nn
 

     Inginerie chimică

 
 

CINCU Corneliu
ZAHARIA Catalin
ZECHERU Teodora

TEHNOLOGII DE PRELUCRARE A POLIMERILOR

ISBN: 973-8449-86-3

descriere CIP ISBN

 

 

 

      Cartea incearca sa prezente notiunile de baza din prelucrarea polimerilor, fiind structurata in cateva capitole importante:
• relatiile dintre structura polimerilor si conditiile de prelucrare; componentele amestecurilor de prelucrare si rolul acestor componente;
• notiuni de reologia topiturilor si a solutiilor viscoase de polimeri;
• operatiile unitare in prelucrarea polimerilor;
• recuperarea si revalorificarea deseurilor.
      Lucrarea se adreseaza atat studentilor de la sectia de chimia si tehnologia compusilor macromoleculari din facultatile de chimie industriala, cat si inginerilor si tehnicienilor din unitatile de prelucrare a polimerilor.

SOARE Gheorghe

FUNDAMENTELE TRANSFERULUI TERMIC

ISBN: 973-7838-16-5

descriere CIP ISBN

 

 

 

 

       Lucrarea prezinta in mod detaliat cele mai importante si mai des intalnite exemple de transfer termic prin conductie, convectie si radiatie, dar si exemple de modelare a transferului termic convectiv, cu si fara schimbare de faza, in scopul de a diminua efortul cititorului pentru intelegerea in profunzime a mecanismului acestor procese elementare si, pe aceasta baza, de a-i forma deprinderile necesare abordarii unor probleme reale, mult mai complexe si mai dificile.
       Ea se adreseaza, in primul rand, studentilor facultatilor tehnice care au in planul de invatamant studiul fundamentelor transferului termic si operatiile unitare termice, dar, in egala masura, vine in ajutorul doctoranzilor si tuturor celor care au preocupari in acest domeniu si activeaza in cercetare, proiectare si exploatarea instalatiilor industriale in care au loc procese de transfer termic.

 

 

SOARE Gheorghe

FUNDAMENTELE TRANSFERULUI TERMIC. CULEGERE DE PROBLEME

ISBN: 973-7838-15-7

descriere CIP ISBN

 

 

 

       Lucrarea prezinta exemple atent selectate, de un mare interes practic si care vizeaza aplicarea legilor transferului termic la solutionare problemelor de conductie, convectie si radiatie termica. Exemplele prezentate aici ofera cititorului posibilitatea de a aborda probleme de o complexitate sporita intalnite in diverse domenii ale ingineriei.
       Materialul este structurat pe patru capitole: bilantul termic, conductia caldurii, convectia caldurii si transferul termic radiativ, fiecare capitol continand o prezentare concisa a aspectelor teoretice, urmata de un numar important de probleme rezolvate integral si explicate in detaliu si apoi de problemele propuse spre rezolvare.
      Lucrarea se adreseaza studentilor din invatamantul tehnic superior care au in plan studiul disciplinei de transfer termic si operatii unitare termice, dar, in egala masura, vine in ajutorul tuturor celor care au preocupari in acest domeniu.

 

STOICA Anicuta
STROESCU Marta
DOBRE Tanase
FLOAREA Octavian


OPERATII TERMICE IN INDUSTRIA ALIMENTARA

descriere CIP ISBN

 Nivelul cunoasterii actuale aduce în toate domeniile stiintifice transformari profunde cu o schimbare a paradigmelor, ceea ce îi obliga pe toti cei care vor sa tina pasul cu progresul societatii sa se instruiasca continuu si temeinic.
Ingineria chimica aplicata în industria alimentara ocupa un segment bine definit, care se exprima prin faptul ca inginerul de industrie alimentara întâlneste în practica multe operatii specifice, care nu sunt comune si altor ramuri industriale.
     Aceasta lucrare urmareste sa trezeasca curiozitatea specialistilor din domeniul ingineriei chimice si, în acelasi timp, sa raspunda dorintei de informare a studentilor sau a tinerilor ingineri absolventi ai facultatilor în care formarea profesionala este axata pe calculul si exploatarea utilajelor din industria alimentara
.