundamental să ne cunoaştem valorile şi să le recunoaştem. Ceea ce facem astăzi împreună este această formă de recunoaştere a valorilor, a acelor oameni deosebiţi cu care ne mândrim. (...) Călin Rovinescu este vârful de lance al comunităţii române din Canada. Avem peste 200.000 de români sau de canadieni cu origini româneşti în acea ţară, oameni care contribuie din plin la societatea canadiană, la economia canadiană", a subliniat Doamna ministrul.

Prezent la ceremonie, ambasadorul Canadei, Excelența Sa Domnul Kevin Hamilton, s-a declarat încântat să se afle la Universitatea POLITEHNICA din București, "instituţie care are aproape 200 de ani de istorie şi excelenţă şi de atragere a celor mai strălucite minţi româneşti, care a format cei mai buni inovatori tehnologici ai ţării şi cei mai buni ingineri".

"Domnul Rovinescu este un copil al României, dar un cetăţean al Canadei. Ca reprezentant al Canadei în România apreciez oportunitatea de a mă afla cu voi astăzi, de a împărtăşi acest moment. (...) Pentru că acordaţi această onoare domnului Rovinescu acordaţi o onoare Canadei, pentru că această ţară s-a format pe succesul oamenilor ca domnul Rovinescu, care şi-au încercat norocul în Canada şi au fost primiţi cu braţele deschise de societatea canadiană"

 

  LAUDATIO

  AFIS EVENIMENT

GALERIE FOTO / VIDEO EVENIMENT

banner_anunt_7.11.2016_01

EDIŢIA a XII-a, a simpozionului Internațional SME 2016, va avea loc Universitatea POLITEHNICA din București, Biblioteca Centrală Universitară, in data de 11 Noiembrie 2016.

Tematica simpozionului se referă la maşini electrice de toate tipurile, transformatoare electrice, acţionări electrice, materiale pentru electrotehnică, urmărindu-­se îndeosebi  următoarele  aspecte:

 • proiectare, dezvoltare de noi tipuri şi/sau familii de produse, metode noi de proiectare
 • soluţii constructive şi tehnologii moderne pentru maşini performante
 • maşini electrice cu eficienţă energetică ridicată, maşini electrice pentru conversia energiilor regenerabile etc.
 • sisteme performante de acţionare a maşinilor electrice; managementul inteligent  al funcţionării sistemelor de acţionare electrică şi din reţeaua energetică
 • materiale utilizate în construcţia maşinilor electrice; sisteme de izolaţie performante
 • metode noi de încercări experimentale şi atestare a calităţii produselor electrotehnice
 • mentenanţă şi diagnoză, sisteme de monitorizare, gestionarea timpului de viaţă al produselor
 • produse  cu caracteristici energetice  şi ergonomice superioare
 • aspecte privind standardizarea în domeniu şi armonizarea europeană
 • aspecte instituţionale privind certificarea în domeniu.

Scopul simpozionului este cunoaşterea celor mai noi realizări în domeniu, întâlnirea într-­un cadru organizat a specialiştilor dincercetare, educaţie, producţie precum şi din partea utilizatorilor, pentru a  se  face  un  schimb util de informaţii şi de idei creative cu referire la dezvoltarea domeniului  şi analiza  tendinţelor pe plan mondial.

Se va face o trecere în revistă a ofertei de cercetare a participanţilor în cadrul programelor naţionale şi un schimb util de idei în identificarea de teme noi şi constituirea unor parteneriate de cercetare în domeniu.

web: http://www.sme.pub.ro

e-mail:   Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Biblioteca_01Universitatea POLITEHNICA din București va organiza in perioada 2 - 4 noiembrie Workshop-ul International - ”Internationalization of Romanian Education, Research and Innovation”.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Centrala a UPB etaj II (agenda atasata) si este organizat de catre UPB in cadrul proiectului Creşterea gradului de internaţionalizare în învăţământul tehnic superior, care are ca obiectiv principal dezvoltarea gradului de internaționalizare al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) atât din punct de vedere educaţional, cât şi al cercetării.

Internaționalizarea fiind o investiție pentru viitor, un angajament pe termen lung, obiectivul principal al proiectului va putea fi atins odată cu îndeplinirea unor obiective specifice care vizează atat studenții şi personalul din cadrul instituţiei, cât şi partenerii UPB la nivel global.

Conform Strategiei Naționale pentru Învățământ Terțiar 2015 – 2020, una din realităţile curente ale învățământului superior din România este aceea că mobilitatea internațională și schimburile de experiență pentru studenți și personalul didactic sunt cu mult sub media UE.

 AGENDA EVENIMENT

GALERIE FOTO

DSC_0244

Universitatea POLITEHNICA din București a fost prezentă la  Salonul Internațional de Inventică IWIS 2016 -  10th International Warsaw Invention Show.

UPB și-a lăsat amprenta asupra întregului eveniment datorită rezultatelor excelente ale cercetătorilor săi, ce au reușit să impresioneze juriul de specialitate și să câștige 4 medalii importante (platină, aur, argint și medalia specială oferită de TAIWAN International Award Winners Association), după cum urmează:

 - Medalia de platină – pentru invenția ENTy – Automated diagnostic and assessment system for equilibrum testing Autori: Mădălina Georgescu, Daniel Rosner, Flavia Oprea, Iulian Mateșică, Cristian Alexandrescu, Vlad Corneci

- Medalie de argint – pentru invenția Total constrained elbow implant, made of shape memory alloys with a hinge-like locking system and coupling system based on shape memory effect” Autori: Dan Batalu, Augustin Semenescu, Mihnea Cosmin Costoiu, Ioanel Sinescu, Vasile Iulian Antoniac, Cristian Vasile Doicin, Ion Bogdan Codorean, Ileana Mariana Mates, Catalin Alexandru Barbu, Petre Badica, Traian Ștefan Gavriliu

- Medalia de aur – pentru invenția Mechatronic System for Vertical Alternative Swinging  of the Pelvic Girdle Autori: Petre Lucian Seiciu, Ioan Dan Filipoiu, Mihai Berteanu, Ileana Ciobanu, Horia Șerbu, Ion Manole, Florian Badea, Valentin Barbu, Mihai Ionel, Șerban-Marius Manolache

- Premiul special și medalie – pentru invenția Total constrained elbow implant, made of shape memory alloys with a hinge-like locking system and coupling system based on shape memory effect.

Autori: Dan Batalu, Augustin Semenescu, Mihnea Cosmin Costoiu, Ioanel Sinescu, Vasile Iulian Antoniac, Cristian Vasile Doicin, Ion Bogdan Codorean, Ileana Mariana Mates, Catalin Alexandru Barbu, Petre Badica, Traian Ștefan Gavriliu

Felicitări echipelor de cercetare pentru aceste rezultate impresionante și pentru exemplul pe care îl oferă tinerelor generații!

GALERIE FOTO

Pagina 1 din 13